TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzm. Dr. Polatöz sağlıkta şiddet ve psikolojik sorunlar için Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve sağlık çalışanlarının psikolojik sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanlığına acil çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 07:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 07:04
Kaynak: Meryem Ünal
Uzm. Dr. Polatöz sağlıkta şiddet ve psikolojik sorunlar için Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, ülkemizde son zamanlarda sağlık sektöründe artan şiddet olaylarının kökeninde sağlık sistemindeki yetersizliklerin ve hizmete erişimdeki zorlukların yattığını belirtti. Polatöz, sağlık çalışanlarının bu olumsuz koşullar yüzünden halkın öfkesinin hedefi haline geldiğini vurgulayarak, asıl problemin çözülmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın bu sorunları çözmek için yeni bir politika geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Polatöz, sistem sorunlarının acilen ele alınarak çözülmesini ve sağlık çalışanlarına yönelik psikolojik şiddetin önlenmesini talep etti “Sağlık emekçilerini hedef haline gelmesine neden olan sorunları halletmesini bir an önce bekliyoruz”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz konuşmasına başlarken son zamanlarda sağlıkta yaşanan şiddetin nedenlerine değinerek şunları söyledi: “Son zamanda sağlıkta yaşanan şiddetin ülkemizde meydana gelen yetersizlik, sağlığa ulaşmada zorluk halkımızın öfkesini sağlık çalışanlarına yönlendirdiği için asıl problemin çözülmesi gerektiğini düşüyorum. Bu da Sağlık Bakanlığının yeni bir politika ile sağlıktaki sorunların bir an önce çözülüp, sağlık emekçilerini hedef haline gelmesine neden olan sorunları halletmesini bir an önce bekliyoruz.”

“Sağlıkta şiddetin önlenmesi için sistem sorunları çözülmeli”

Uzm. Dr. Polatöz, “Türk Tabipler Birliği sağlık bakanlığı ile sürekli iletişim halinde, yazılarımızı gönderiyoruz. Milletvekilleri ile görüşlerimiz ile de paylaşıyoruz. Muhtemelen sağlıkta şiddet ile ilgili yasanın çıkmasını tamamen kapsayıcı olmasını dileyerek bekliyoruz. Hastanedeki polikliniklerde yük nedeniyle ve karşılanmayan sağlık ihtiyacı olduğu için hastanede güvenliğin yeterli gelmesi mümkün değil. Randevu almakta insanlar zorlanıyor. Bundan dolayı halkımız çok mağdur durumda. Bir şekilde tepkisini göstermek istiyor ama yanlış yöne gösteriyor. Sağlık çalışanlarına, hekimlere, hemşirelerimize gösteriyor. Bu da doğru bir tutum değil. Asıl problem sağlık sisteminin yeni baştan, tekrardan ele alınıp sorun yaratan alanların bir an önce bakanlığımız tarafından çözümlenmesi gerekiyor” diye ifade etti.

“Bir çok hekim tükenmişlik sendromu dediğimiz sendromu yaşıyor”

Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Bir çok hekim tükenmişlik sendromu dediğimiz sendromu yaşıyor. Mesleğini yaparken zorlanıyor. Psikolojik şiddet çok yoğun. Asıl problemler gözden kaçıyor. Bunların ele alınıp düzeltilmesi lazım. Problemlerin sağlıklı bir şekilde çözüleceğine benim inancım tam” dedi.

Adana Tabip Odası

“Sağlık çalışanları psikolojik şiddet nedeniyle tükenmişlik yaşıyor, bakanlıktan acil çözüm bekleniyor”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz konuşmasında sağlık bakanlığından beklentilerini dile getirerek şunları söyledi: “Bir an önce bakanlığımızdan beklediğimiz şey uygun, kararlı ve sağlıktaki sorunları çözecek bir çalışma bekliyoruz. Bu şekilde bütün sağlık çalışanlarımızın büyük oranda sorunların çözüleceğine inanıyorum. Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının azalacağına inancım tam. Psikolojik şiddet, kavramı nihayet gündeme geldi. Son 3-5 yılda farkındalık arttı. Psikolojik şiddet fiziksel şiddet kadar etkileyici. Hekimlerin mesleği bırakma isteğinin veya sağlık çalışanlarının bir an önce emekli olma isteğinin tek nedeni uğradıkları psikolojik şiddettir. Ekonomik krizle birlikte herkeste yoğun tükenmişlik var. Dolayısıyla halkımızın tepkileri bütün çalışanlarda özellikle sağlıkta psikolojik şiddet olarak yansıyor.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.