TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhan Sümer: “Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar vatandaşı zor durumda bırakıyor”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, artan elektrik ve doğalgaz fiyatlarına tepki gösterdi. Sümer, seçim dönemlerinde doğalgaz rezervi bulma açıklamalarının ardından gelen zamların vatandaşın aklıyla alay etmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 11:01
Kaynak: BÜLTEN
Orhan Sümer: “Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar vatandaşı zor durumda bırakıyor”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Elektriğe ve Doğalgaza yapılan zamlar ve artan hayat pahalılığı” ile ilgili açıklama yaparak konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı gündemine taşıdı.

ORHAN SÜMER'': SEÇİMDEN ÖNCE HER YERDEN GAZ FIŞKIRIYORDU SEÇİMDEN SONRA ZAM FIŞKIYOR''

Orhan Sümer, “Doğalgaz rezervi bulma süreci karmaşık ve uzun vadeli bir süreçtir. Bir rezervin bulunması, keşif aşamasından üretim aşamasına geçmesi yıllar alabilir. Ayrıca, bir rezervin ekonomik olarak çıkarılabilir olup olmadığı da önemli bir faktördür. Sıkça yapılan bu tür açıklamaların çoğunda, keşfedilen rezervlerin ne zaman ve ne şekilde kullanılacağına dair somut bilgiler verilmemektedir. Bu durum, açıklamaların gerçekçi bir temele dayanıp dayanmadığı konusunda şüphe uyandırmaktadır. Öyle ki Saray İktidarı ne zaman seçim yaklaşsa “Doğalgaz Bulduk” açıklamasında bulunuyor. Bir sene önce açın vanaları, doğalgaz bedava olacak diyorlardı şimdi çok kısa bir zaman içerisinde elektriğe ve doğalgaza yüzde otuz sekiz zam yapıldı. Vatandaşın aklıyla dalga geçiyorlar.” Dedi

''VATANDAŞ KAN AĞLIYOR''

Orhan Sümer, “Son yıllarda Türkiye, derinleşen ekonomik krizlerle boğuşuyor. İşsizlik oranlarının artması, enflasyonun yükselmesi ve TL’nin değer kaybı, günlük yaşamı zorlaştıran başlıca sorunlar arasında. Bu durum, hükümetin ekonomik politikalarının yetersizliği ve yanlış stratejileri ile daha da kötüleşiyor. Ekonomik krizlerin kalıcı çözümü, yapısal reformlarla mümkündür. Ancak, hükümetin bu alandaki çabaları yetersiz kalmaktadır. Eğitim, adalet ve iş gücü piyasası gibi alanlarda yapılması gereken reformlar, ertelenmekte veya göz ardı edilmektedir. Bu durum, ekonominin sürdürülebilir büyüme potansiyelini sınırlamakta ve krizleri daha da derinleştirmektedir. ” Dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.