TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: Emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere verilen maaş artışının yetersiz olduğunu belirterek, ekonomik sıkıntılarının çözülmesi için kamucu bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 10:03
Kaynak: Meryem Ünal
Gürer: Emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada emeklilere verilen 2500 TL artışın yetersiz olduğunu belirtti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Emekli maaşını 12.500 liraya çıkarıyoruz, 10 bin liradan en düşük emekli maaşını. Büyük kentlerde emekliler bu maaşı kiraya verseler yetmiyor. Et, süt, et ve sütten mamul ürünler evlerine girmiyor. Ekonomik anlamda emekli büyük sıkıntı yaşıyor” dedi.

“Türkiye'deki kadar serbest soygun ekonomisine dönüşen ülke sayısı sınırlı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Serbest piyasa ekonomisi dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor ama Türkiye'deki kadar serbest soygun ekonomisine dönüşen ülke sayısı sınırlı. Onun için kamucu bir anlayışla sorunlara bakarsak çözümü kolaylaştırırız” diye ifade etti.

“Ekonomik anlamda emekli büyük sıkıntı yaşıyor”

Ömer Fethi Gürer, emekli için en düşük maaşın 12.500 TL olmasının yetersiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Emekli maaşını 12.500 liraya çıkarıyoruz, 10 bin liradan en düşük emekli maaşını. Büyük kentlerde emekliler bu maaşı kiraya verseler yetmiyor. Et, süt, et ve sütten mamul ürünler evlerine girmiyor. Ekonomik anlamda emekli büyük sıkıntı yaşıyor. Ya, bari bir çeyrek altın en düşük emekli maaşına ekleseydiniz. Bu emekliye verdiğiniz maaş, bu emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil. Çoğunuzun ailesinde, çevresinde size de insanlar dert yanıyor.”

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafa verilen sözleri de hatırlatarak şunları söyledi:  “Esnafa seçimden önce dediniz ki: ‘9000 gün primi 7200 güne indireceğiz.’ Bir buçuk yıl geçti; niye bunu kanun teklifinin içinde getirmiyorsunuz? Söz verdiniz, söz ağızdan çıkar. Bir an önce getirin, onu da verin. İşini iyi yapan, düzgün sahiplenelim, destekleyelim; hep ‘ahlak, ahlak, ahlak’ diyoruz da ahlaklı olarak çalışanlar, ahlaksızların yarattığı dünyada boğuluyorlar, boğuluyorlar! Biz ahlaklıyı destekleyelim, ahlaksızın cezasını artıralım, ona gerekli yaptırımı getirelim.”

 “Emeklilikte adalete takılanların sesini duyalım”

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İki gün önce bu ülkede, daha 15 yaşında stajyer çocuk asansör boşluğuna düşüp öldü. Gelin bu iş cinayetlerini durduralım, gelin bunlarla ilgili denetimleri artıralım, staj ve çırak mağdurlarının işe başladığı gün emekliliğe esas yaşlılık sigortasını başlatalım, emeklilikte adalete takılanların sesini duyalım, taşeronda kadro alamayanlara kamuda kadrolarını verelim, geçici mevsimlik işçileri, toplum yararı projesinde çalışanları destekleyelim; buraya bunlarla ilgili kanun teklifi getirelim” diye çağrıda bulundu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.