TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreci Avukat Atal'ın yargılanmasına yarın başlanacak

Erzincan İliç'teki madenle ilgili olarak "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" iddiasıyla hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Adana Barosu’na kayıtlı çevreci avukat İsmail Hakkı Atal’ın yargılanmasına, yarın başlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 13:14
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Çevreci Avukat Atal'ın yargılanmasına yarın başlanacak

Erzincan İliç’te 13 Şubat'ta toprak kayması sonucu 9 işçinin kaybolduğu madeni işleten şirketin avukatları tarafından, Adana Barosu avukatlarından İsmail Hakkı Atal aleyhine, İliç Cumhuriyet Başsavcılığı'na, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusu kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Erzincan Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

İsmail Hakkı Atal’ın yargılanmasına yarın Erzincan Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacağı öğrenildi.

Avukat İsmail Hakkı Atal, ilkhaber-gazetesi.com’a yaptığı açıklamada, “Açılan dava, söz konusu madenin çevreye verdiği zararı karşı beni ve bu konuda duyarlı olan çevrecileri susturma amacı taşımaktadır. İddianamede yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ortaya koyan bilimsel delilleri, yarın yapılacak duruşmada mahkeme heyetine sunacağım. Açılan bu ve benzeri davalar, bu coğrafyada eşsiz bir doğaya sahip olan ülkemizin çıkarlarını korumaktan beni caydırmayacak. Daha önce de ifade ettiğim gibi, vazifemiz, bağımsızlığımızı ve Türk Cumhuriyetini korumaktır" dedi.

İsmail Hakkı Atal, aynı suçtan aynı gün müvekkili Sedat Cezayirlioğlu'nun da açılan başka bir davada yargılanmasına başlanacağını kaydetti.

TCK Md. 217/a "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.