TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalıların geleneksel pazar kahvaltısı: Ciğer

Kebap kenti Adana'nın tarihi Kazancılar Çarşısı'ndaki Ciğerciler Sokağı'nda gün ciğer kebabıyla başlama töreni 100 yılı aşkın süredir devam ediyor. Her pazar olduğu gibi bu pazarda Adanalılar ciğer kahvaltısı için soluğu Kazancılar Çarşısında aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 11:06
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Adanalıların geleneksel pazar kahvaltısı: Ciğer

Adana'da sabahın ilk ışıklarıyla başlayan ciğer kebabıyla kahvaltı töreni, 100 yılı aşkın süredir Kazancılar Çarşısı'ndaki Ciğerciler Sokağı'nda yaşatılıyor. Adana'nın kendine özgü kültür ve lezzet dünyasını yansıtan bu gelenek, kent simgelerinden biri haline gelmiş durumda. Ciğer ve yanında şalgam suyu, Adanalıların vazgeçilmez kahvaltı menüsü olarak biliniyor.

Sokağın Sabaha Hazırlığı

Ciğerciler Sokağı'ndaki esnaf, sabahın ilk ışıklarından önce mangallarını hazırlamaya başlıyor. Masalar, bol soğan, domateslerin parçalanması ve taze dağıtımlarla donatılırken, ciğer şişler mangallara diziliyor. Masanın baş köşesinde ise Adana'nın ünlü şalgam suyu yer alıyor. Geleneksel kahvaltı ürünleri yerine acılı ciğer kebabı ve şalgam suyu tercih edilmeden, sabahın erken saatlerinden itibaren sokağı dolduruluyor.

adana ciğer

Esnafın Gözünden Ciğerciler Sokağı

Ciğerci esnafı çocukluk yıllarından beri bu işini yaptığını belirterek, "Gece hazırlıklara başlıyoruz, sabaha karşı ulaşılabilir hizmet imkanlarımız. "dedi. Danış, çoğunluğunun yakın çevreden ve hatta şehir dışından geldiğini vurguluyor.

adana

Çevre İllerden Gelen Ciğer Severler

Mersin'den Adana'ya ciğer kebabı yemek için gelen Mehmet Yalçın ise, "Adanalılar her sabah saat 04.00 civarında bulunan Kazancılar Çarşısı'na geliyor. Ben de bu zevki tatmak için Mersin'den geldim. Bu gelenek yaşamak, sabahın erken saatlerinde ciğer kebabının tadını çıkarmak harika bir deneyim," ifadelerini kullandı.

adana ciğerciler

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.