TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Kadın Platformu, kadın cinayetlerine karşı sesini yükseltti

Adana Kadın Platformu, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 08:18
Muhabir: Meryem Ünal
Adana Kadın Platformu, kadın cinayetlerine karşı sesini yükseltti

Adana Kadın Platformu, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Platformun sözcüsü Meryem Esmer, açıklamayı okuyarak kaybolan ve katledilen kadınların durumuna vurgu yaptı.

Meryem Esmer, “Van’da, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki kardeşimiz Rojin Kabaiş 7 gündür kayıp. 2020’de Tunceli’de kaybolan Gülistan Doku ise 1.735 gündür kayıp ve hâlâ bulunamadı. Gülistan’a ve Rojin’e ne oldu? Diyarbakır’ın kırsal Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta kayboldu ve 8 Eylül’de cesedi bulundu. Cesedi bulunmadan önce olayla ilgili yayın yasağı getirildi” şeklinde konuştu.


“Katledilen kadınların isyanıyla sokaktayız”

Esmer, “Daha bu haberlerle yeni karşılaşmışken bugün bir kadının daha Mersin Mezitli’de katledildiğini öğrendik. Sonay Öztürk Aslan, Uğur Araç isimli erkek tarafından katledildi. Erkek şiddeti her gün aramızdan bir kadını alırken susmayacak, vazgeçmeyeceğiz. Katledilen kadınların isyanıyla sokaktayız, katledilen kadınların öfkesiyle meydanları dolduruyoruz, örgütlü gücümüzle üzerinden kan damlayan saraylarını yıkmak için sokaktayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.