TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebeklerin ölümüne neden olan çete lideri doktor PKK üyesi çıktı

İstanbul’da bebekleri haksız kazanç amacıyla anlaşmalı hastanelere sevk eden çete lideri Fırat Sarı, cezaevi geçmişi ve suçlamalara yanıt verdi. Geçmişte PKK üyeliğinden ceza aldığı tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 14:37
Kaynak: İHA
Bebeklerin ölümüne neden olan çete lideri doktor PKK üyesi çıktı

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olduğu iddia edilen 'Yenidoğan Çetesi' lideri Fırat Sarı’nın ifadesi gün yüzüne çıktı. Sarı, ifade sırasında cezaevinde geçirdiği süreyi ve mesleki geçmişini aktardı.

“PKK Üyeliğinden Ceza Aldım”

Fırat Sarı, tıp eğitimi sırasında PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde kaldığını belirtti. “Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirip mezun oldum” diyen Sarı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunu ve zorunlu hizmetini Bingöl’ün Kığı ilçesinde tamamladığını ifade etti.

Suçlamaları Reddetti

Sarı, kendisine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti. “Yeni doğan yoğun bakımında yetersiz hemşire çalıştırılması ve bakımsızlıktan bebeklerin ölmesi gibi iddialar doğru değildir. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Benim tam zamanlı bir doktor olarak görevim var. Her şey prosedüre uygundur” şeklinde konuştu.

Finansal Hareketler ve Motivasyon Ödemeleri

Hesap hareketleri incelendiğinde gelen paraların danışmanlık verdiği hastane çalışanlarına motivasyon amaçlı gönderildiğini belirten Sarı, “Benim hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarına talimat vermem söz konusu değildir. Uygulanmayan tedavilerin gösterilmesi gibi bir durumun olmaması için gereken tüm tedbirler alındı” ifadelerini kullandı.

Olayın Ardındaki Gerçekler

İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında, Sarı’nın liderliğindeki çetenin bebekleri kasten ölüme terk ettiği iddia ediliyor. Fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiş, iddianame hazırlanarak Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmişti.

Soruşturmanın devam ettiği bu olay, sağlık sistemindeki suiistimalleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sarı’nın ifadesinin ardından, konuya ilişkin kamuoyunun ilgisi artmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.