SON DAKİKA
Hava Durumu

#sağlık çalışanları

İLKHABER-Gazetesi - sağlık çalışanları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sağlık çalışanları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Nennioğlu: Sağlık çalışanlarının emekleri takdiri hak ediyor Haber

Nennioğlu: Sağlık çalışanlarının emekleri takdiri hak ediyor

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Ramazan Bayramı’nda nöbette olan sağlık çalışanlarını unutmayarak, 5 Ocak Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret ederek bayramlarını kutladı. “Bayramda da sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam edeceğiz” Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının gösterdiği özveriye dikkat çekerek, “Bayramda dahi görevlerinin başında olan fedakâr sağlık çalışanlarımızı yalnız bırakmadık. 5 Ocak Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, bu kutsal görevi büyük bir özveriyle sürdüren hekimlerimizin, hemşirelerimizin, ebelerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin bayramını kutladık. Görevleri başında bayramı karşılayan sağlık neferlerimize hem moral verdik hem de her daim yanlarında olduğumuzu bir kez daha gösterdik” diye ifade etti. “Sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam edeceğiz” Sağlık çalışanlarının emeklerinin her türlü takdiri hak ettiğini vurgulayan Nennioğlu, “Onların emeği, alın teri ve fedakârlığı her türlü takdiri hak ediyor. Sağlık-Sen olarak, bayramda da sağlık çalışanlarının sesi olmaya, haklı mücadelelerinde yanlarında durmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki sağlık çalışanısınız. Bayramınız kutlu olsun!” şeklinde konuştu.

Nennioğlu: Sağlık çalışanları bayramda mağdur edilmemeli! Haber

Nennioğlu: Sağlık çalışanları bayramda mağdur edilmemeli!

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanları adına önemli açıklamalarda bulundu. Bayram tatilinin uzatılmasıyla birlikte, sağlık çalışanlarının idari izin hakları konusunda yaşanabilecek mağduriyetlere dikkat çeken Nennioğlu, bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. "Sağlık çalışanları bayramda mağdur olmasın!" Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “İdari İzinlerde Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Mağdur Edilmesin! Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Ancak geçmiş tecrübeler gösteriyor ki, her resmi ve idari tatilde olduğu gibi bu bayramda da sağlık ve sosyal hizmet çalışanları mağdur olma riskiyle karşı karşıya” şeklinde konuştu. "Sağlık çalışanları, bu ülkenin sessiz kahramanlarıdır” Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının ülkenin sessiz kahramanları olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yangında, depremde, selde, pandemide ve her bayramda görevinin başında olan; hastanede nöbet tutan, acil servislerde kesintisiz hizmet veren hekimler, hemşireler, ATT’ler, paramedikler, ebe ve sağlık teknisyenleri bu ülkenin sessiz kahramanlarıdır. Ancak bu kahramanlar, idari izinler çalışma saatlerinden düşülmediği için, nöbet ücreti ve izin haklarında büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Geçmiş yıllarda da bunun örneklerini üzülerek gördük.” “Sağlık emekçilerinin hakkı teslim edilsin” Nennioğlu taleplerini sıralayarak, “Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak talebimiz nettir;Resmî kararnamelerde yer alan idari izin günleri, sağlık çalışanlarının da hakkı olarak çalışılmayan günlere dahil edilmeli, bu günlerde görev yapan personele eşit ve adil uygulamalar sağlanmalıdır. En çok hizmet edenin, en çok yıprananın, en çok çalışan sağlık emekçilerinin hakkı teslim edilsin” dedi.

Nennioğlu: Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği sahada etkin şekilde uygulanmalı Haber

Nennioğlu: Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği sahada etkin şekilde uygulanmalı

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişikliklerin ardından Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, aile sağlığı çalışanlarının kadro beklentisine dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Yapılan düzenlemelerin, uzun yıllardır özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının haklarını güvence altına alması gerektiğini belirten Nennioğlu, bu konuda somut adımların atılmasını talep etti. “ASM çalışanlarının istihdamı için adımlar atılmalı” Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, yönetmelikte yapılan değişikliklerin aile sağlığı çalışanlarının istihdam süreçlerini net bir şekilde düzenlediğini belirterek şunları söyledi: “Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarının istihdam süreçleri net bir şekilde düzenlenmiştir. Yönetmeliğin 16. maddesinde belirtilen hükümlere göre, ilde aile sağlığı çalışanı pozisyonlarının doldurulamaması halinde kamu görevlisi olmayan sağlık çalışanlarının atanması için gerekli adımlar atılmalıdır” diye ifade etti. “Sağlık çalışanlarının kadro beklentisi karşılanmalı” Sağlık çalışanlarının özlük haklarının korunması ve mesleki güvencelerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Nennioğlu, şu şekilde sırladı: “En son 5.000 kamu dışı sözleşmeli sağlık çalışanı kadrolu pozisyona geçirilmiştir. Şu an Türkiye genelinde yaklaşık 10.000 ASM grup elemanı (hemşire, ebe, acil tip teknisyeni vb.) görev yapmaktadır. Bu meslektaşlarımız, 20 yıldır büyük bir özveriyle hizmet vermektedir. Sahip oldukları tecrübe ve bilgi birikimi göz ardı edilmemelidir. Yetkililere çağrımız ise yönetmeliğin aşağıdaki maddesi derhal uygulanmalıdır: Valilikler, ihtiyaç duyulan aile sağlığı çalışan sayısını belirlemeli ve Bakanlığa talepte bulunmalıdır. Bakanlığın önerisi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uygun görüsüyle pozisyonlar açılmalıdır. İlgili şartları taşıyan kamu dişi sağlık çalışanları, aile sağlığı çalışanı olarak sözleşme imzalamalıdır. Bu süreç hukuki zeminde açıkça belirtilmiş olup, uygulanması için gecikmeye mahal verilmemelidir.”

Nennioğlu: Aile hekimleri, hemşireler ve ebelerin talepleri karşılanmalı Haber

Nennioğlu: Aile hekimleri, hemşireler ve ebelerin talepleri karşılanmalı

Aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimler, hemşireler ve ebeleri ilgilendiren Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği geçtiğimiz aylarda yürürlüğe girdi. Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, aile hekimleri, hemşireler ve ebeler ile ASM gruplandırma elemanlarının taleplerinin karşılanmasının toplum sağlığı için kritik olduğunu vurguladı. Nennioğlu, mevcut yönetmeliğin, çalışanların yaşam koşullarını iyileştirmesi gerektiğini ve sorunlara çözüm üretilmesinin önemini belirtti.   “ASM gruplandırma elemanlarının talepleri de hayati önem taşıyor"  Sağlık- Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Aile hekimleri ve aile sağlığı hemşireleri ile ebelerin talepleri karşılanmalıdır! Toplum sağlığının korunması ve sürdürülebilmesi için aile hekimleri, aile sağlığı hemşireleri ve ebelerin yani sıra ASM gruplandırma elemanlarının taleplerinin karşılanması hayati önem taşımaktadır” diye ifade etti.  “Sorunlara çözüm üretilmeli”  Nennioğlu, mevcut yönetmeliğin, ASM gruplandırma elemanlarının ağır çalışma koşullarını iyileştirmesi gerektiğini ve yaşadıkları sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Mevcut yönetmelik, ASM Gruplandırma Elemanlarının ağır çalışma koşullarını iyileştirmeli ve yaşadıkları sorunlara çözüm üretmelidir. ASM'lerde çalışma barışının sağlanması için bu düzenlemeler zorunludur. Tüm sağlık çalınanlarını destek olmaya davet ediyoruz!” 

Hatice Erdoğan: Sağlık çalışanlarının hakları için acil düzenlemeler gerekli Haber

Hatice Erdoğan: Sağlık çalışanlarının hakları için acil düzenlemeler gerekli

Adana’da Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ne karşı başlatılan 5 günlük iş bırakma eylemi, sağlık çalışanlarının dayanışmasıyla büyüyor. Eylemin üçüncü gününde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık çalışanları da iş bırakarak destek oldular. Genel Sağlık-İş Sendikası temsilcisi Hatice Erdoğan, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek çözüm önerilerini sıraladı.  “Vergi diliminin sabitlenmesi sağlık çalışanları için acil bir ihtiyaçtır" Genel Sağlık-İş Sendikası temsilcilerinden Hatice Erdoğan, eylem kapsamında yaptığı açıklamada sağlık sisteminin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Erdoğan, “Genel Sağlık-is Sendikası olarak, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması için hastanelerimizin içinde bulunduğu zorluklara ve çözüm önerilerimize dikkat çekmek istiyoruz. Sağlık çalışanları, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, fiziksel ve psikolojik şiddet, ekonomik sıkıntılar ve belirsizlikler altında hizmet vermeye devam etmektedir. Bu durum yalnızca sağlık çalışanlarını değil, tüm sağlık sistemini olumsuz etkilemektedir. Sağlık çalışanlarının gelirleri, yoksulluk sinirinin altında kalmamalıdır. Ücretlendirme sistemi, insanca yaşamaya olanak sağlayan bir seviyeye yükseltilmeli ve tüm ücret artışları eksiksiz şekilde emekliliğe yansıtılmalıdır. Bu hem çalışana motivasyonunu artıracak hem de emeklilik döneminde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçecektir. Vergi diliminin yüzde 15 oranında sabitlenmesi de çalışanların gelir kaybını önlemek adına acil bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu. “Sağlık çalışanlarının görev ve sorumluluklarının netleştirilmesi, çalışma başarısını ve hizmet kalitesini artıracaktır” Sağlık çalışanlarının gece mesailerinin ağır bir yük oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, gece mesailerinin iki katı ücretlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Sağlık sektöründe gece çalışması ağır bir yük oluşturmaktadır. Bu nedenle gece mesailerinin iki kati ücretlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca sağlık çalışanlarının yıpranma pay düzenlenmeli ve her yıl için 90 gün yıpranma hakki tanınmalıdır. Bu düzenleme, sağlık Riskli birimler mevcut şartlar ve bilimsel veriler ışığında yeniden tanımlanmalıdır. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı risklerin doğru şekilde belirlenmesi, buna uygun önlemler alınması ve hakların düzenlenmesi büyük önem taşmaktadır. Bunun yani sıra görev tanımları, sendikaların ve meslek örgütlerinin aktif katılımıyla yeniden düzenlenmelidir. Sağlık çalışanlarının görev ve sorumluluklarının netleştirilmesi, çalışma başarısını ve hizmet kalitesini artıracaktır” dedi. “Sağlık çalışanlarının haklarının ve hastanelerin sorunlarının çözülmesi için taleplerimiz ivedilikle dikkate alınmalıdır” Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına bağlı olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: “Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına bağlıdır. Ancak bu özveri, insanca yasam koşullarına ve hakların korunmasına bağlıdır. Sağlık çalışanlarının haklarının ve hastanelerin sorunlarının çözülmesi için taleplerimiz ivedilikle dikkate alınmalıdır. Genel Sağlık-Is Sendikası olarak, sağlık çalışanlarının hak ettiği şartlara kavuşması ve sağlık sisteminin güçlendirilmesi için mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz.”

Ayberk Mazı: Aile hekimleri için insan onuruna yaraşır çalışma koşulları talep ediyoruz Haber

Ayberk Mazı: Aile hekimleri için insan onuruna yaraşır çalışma koşulları talep ediyoruz

Adana’da Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ne karşı başlatılan 5 günlük iş bırakma eyleminin üçüncü gününde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık çalışanları da eyleme katılarak iş bıraktı. Yönetmeliğin sağlık çalışanlarının özlük haklarını ve toplum sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Genç Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Adana İl Başkan Yardımcısı Ayberk Mazı, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. “Sağlık çalışanlarının hakları toplum sağlığını etkiliyor” Genç Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Adana İl Başkan Yardımcısı Ayberk Mazı, yaptığı açıklamada yönetmeliğin sağlık çalışanlarının özlük haklarını ve toplum sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Mazı, “Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması, çalışanların motivasyonun güçlendirilmesi ve serdirilebilir bir sağlık sistemi için, meslek onurumuza, özlük haklarımıza ve toplum sağlığına müdahale eden 'Eziyet' Yönetmeliğinin geri çekilmesi ve gereken revizelerin gerçekleştirilmesi bir istek olmaktan çıkmış; sahada çalışan sağlık emekçilerinin ve toplum sağılığımız için elzem bir durum haline gelmiştir. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve sürdürülebilir hale gelmesi, sağlık çalışanlarının haklarını güvence altına alınmasına ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine bağlıdır. Aile sağlığı merkezi çalışanlarının haklarının korunması, sadece ilgili sağlık emekçilerimizin yaşam kalitesini artırmakla kalmayacak, ayni zamanda sağlık hizmetlerinin kalitesini ve toplum sağlığını da doğrudan etkileyecektir” dedi.  “Hasta-hekim çatışması ve şiddet yönetmelik sonucu artıyor” Ayberk Mazı, yönetmeliğin hem sağlık çalışanlarını hem de vatandaşları mağdur ettiğini ifade ederek şunları söyledi: “Aile Hekimliği Sözleşme Ve Ödeme Yönetmeliği ile birlikte; hem vatandaşımızın hem de aile sağlığı merkezi çalışanlarımızın zarar göreceği bir sisteme ayak basilmiş oldu. Koruyucu sağlık hizmetlerine ilişkin yetersiz ve yanlış düzenlemeler nedeniyle hekimlerimizin ilaç yazma yetkilerinin kısıtlandırarak hasta hekim çatışmasının tetiklenmesi, şiddeti adeta körükler haline geldi. Entegre aile hekimlerimize ayda 96 saat nöbet uygulaması ile 33 saat kesintisiz çalışmaya zorlanması insan onuruna yaraşır çalışma koşullarını ortadan kaldırdı. Koruyucu sağlık hizmetleri yapılamaz hale geldi. İnsani çalışma koşulları kalmadı.”  

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.