SON DAKİKA

#çete

İLKHABER-Gazetesi - çete haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çete haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir’de sahte kadın profiliyle vatandaşı dolandıran çeteye  14 Şubat operasyonu düzenlendi! Haber

İzmir’de sahte kadın profiliyle vatandaşı dolandıran çeteye 14 Şubat operasyonu düzenlendi!

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü, internette oluşturdukları sahte kadın profilleriyle vatandaşları tuzağa düşüren ve ardından cinsel içerikli görüntülerle şantaj yaparak uzlaştırmacı avukat gibi davranan dolandırıcı bir çeteyi çökertti. 2024 yılı boyunca ülke genelinde 45 vatandaşı dolandırarak toplamda 8 milyon TL’den fazla vurgun yapan şebekeye yönelik yapılan operasyonda, 16 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütünün, sahte kadın profilleri ile internet üzerinden vatandaşlarla iletişime geçtikten sonra güven kazanıp cinsel içerikli görüntülerini aldıkları belirlendi. Çete üyeleri, ardından kurdukları çağrı merkezlerinden kendilerini uzlaştırmacı avukat olarak tanıtıp, 'cinsel istismar suçundan hakkınızda dava açıldı' diyerek mağdurlardan uzlaştırma ücreti talep etti. Bu şekilde vatandaşları dolandırarak büyük meblağlar elde ettiler. Eş Zamanlı Operasyon İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyona İstanbul, Rize ve Antalya illerinden de katılan polis ekipleri, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde şebekeye yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 2 kuru sıkı tabanca, suçtan elde edilen yüksek miktarda Türk Lirası ve döviz ile suçta kullanılan çok sayıda telefon, bilgisayar ve dijital materyal ele geçirildi. Yürütülen teknik ve fiziki çalışmaların ardından, gözaltına alınan 16 şüpheli arasında 11'i tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü, çetenin diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin’de ‘Kaplanlar’ çetesine operasyon: 16 tutuklama Haber

Mersin’de ‘Kaplanlar’ çetesine operasyon: 16 tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bugün duyurduğu Mersin'in Erdemli ilçesinde kendilerini 'Kaplanlar' diye adlandıran, iş yerlerini kurşunlayarak korku, şantaj ve tehditle haraç alma, yağma gibi suçlar işledikleri iddia edilen çeteye yönelik operasyonda, tutuklu sayısı 16'ya yükseldi. Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bugün açıkladığı 'Kaplanlar' çetesinin Mersin'in Erdemli ilçesinde bir süredir bazı iş yerlerini kurşunlayan, haraç isteyip tehdit eden, zorla senet imzalatıp yağma gibi olaylara karıştığı bu yüzden de detaylı takip çalışması yapıldığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 4 ay süren çalışmada şüpheliler belirlendi. Belirlenen şahısların yakalanması için önceki hafta Özel Harekât Timlerinin de desteğiyle ilçe genelinde 33 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 22 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 300 bin TL, 6 tabanca, 6136 sayılı Kanun'a giren muşta ve bıçaklar, bir miktar uyuşturucu madde, pos cihazı, silahlara ait mermiler ile birlikte çeşitli suç unsurları ele geçirildi. 'Silahlı tehdit, iş yeri kurşunlama, şantaj, silah zoruyla senet imzalatma, birden fazla kişiyle nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' gibi birçok suçtan adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Çete liderlerinden biri tutuklandı Operasyon çerçevesinde firari olarak aranan şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdüren polis, B.T., B.O. ve S.O.'nun adreslerini tespit etti. Adreslere düzenlenen operasyonla 3 şüpheli de yakalandı. Emniyette ifadesi alınan 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şahıslardan çetenin lider kadrosundan olduğu ileri sürülen B.T. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Şüphelilerin akşam ve geceleri iş yerleri önlerine gelerek kurşunladıkları anlar güvenlik kameralarına yansımıştı.

6 ilde 20 bin Dolara Avrupa'ya insan kaçıran çete çökertildi: 3 tutuklama Haber

6 ilde 20 bin Dolara Avrupa'ya insan kaçıran çete çökertildi: 3 tutuklama

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, Adana merkezli 6 ilde büyük bir göçmen kaçakçılığı operasyonu düzenledi. Operasyon, yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirildi. Göçmenleri Türkiye’den Avrupa ülkelerine taşımak için organize edilen suç şebekesinin 17 üyesi yakalanırken, 3 kişi tutuklandı, 14 yabancı uyruklu şahıs ise sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. 6 İlde Eş Zamanlı Operasyon Göçmen kaçakçılığına karşı düzenlenen operasyon, Adana'nın yanı sıra Mersin, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep ve Konya illerinde de yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, 6 ay süren titiz bir teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Operasyon için 5 Şubat’ta şafak vakti, özel harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı baskınlar yapıldı. Göçmen Kaçakçılığı Yapan Çete Çökertildi Operasyon sonucunda, 17 şüpheli yakalandı. Bunlar arasında 9 kadın yer alırken, şüphelilerden 3'ü boşanmış karı ve koca olduğu öğrenildi. Çete üyelerinin, göçmenleri Türkiye'den Avrupa'ya taşımak için kişi başı yaklaşık 20 bin dolar aldıkları tespit edildi. Yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve bir miktar esrar ele geçirildi. Çetenin Yapısı ve Eylemleri Çetenin üyeleri, akrabalık bağlarıyla birbirine yakın kişilerden oluşuyordu. Boşanmış çift A.B. (33) ve A.Ç. (37), suç şebekesinin önemli üyeleriydi. Çete, özellikle göçmenleri gizlice Türkiye’den Avrupa ülkelerine taşımak amacıyla organize oluyordu. Her bir göçmenden yaklaşık 20 bin dolar talep eden çete, bu faaliyetlerini uzun süre boyunca sürdürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından, zanlılardan A.B., eski kocası A.Ç. ve akrabaları T.Ç. (41) tutuklandı. Diğer yabancı uyruklu şahıslar ise işlemlerinin ardından Adana’daki Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere gönderildiler.

Sahte i̇nternet sitesiyle 500 milyon TL dolandırdılar: 61 Kişi gözaltına alındı Haber

Sahte i̇nternet sitesiyle 500 milyon TL dolandırdılar: 61 Kişi gözaltına alındı

Nevşehir'de internet üzerinden sözde ikinci el eşya ve telefon satışı yaparak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik 8 ilde 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve operasyonda 61 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Mersin başta olmak üzere Edirne, Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 36 adet başka kişilere ait kredi kartı, 6 dizüstü bilgisayar, 17 cep telefonu ve çok sayıda sim kart, 2 adet ruhsatsız tabanca, 42 fişek, 27 uyuşturucu hap ve yüklü miktarda suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirilmişti. Sahte site kurmuşlar Savcılık talimatıyla Nevşehir'deki 4 müştekinin farklı bankalara göndermiş olduğu paraların takibini yapan ekipler, paraların kripto varlıklar üzerinden kendi hesaplarına transfer edildiğini belirledi. Çalışmayı derinleştiren ekipler, Serkan K.'nin lideri olduğu çetenin sahte internet siteleri üzerinden sözde ikinci el eşya ve telefon satışı yaptığını, ağına düşürdükleri vatandaşlara şantaj yöntemi ile dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Çete lideri Serkan K. ile annesi, kardeşi, kayınbabası, kayınbiraderi ve baldızının bilgisayar ve telefon başında nöbetleşe durdukları, her 8 saatte bir nöbet değiştikleri de belirlendi. Zanlıların dolandırıcılıktan elde edilen paraları banka ve kripto para hesapları üzerinden kripto paraya çevirdikleri belirlendi. Soğuk cüzdandaki para hacminin ise yaklaşık 500 milyon TL olduğu tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, zanlıların aynı yöntemle Türkiye genelinde 250'den fazla vatandaşı 500 milyon TL dolandırdığı tespit edildi. Gözaltına alınan çete lideri Serkan K. ile eşi, annesi, kayınbabası, kardeşi, baldızı ve kayınbiraderinin de aralarında bulunduğu 61 kişi, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Nevşehir Adliyesi'ne getirildi. 61 şüpheliden 19’u savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 10 şahıs hakkında adli kontrol şartı uygulanırken 32 şahısta sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nevşehir'de sahte alışveriş sitesi ile vatandaşı dinlene dinlene dolandıran çeteye operasyon Haber

Nevşehir'de sahte alışveriş sitesi ile vatandaşı dinlene dinlene dolandıran çeteye operasyon

Nevşehir'de internet üzerinden sözde ikinci el eşya ve telefon satışı yaparak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik 8 ilde 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 56 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 250 kişiyi 500 milyon dolandıran çetenin 8 saatte bir nöbet değişerek dinlendikleri de ortaya çıktı. Nevşehir'de internet sitesi üzerinden ikinci el eşya ve telefon satın alan 4 kişi, aldıkları ürünler gelmeyince polise giderek şikayetçi oldu. Çalışma başlatan ekipler yaklaşık 1 yıl fiziki ve teknik takip sonrası 250 kişiyi 500 milyon dolandıran çete liderinin Mersin'in Tarsus ilçesinde ikamet eden Serkan K. olduğunu belirledi. Serkan K. ile eşi, annesi, kayınbabası, kardeşi, baldızı ve kayınbiraderinin de aralarında bulunduğu 56 kişi gözaltına alınarak Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Savcılık talimatıyla Nevşehir'deki 4 müştekinin farklı bankalara göndermiş olduğu paraların takibini yapan ekipler paraların kripto varlıklar üzerinden şahıslarca kendi hesaplarına transfer edildiğini belirledi. 8 ilde eş zamanlı operasyon Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, Mersin, Edirne, Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya ve İstanbul’da toplam 63 adrese baskın yapıldı. Operasyon kapsamında, çeteye ait 36 kredi kartı, 6 dizüstü bilgisayar, 17 cep telefonu, çok sayıda SIM kart, 2 ruhsatsız tabanca, 42 fişek, 27 uyuşturucu hap ve yüklü miktarda suçtan elde edilmiş nakit para ele geçirildi. Sahte alışveriş sitesi ile vatandaşı 500 milyon TL dolandırdılar Savcılık talimatıyla yapılan takipler, çetenin dolandırıcılık faaliyetlerini kripto varlıklar üzerinden gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı. İnternet üzerinden kurulan sahte alışveriş sitesinde, mağdur vatandaşlardan alınan paralar, kripto paralara dönüştürülerek farklı hesaplara transfer edilmişti. Çetenin lideri Serkan K. ve ailesinin üyelerinin, bilgisayar ve telefon başında nöbetleşe durarak bu suçu işledikleri belirlendi. Ayrıca, dolandırıcılık faaliyetlerinden elde edilen paraların yaklaşık 500 milyon TL değerinde olduğu tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmada, çetenin aynı yöntemle Türkiye genelinde 250'den fazla kişiyi mağdur ederek büyük bir vurgun yaptığı belirlendi. Çete lideri Serkan K. ve ailesinin de aralarında bulunduğu 61 kişi, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.

Türkiye'den çalışmak için Kamboçya'ya gitmek istediler çetelerin ağına düştüler! Binlerce Türk esir halde! Haber

Türkiye'den çalışmak için Kamboçya'ya gitmek istediler çetelerin ağına düştüler! Binlerce Türk esir halde!

Kamboçya'da faaliyet gösteren Çinli yatırım dolandırıcılığı şebekesinin uluslararası boyutları her geçen gün daha da büyüyor. Kamboçya'nın milli gelirinden fazla kazanç sağlayan bu şebeke, sadece yerel halkı değil, Türkiye'deki vatandaşları da hedef alarak geniş bir ağ kurmuş durumda. Yatırım vaadiyle, başta Türk vatandaşları olmak üzere dünya çapında birçok kişiyi kandıran çete, kurbanlarını finansal tuzaklara düşürmek için sahte yatırım platformları ve sosyal medya manipülasyonları kullanıyor. Şebeke, sahte gruplar aracılığıyla yatırım yapmaya ikna ettiği mağdurları, büyük meblağlarda paraları dolandırarak, izlerini kaybettiriyor. Hem Kamboçya'da hem de uluslararası alanda hızla yayılan bu dolandırıcılık ağı, ciddi bir tehdit haline gelirken, Kamboçya hükümetinin ve Türk yetkililerinin bu şebekeyi durdurma çabaları sürüyor. Şebeke, Türkiye’yi de Hedef Alıyor Kamboçya’daki Çinli çeteler, yatırım dolandırıcılığı yaparken, işin içine Türkiye'den gelen esirler de dahil olmuş durumda. Bu şebekenin en dikkat çeken yönlerinden biri, telefonlarımıza gönderilen tanımadığımız numaralardan gelen yatırım içerikli mesajlarla başlaması. Bu mesajlar bazen basit bir dolandırıcılık faaliyeti gibi görünse de bazıları son derece profesyonelce hazırlanmış ve gerçek finans şirketlerine çok benzeyen yapılarla karşımıza çıkıyor. Çinli çeteler, sahte whatsapp grupları ve fake sohbetler kurarak, Türk vatandaşlarını tuzağa düşürmek için uzun vadeli planlar yapıyorlar. WhatsApp üzerinden kurdukları sohbetlerde, sanki gerçek kişiler gibi davranan şebeke üyeleri, Türk kullanıcıları kandırarak onları yatırım yapmaya ikna ediyor. Çete üyeleri, belirli günlerde yerel kutlamaların fotoğraf ve videolarını paylaşarak, kendilerini daha inandırıcı gösteriyorlar. Çeteye Dahil Olmuş Türk Esir Çevirmenlerin Anlatımları Bu şebekenin faaliyetlerinin ardındaki korkunç gerçek ise, Türkiye’den giden çevirmenlerin yaşadığı kabus. Kamboçya’ya iş için giden Türk vatandaşları, bir finans şirketinde çevirmenlik yapmak amacıyla yola çıkmış, ancak gittikleri yer bir kampüs cezaevi sistemini andıran bir alanda, Çinli çetenin tuzağına düşmüşler. Birçok Türk vatandaşı, Kamboçya’da gördükleri iş ilanlarına başvurarak, dil çevirmenliği yapmak üzere seyahate çıkmış. Ancak geldikleri yerde, adeta bir hapishane ortamında çalıştırılmaya başlanmışlar. Pasaportlarını çetelere kaptıran bu kişiler, çalışma ortamlarının kötüleşmesinin ardından bir süre sonra Çinli şebekenin dolandırıcılık operasyonlarının bir parçası olduklarını fark etmişler. Çinli şebeke, sahte finansal işlemler üzerinden büyük miktarlarda para kazanırken, Türk vatandaşları ise bu suç faaliyetlerinin içinde istemeyerek yer almak zorunda kalmışlar. Dışarı çıkmak isteyenlerse, şebekenin yeni kurbanları olmaktan kurtulamamış. Kamboçya’da Türk Esirlerinin Durumu: “İnsan Ticareti ve Hukuksuzluk” Büyükelçilikle yapılan temaslar, Türk esir çevirmenler için umut olmuş ancak işler kolay olmamış. Türk çevirmenlerden biri, "Kamboçya polisinden pasaportumuzu almak isterken 21 gün boyunca nezarette kaldık. Bu süreçte diplomatik temaslar da yapıldı ancak çıkmamız bir hayli zorlu oldu. Üstelik süreçte bir suçlu muamelesi gördük" diyor. Bu dramın ortasında, Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği’nden gelen açıklamalara göre, “Medya ile iletişim kurma tehdidinde bulunduğumuzda, ancak o zaman dikkat çekebildik” diyen esirler, yaşadıkları durumu anlatıyor. Çetenin elinden kurtulmalarına yardımcı olmak için belirli prosedürlerin uygulandığını söyleyen esirlerden biri, "Yaşadığım deneyimi medya ile paylaşacağımı söylediğimde, diplomatlar sonrasında bana ulaştılar. Ancak medya ile konuşursak telefonlarımızın alınacağını söylediler" şeklinde anlatıyor. Büyükelçilikten yapılan açıklamalara göre, bazıları, “Bizim elimizden gelen bir şey yok. Şanslısınız çünkü hâlâ yaşıyorsunuz. Diğer bazı kişilerin can güvenliğinden endişe ediyoruz” sözleriyle karşılanmış. ÇİNLİ ŞEBEK DÜNYA GENELİNE YAYILDI Çinli şebeke, sadece Kamboçya’da değil, dünya genelinde büyük bir operasyon yürütüyor. 2023 yılı itibarıyla şebekenin elde ettiği tahmini gelir 12.8 milyar dolar. Bu, Kamboçya’nın gayri safi yurtiçi hasılasının neredeyse yarısı kadar bir tutar. Bu yasal olmayan gelir, şebekenin uluslararası bir finansal çark içinde nasıl faaliyet gösterdiğini gözler önüne seriyor. Öte yandan, Çinli çetelerin elinde hala çok sayıda Türk ve yabancı esir bulunuyor. Bunlardan biri de 17 yaşında bir kız çocuğu. Şebeke üyeleri, ellerindeki insanları kiralık IBAN numaraları aracılığıyla para akışı sağlıyor ve bu paraları kripto paralara çevirerek, ardından Kapalıçarşı gibi yerlerde aklıyorlar. KAYNAK: HALK TV

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.