TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: 22 Milyonu aşan icra dosyaları krizin göstergesi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de vatandaşların bankalara olan borçlarının 3.5 trilyon lirayı geçtiğini, icra dosyalarının 22 milyonu aştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:20
Kaynak: BÜLTEN
Barut: 22 Milyonu aşan icra dosyaları krizin göstergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de yurttaşların bankalara ve finans kuruluşlarına yaklaşık 3.5 trilyon borcu bulunduğunu, icralık dosya sayısının da 22 milyonu aştığını söyledi. Barut, "Ülkemizde yaşanan krizin adı ekonomik değil iktidarın bile isteye uyguladığı, ısrarla sürdürdüğü siyasi ve yönetim krizidir. Bu düzenden ilk seçimde mutlaka kurtulacağız" dedi.


"Ülkemizde emeklisinden işsizine, esnafından çiftçisine herkesin hayatı alt üst oldu "

Barut, "Ülkemizde emeklisinden işsizine, esnafından çiftçisine, işçisinden memuruna herkesin hayatı alt üst oldu. Ocaklar sönüyor, sebep olan iktidar ise bu yangını söndürmüyor. Üstüne daha da krizi derinleştirip ülke ekonomisini yıkıp geçiyorlar" şeklinde konuştu.


"Ülkemizde icra dairelerindeki dosya sayısı 22 milyonu aştı "

Ayhan Barut, "Ne acıdır ki bugün ülkemizde icra dairelerindeki dosya sayısı 22 milyonu aştı. Fahiş zamlar, yüksek enflasyon ve artan vergiler gibi yükler geçimi bitirdi. Sonucunda yurttaşların bankalara bireysel kredi ve kredi kartı borçları yaklaşık 3.5 trilyon lirayı aştı. Bu sorunların bilinçli olarak sebebi olanların çare üretmeyeceği ortada. Ekonomideki bu bataklığı kurutmadan sorunlara kalıcı çözüm bulunmaz. Halkımızı borç ve icra batağına sokan bu iktidarı değiştirmemiz gerekiyor. Üreten, ürettiğinden kazanan, tüketebilen bir Türkiye için projelerin ortaya konması şart. Hukukun üstünlüğünden planlı üretime, emeğin en yüce değer olduğu anlayışla halkçı projelerle biz her soruna çare bulacağız. Bu kara düzenden halkımızın desteğilme ilk seçimde mutlaka kurtulacağız” dedi.
 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.