TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Hakan Şen: Sorunun çözümü acı reçetelerde değil, adil vergi politikalarında yatıyor

Adana Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ kampanyası, 24 haftadır devam ediyor. Kiremithane Aile Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, ekonomik kriz ve vergi kesintileri nedeniyle sağlık çalışanlarının ve hastaların ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 13:31
Kaynak: BÜLTEN
Dr. Hakan Şen: Sorunun çözümü acı reçetelerde değil, adil vergi politikalarında yatıyor

Adana Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın yürüttüğü 'Vergide Adalet İstiyoruz' kampanyası, 24 haftadır devam ediyor. Kiremithane Aile Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasında Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, hükümetin vergi ve gelir adaletini sağlaması gerektiğini vurguladı. Dr. Şen, ekonomik kriz ve vergi kesintileri nedeniyle sağlık çalışanlarının ve hastaların zor durumda kaldığını, memleketin büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında yaşadığını ifade etti. Dr. Şen, “Vergide adalet istiyoruz. Ekonomik kriz sağlık sistemini ve vatandaşları olumsuz etkiliyor. Bu sorunun çözümü acı reçetelerde değil, adil vergi politikalarında yatıyor” dedi.

“Yaratılan ekonomik kriz ile hastalarımız kronik hastalık ilaçlarının farkını ödeyemez hale geliyor”

21 Şubat’ta ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerini başlattıklarını söyleyen Dr. Hakan Şen, “Sağlık çalışanları ve emeğiyle geçinen yüzbinler, bir yandan hayat pahalılığı altında ezilirken, diğer yandan vergi kesintileri nedeniyle yaşamını idame ettirmekte zorlanıyor. Haziran ayında kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan artış henüz cebimize girmeden eridi. Enflasyon farkı olan zam ile ocak ayında aldığımız ücreti ancak alabilir hale geldik. Önümüzdeki beş ay boyunca artacak vergi kesintileriyle yılın ilk ayında aldığımız ücretin altında bir gelirle karşı karşıya kalacağız. İki haftadır denetim adı altında eczanelere vergi baskınları yapılırken; vergi ödemeyen, vergi muafiyeti getirilen imtiyazlı şirketlerin bilgileri bir bir basına yansıyor ve buna yönelik hiçbir adım atılmıyor. Yaratılan ekonomik kriz ile hastalarımız kronik hastalık ilaçlarının farkını ödeyemez hale geliyor. Emekli hastalarımız eczanelerde reçete farkını ödemek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor” diye ifade etti.

“Memleketimizin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında bir ücreti hayal bile edemiyor”

Dr. Hakan Şen, “Bugün dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 67 bin lira. Memleketimizin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında bir ücreti hayal bile edemiyor. Siz bu ücreti alandan 30 bin lira vergi kesmeyi reva görüyorsunuz ama devasa tekstil firmaları üç yılda 9 bin 431 lira vergi ödemiş, onlara vergi kaçağını sormuyorsunuz. Ekonomik kriz bizi hasta ediyor. Acı reçete değil, ‘Vergide Adalet’ istiyoruz. Yarattığınız ekonomik krizin biz sabit gelirlileri sağlığından ettiğini biliyoruz, her gün hastalarımızdan duyuyoruz. Ne tedavilerini olabiliyorlar ne sağlıklı beslenebiliyorlar ne randevu bulabiliyorlar. Bu bizim reçetemizle düzelecek bir sağlık sorunu değildir. Siz de biz emekçilere acı reçete dayatmaktan vazgeçin.Her gün bir yangın haberi ile sarsılıyoruz. Ancak vergilerimizin yangın söndürme araçları için değil, protokol araçları için harcandığını görüyoruz. Söz verdiğiniz görevinizi yapın, bizden topladığınızı bizim için harcayın. Bizim vergilerimizle şehir hastanelerinin bir avuç müteahhidine milyarlarca dolar veriyorsunuz. O şehir hastanelerine ödediğiniz 42 dakikalık kira ile bir aile sağlığı merkezi yapılabilir. Siz bunu yurttaşlara değil, bir avuç sermayedarınıza harcıyorsunuz. Biz de randevu peşinde, doktor peşinde, ilaç peşinde koşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.