TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da sıcak hava vatandaşların ciğer keyfine engel olmadı

Adana'da hafta sonu termometreler 38 dereceyi bulsa da sıcak hava, vatandaşları ciğer yemekten alıkoymadı. Büyüksaat civarındaki kebapçılar, sabah kahvaltısı için ciğer yemek isteyenlerle dolup taştı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 11:21
Muhabir: Meryem Ünal
Adana’da sıcak hava vatandaşların ciğer keyfine engel olmadı

Adana’da hafta sonu termometreler 38 dereceyi gösterse de sıcak hava, vatandaşları ciğer yemekten alıkoymadı. Büyüksaat civarındaki kebapçılar, sabah kahvaltısı için ciğer yemek isteyenlerle dolup taştı. Özellikle hafta sonu yoğunluğuyla dikkat çeken bu bölgede, çevre illerden gelen ziyaretçilerle birlikte kebap ve ciğerin tadını çıkardı. Kebapçı Seyfettin Danış’ın, “Ciğer dişi hayvandan yapılmaz, erkek olması gerekir” dedi. Sıcak hava ve ciğerin tadı Adana’da birleşince, hafta sonu kahvaltıları adeta bir festivale dönüştü.

Tarihi Şampiyon Ocakbaşı

Seyfettin Danış, “Ciğer dişi danadan yapılmaz. Erkek olması gerekiyor. Çünkü dişi kokar. Ben bu işin erbabıyım, işimi hakkıyla yapıyorum. Ben kebabın da kuşbaşının da en iyisini yaparım ve bu söze kalıbımı basarım. ‘Daha iyisini yaparım’ diyen buyursun gelsin” şeklinde konuştu.

“Kebap dediğin eski usul zırhla yapılır”

Danış, Adana Kebabın nasıl yapılması gerektiğine değinerek şunları söyledi: “Kebap dediğin eski usul zırhla yapılır. Kebabımın içinde kaburga, tok et, et yağı ve but olur. Kuyruk yağsız kıyma yapılmaz. Ciğerde kullanılan ette hayvan 1 yaşını geçmeyecek. 1 yaşını geçtikten sonra et sertleşir, yerken keyif vermez. Benim aldığım en ağır hayvan da 14 kilo. 14 kiloyu geçmeyecek. Kısacası kebapta kullanılan et erkek ve genç hayvanın eti olacak.”

“Havanın sıcaklığına bağlı ciğer tüketimi değişiyor”

Seyfettin Danış, "Hafta sonu olmasından ve sıcaklarla birlikte aşırı bir yoğunluğumuz var. Ciğer servisi sabah başladı Gaziantep, Hatay’dan gelenler oluyor. Yazın 80 şuan ise 50 kilogram ciğer satılıyor. Havanın sıcaklığına bağlı ciğer tüketimi değişiyor. Adana’ya gelen ziyaretçilerimizi en güzel şekilde ağırlamayı sürdürüyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.