TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da esnaf kahvaltısı: Simit şalgam

Adana'nın sabahları, pazar günleri ciğerle şenlenirken, hafta içi esnafın tercihi simit ve Adana şalgamı oluyor. Şehirdeki simitçiler, işlek caddelerde sabah kuyruklarına ev sahipliği yaparak, Adanalıların kahvaltı alışkanlıklarını yansıtıyor. Simit ve şalgam, hafta içi kahvaltının vazgeçilmez ikilisi olarak öne çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 12:24
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Adana'da esnaf kahvaltısı: Simit şalgam

Adana'nın çeşitli noktalarında, özellikle işlek caddelerde ve sokaklarda, simit satıcılarının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar, işlerine başlamadan önce kahvaltılarını burada yaparak güne enerjik bir başlangıç yapmayı tercih ediyor. Simit, bu süreçte sadece bir atıştırmalık değil, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası haline geliyor.

adana simit şalgam

Her köşe başında bir simitçi mevcut

Adana'da simit kültürü, küçük simitçilerden büyük simit işletmelerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Şehrin köşe başlarında yer alan küçük simitçiler, taze simitlerini ucuza sunarak vatandaşın tercihi olurken, büyük simitçiler daha geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Her iki tür de Adanalıların sabahlarının vazgeçilmezi.

simit şalgam

Sitim şalgam ikilisi vazgeçilmezimiz

Simit, haftaiçi günlerinde Adanalıların kahvaltı sofralarının baş tacı olurken, yanında içilen şalgam bu geleneksel ikilinin ayrılmaz bir parçası olarak öne çıkıyor. 

Simitçi esnaf Gürkan Yalnız, “Sabah saatlerinde sıcak simit almaya gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturuyor. Özellikle simit ve şalgam, Adanalıların vazgeçilmezi. İşler iyi gidiyor,'' şeklinde konuştu

adana haberleri

Bir Adanalı ise, “Simit ve şalgam, hafta içi kahvaltılarımızın olmazsa olmazı. Ciğer pazar günlerinin klasiği, ama haftaiçi simit ve şalgam ikilisi bizi her zaman tatmin ediyor” şeklinde konuştu.

adana simit şalgam

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.