TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Adana İl Kadın Kolları, kadın cinayetlerine dikkat çekti

CHP Adana İl Kadın Kolları, katledilen kadınlara dikkat çekmek amacıyla Atatürk Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Çığ, "Gülistan için, İkbal için, Ayşenur için, Narin için katledilen her bir kadın için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz," dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 09:32
Muhabir: Gamze Pehlivan
CHP Adana İl Kadın Kolları, kadın cinayetlerine dikkat çekti

CHP Adana İl Kadın Kolları, Adana Atatürk Parkı'nda artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklamasında bulundu. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Çığ, son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmamalarını ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Çığ, "Gülistan, İkbal, Ayşenur ve Narin gibi katledilen ona bir kadın için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. Etkinliğe Adana Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve çeşitli kadın seçeneklerine destek verdi.

Özgür Çığ, "Her gün en az bir kadın, en az bir çocuk şiddet ve istismara kurban veriliyor. Biz kadınlar olarak eşitlik ve özgürlük mücadelesi vermek zorundayız," dedi. Çığ, ayrıca İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulanması için mücadele edeceklerini belirtti.

chp kadın kolları adana

Özgür Çığ yaptığı konuşmada; ''Ülkemizde her gün en az bir kadın, her gün en az bir çocuk daha şiddete, istismara, cinayete kurban veriliyor.

Biliyoruz ki yaşam hakkı, en temel insan hakkıdır. Ama ne yazık ki bu hak, her geçen gün daha vahşice elimizden alınıyor.

Bizler; kadınlar, kız kardeşler, anneler bu erkek egemen toplum düzenini değişmesini istiyor, mücadele ediyoruz.

Kadınlar olarak yalnızca toplumsal hayatta eşitliği savunmak bu uğurda mücadele etmek için maalesef ki önce hayatta kalmayı başarmak, yaşam hakkımıza sahip çıkmak zorundayız. Bizlerin yaşam hakkını koruyamayan düzene karşı 6284’ü uygulatmak için İstanbul Sözleşmesini yeniden kazanmak için mücadeleyi sürdürmek zorundayız.Ülkemizin sokaklarında, evlerimizde, iş yerlerimizde öldürülen kadınlar, yok olan hayatların sorumlusu 6284’ü uygulamayanlar, erkek şiddetini/ faili koruyanlar, İstanbul sözleşmesinden bir gecede imza çekenlerdir.

Adaletin sağlanması için, çocuklarımızın güven içinde yaşayabilmesi için biz kadınların eşit ve özgürce nefes alabilmemiz için geleceğimiz, hayallerimiz, Umutlarımız ve ülkemiz için EVDE, İŞTE, SOKAKTA bizde varız demeye devam edeceğiz. Gülistan için İkbal için Ayşenur için Narin için katledilen her bir kadın için anıt sayaca birimizin daha adını yazmamak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki biz sustukça, biz göz yumdukça, şiddet de sessizce büyüyor ve korunuyor.Bu karanlığa, bu zulme karşı direneceğiz. Bizi yok sayanlara, yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışanlara karşı haykırıyoruz:

Kadınların eşit hak ve özgür yaşam mücadelesi siyaset üstüdür.

İşte bu yüzden tüm kadınlar hep birlikteyiz.

Korkmuyoruz! Geri durmuyoruz!

Sokaklar bizim! İstanbul Sözleşmesi Bizim! 6284 Bizim! Yaşam Bizim!''

chp kadın kolları

Etkinlikte, katledilen kadınların isimleri anılarak, mücadeleye devam etme sözü verildi. Kadınlar, eşit hak ve özgür yaşam talebini yükselterek, bu konuda sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.