TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şuşa'da ikili görüşmelerde bulundu

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi öncesinde Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan ve KKTC Dışişleri Bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şuşa'da ikili görüşmelerde bulundu

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'ın Şuşa kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, zirve öncesinde önemli ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

MACARİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI PETER SZİJJARTO İLE GÖRÜŞME

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya gelerek bölgesel işbirliği ve ikili ilişkileri ele aldı. Görüşmede, güncel bölgesel ve uluslararası konular da masaya yatırıldı.

KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI TAHSİN ERTUĞRULOĞLU İLE GÖRÜŞME

Ayrıca Dışişleri Bakanı Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya gelerek Kıbrıs meselesi ve adanın geleceği konularında görüş alışverişinde bulundu. İkili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Kıbrıs sorununa yönelik çözüm arayışları ele alındı.

ZİRVE ÖNCESİ DİPLOMATİK TEMASLARDA BULUNDU

Bakan Fidan'ın Şuşa ziyareti, Türk Devletleri Teşkilatı'nın geleceğe dönük işbirliği ve koordinasyonunu güçlendirmek amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu görüşmeler, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması adına atılan adımların bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.