TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos'ta Ankara'da önemli bir ziyarette bulunacak. TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Abbas, İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını detaylı bir şekilde anlatacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 12:49
Kaynak: İGFA
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos'ta Ankara'da TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek. İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü saldırıları anlatacak olan Abbas, bu ziyaretinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis'te bir araya gelecek.

TBMM'NİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim'e kadar tatile girmeden önce, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un olağanüstü toplantı çağrısı üzerine 15 Ağustos Perşembe günü toplanacak. Genel Kurul'un bu özel oturumu, Filistin halkına ve davasına güçlü bir destek göstermek amacıyla düzenleniyor.

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS'IN KONUŞMASI İNGİLİZCE, TÜRKÇE VE FRANSIZCA'YA ANLIK OLARAK TERCÜME EDİLECEK

Genel Kurul, saat 15.00'te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Açılış konuşmasının ardından, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verilecek. Abbas, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarını anlatacak. Konuşma İngilizce, Türkçe ve Fransızca'ya anlık olarak tercüme edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

Genel Kurul oturumunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü'ndeki Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek. TBMM Başkanı Kurtulmuş, daha sonra Abbas ve heyetiyle Meclis'teki Mermerli Salon'da bir araya gelecek.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.