TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenidoğan Bebek Çetesi’nin kan donduran telefon kayıtları ortaya çıktı

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla 12 bebeğin ölümüne neden olan çete hakkında yürütülen soruşturmada şok edici telefon görüşmeleri açığa çıktı. "Mehtap çocuğu öldür, elli satürasyonlu çocuk mu olur" ifadeleri kan dondurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 16:44
Kaynak: İHA

İstanbul'da özel hastaneleri hedef alan büyük bir skandal ortaya çıktı. Bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek maddi kazanç sağladıkları ve ihmalleri nedeniyle birçok bebeğin ölümüne sebep oldukları iddiasıyla soruşturma başlatılan çetenin telefon konuşmaları gün yüzüne çıktı. Şüpheliler arasında doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları bulunuyor. Yapılan görüşmelerde bebek ölümlerine yol açan ihmal ve kötü niyetli davranışlar açıkça görülüyor.

BEBEKLERİ ÖLÜME TERK ETTİLER

İstanbul'da bebekleri özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç elde ettikleri ve ihmalleri sonucu bebeklerin ölümüne yol açtıkları gerekçesiyle soruşturulan bir çetenin telefon konuşmaları ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, şüphelilerin bebeklerin tedavisini kasten ihmallerle aksattıkları ve bundan maddi çıkar sağladıkları belirtildi.

hemşire mehtap

Soruşturma kapsamında yer alan telefon kayıtlarında, çetenin lideri olduğu iddia edilen doktor Fırat S. ve örgüt üyesi hemşireler arasında geçen konuşmalar dikkat çekiyor. Bir görüşmede, hemşire Mehtap S.’nin, "Mehtap çocuğu öldür, elli satürasyonlu çocuk mu olur?" şeklindeki sözleri kan dondurdu. Yine bir başka görüşmede, "Bu sefer hakikaten alacaklar bizi" ifadeleri, çete üyelerinin korku içinde olduğunu gösteriyor.

Fezlekede yer alan detaylar, bebeklerin uygun olmayan koşullarda tedavi edildiğini ve bazılarının bu ihmal sonucunda hayatını kaybettiğini gözler önüne seriyor. Çetenin, bebeklerin uzun süre hastanede kalmalarını sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yüksek miktarlarda ödeme aldığı ve kamu kurumlarını zarara uğrattığı da iddialar arasında. Çete üyelerinin, ölen bebeklerin durumlarını örtbas etmeye çalıştıkları ve denetimlerden kaçmak için hastane dosyalarını gizledikleri ifade ediliyor.

yenidoğan çetesi

Şüpheli doktorlar Fırat S. ve İlker G.'nin ayrı ayrı 180 yıldan 273 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.