TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre: ''Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiniz''

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, yanlış Suriye ve sığınmacı politikalarının Türkiye’de neden olduğu toplumsal sorunların araştırılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir önerge sundu. Kürsüde konuşan Milletvekili Yunus Emre, ''Bu milletten özür dileyeceksiniz! Yok öyle yağma! Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiniz! İstanbul’un caddelerinde Suriyeliden, Afganlıdan geçilmiyor. Türkiye büyük bir güvenlik kaosu ile karşı karşıya!” diyerek tepkisini diler getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre: ''Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiniz''

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, yanlış Suriye ve sığınmacı politikalarının Türkiye’de neden olduğu toplumsal sorunların araştırılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir önerge sundu.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin sunduğu önerge üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Türkiye'nin yanlış Suriye ve Orta Doğu politikalarının ağır toplumsal sorunlara yol açtığını vurguladı. Emre, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya dikkat çekerek, bu açıklamanın Türk Dışişleri camiasının üyeleri tarafından değil, Bakanın ve belki de Bakanlığa getirdiği arkadaşlarının kaleminden çıkmış olabileceğini söyledi.

"Yanlış Suriye Politikaları Toplumsal Sorunlara Neden Oldu"

Yunus Emre, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir açıklamada, 'Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek, salt siyasi rant amacıyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri hâline geldikleri de gözden kaçırılmamalıdır' deniyor. Bu ‘egemen güçlerin vekilleri’ ifadesinin üzerine gerçekten gitmek lazım. Acaba bu metinde ‘egemen güçlerin vekilleri’ şeklinde tanımlananlar yabancı devletlerin verdiği akılla adına ‘eğit donat’ faaliyetleri denen programlarla iç savaşa katılan insanları hazırlayanlar mıdır, yoksa ‘Komşudaki çatışmayı derinleştirmeyelim’ diye uyarıda bulunanlar mıdır egemen güçlerin vekilleri? ‘Esad’la görüşün’ çağrılarına hakaretlerle karşılık verenler midir egemen güçlerin vekilleri, yoksa heyetler oluşturan, Suriye'ye gönderen, Şam’a gönderen, Esad’la görüşerek siyasi çözüme katkıda bulunmak isteyenler midir egemen güçlerin vekilleri?"

Milletvekili Yunus Emre: ''Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiniz''

Yunus Emre, Türkiye'nin büyük bir güvenlik kaosuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Türkiye'yi bir sığınmacı deposu hâline getirdiniz. Suriyeliden, Iraklıdan, Afganlıdan, Pakistanlıdan geçilmiyor İstanbul'un caddelerinde. Türkiye büyük bir güvenlik kaosuyla karşı karşıya, daha birkaç yıl önce İstanbul'da eğlence merkezlerinde büyük saldırılar olmadı mı yabancılar tarafından yapılan? Terör saldırıları Taksim’in göbeğinde gerçekleşmedi mi? Bu insanlar hakkında hangi incelemeler vardı, bu insanlar Türkiye'ye nasıl geldiler? Bu olayın sizin Orta Doğu politikanızla, Suriye politikanızla, sığınmacı politikanızla bir bağlantısı yok mu? Bütün bunlar ortada duracak, bizi suçlayacaksınız ha? Yazıklar olsun" dedi.

CHP'nin Önergesi ve Hükümetin Tepkisi

CHP'nin sunduğu önerge, TBMM'de geniş yankı uyandırdı. Suriye ve sığınmacı politikalarının sadece Türkiye'nin iç politikasını değil, Amerika, Rusya, İran ve Irak ile olan ilişkilerini de kökünden etkilediğini belirten diğer milletvekilleri, sorunun insani ve hukuki boyutlarının da ele alınması gerektiğini vurguladı.

Hükümet kanadından gelen tepkiler ise, Türkiye'nin sığınmacılara yönelik politikalarının net olduğunu ve güvenli bölgeler oluşturulduğunu, gönüllü geri dönüş süreçlerinin sürdürüldüğünü belirtti. AK Parti milletvekilleri, sığınmacı meselesinin siyasi rant konusu yapılmaması gerektiğini ifade ederek, nefret söylemlerine karşı uyardı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.