TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Numan Kurtulmuş

İLKHABER-Gazetesi - Numan Kurtulmuş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Numan Kurtulmuş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayşenur Ezgi Eygi'nin kanının hesabını sonuna kadar soracağız Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayşenur Ezgi Eygi'nin kanının hesabını sonuna kadar soracağız

İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki taziye evinde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız” dedi. Filistinlilere destek verirken İsrail askerleri tarafından başından vurularak katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreni için Aydın'ın Didim ilçesine gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte taziye evindeki çadırda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Numan Kurtulmuş: Uluslararası mahkemelerde hesap sorulacak" Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali ve aile fertlerinin de bulunduğu açıklamada konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Türk Milleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Devlet olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Ayşenur Ezgi bizim için diğer tüm şehitler gibi ölümsüzdür. Hepimizin bildiği gibi Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor: 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler demeyin, onlar diridirler ve rabbimiz katında rızıklandırılıyorlar'. Ayşenur kızımızın ruhaniyetinin aramızda olduğunu ve onun maneviyatının bizlere güç verdiğini hatırlatmak isterim. Makamı cennet olsun, bütün milletimizin başı sağ olsun. Buradaki bütün aile fertlerine başsağlığı diliyorum. Bundan 24 sene evvel, yine onun gibi genç bir insan evladı Rachel Corrie de Filistinlilerin haklarını korurken, İsrail'in buldozerlerinin altında çiğnenerek katledildi. Bu vesile ile Rachel Corrie'yi de minnetle yad ediyoruz. Filistin davasına sahip çıkan bütün insanlık camiasının onurlu fertlerine saygılarımızı sunuyoruz, hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz. Acımız büyüktür ama Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız. Bunlar yaptıklarının hesabını uluslar arası mahkemelerde verecekler" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak Haber

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos'ta Ankara'da TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek. İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü saldırıları anlatacak olan Abbas, bu ziyaretinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis'te bir araya gelecek. TBMM'NİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim'e kadar tatile girmeden önce, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un olağanüstü toplantı çağrısı üzerine 15 Ağustos Perşembe günü toplanacak. Genel Kurul'un bu özel oturumu, Filistin halkına ve davasına güçlü bir destek göstermek amacıyla düzenleniyor. FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS'IN KONUŞMASI İNGİLİZCE, TÜRKÇE VE FRANSIZCA'YA ANLIK OLARAK TERCÜME EDİLECEK Genel Kurul, saat 15.00'te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Açılış konuşmasının ardından, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verilecek. Abbas, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarını anlatacak. Konuşma İngilizce, Türkçe ve Fransızca'ya anlık olarak tercüme edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek. Genel Kurul oturumunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü'ndeki Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek. TBMM Başkanı Kurtulmuş, daha sonra Abbas ve heyetiyle Meclis'teki Mermerli Salon'da bir araya gelecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 2. Dönem TBMM'nin açılış yıl dönümü mesajı Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 2. Dönem TBMM'nin açılış yıl dönümü mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milletin ortak hedefleri doğrultusunda yol yürümeye devam edeceklerini belirtti.Kurtulmuş, Cumhuriyeti ilan eden 2. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Aziz milletimizden aldığı güçle, 11 Ağustos 1923 günü zor koşullarda açılan, kısa süre sonra da Cumhuriyet'imizi ilan eden 2. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış gününü derin bir saygıyla yad ediyoruz." ifadelerini kullandı. Meclisin o gün açılan kapılarının, ülkemizin millet iradesi ve bağımsızlık yolunda attığı önemli adımları müjdelediğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde açılan, milli egemenliğimizin teminatı olan Meclisimizin bu özel gününü kutluyor ve faaliyetlerimize emeği geçen tüm milletvekillerimize minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Milletimizden aldıkları vekaletle yaptıkları özverili çalışmaları ve fedakarlıkları, kuruluş sürecinde ve sonrasında kritik bir rol oynamıştır. Gazi Meclisimiz, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde tarihi bir başarıya imza attığı o mücadele dolu günlerin en büyük eseridir. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu esası üzerine kurulduğunu her daim hatırlayarak, millet iradesinin tecelligahı olma görevini kararlılıkla sürdürecektir." Kurtulmuş, "Cumhuriyet'imizin ikinci asrında, geçmişin mirasını yaşatarak, demokratik değerlerimizi ve hukuk devleti anlayışımızı daha da güçlendirmek, hepimizin ortak hedefidir. Milletimizin ortak hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yol yürümeye devam edeceğiz. Bu anlamlı günde, Meclisimizin ve Cumhuriyet'imizin kurucularını saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın katılacağı olağanüstü toplantıya hazırlanıyor Haber

TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın katılacağı olağanüstü toplantıya hazırlanıyor

Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap edeceği 15 Ağustos'taki olağanüstü toplantı dolayısıyla Meclis'teki güvenlik önlemleri artırılacak, toplantıya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi görenler de davet edilecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın ziyareti dolayısıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis Genel Kurulu 15 Ağustos'ta toplanacak. Olağanüstü toplantıyı TBMM Başkanı Kurtulmuş yönetecek. Genel Kurulda ilk olarak Kurtulmuş konuşacak. Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verecek. Abbas, Genel Kurula hitap ederek, milletvekillerine İsrail'in Gazze'deki saldırılarını anlatacak. Olağanüstü toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak Genel Kurul Salonu'nda Abbas'ın konuşmasını dinleyecek. Mahmud Abbas'ın konuşmasının ardından olağanüstü toplantı sona erecek. TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantısı dolayısıyla Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak, ilave tedbirler alınacak. Ayrıca, davetliler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek. Olağanüstü toplantıya siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri, gazeteciler davet edilecek. Toplantıyı, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi gören Filistinliler de izleyecek. Ayrıca Meclis'te, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Türkiye'deki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açılacak. Sergide, Filistin'le ilgili Osmanlı arşivlerindeki belgeler ve TBMM'nin Filistin'e ilişkin deklarasyonları da yer alacak.

Erkan Baş ve Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın durumunu görüştü Haber

Erkan Baş ve Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın durumunu görüştü

Anayasa Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen ancak vekilliği hukuksuz olarak düşürülen Can Atalay'ın milletvekilliğinin yok hükmünde olduğuna dair bir karar vermişti. Bu kararın ardından, Meclis'in olağanüstü toplanması bekleniyor. Erkan Baş’ın Açıklamaları Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erkan Baş, "Meclis'te temsil edilen partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirdik. Takvim konusunda bazı tartışmalar mevcut. Bizim beklentimiz, Mahmud Abbas'ın konuşma yapacağı 15 Ağustos'tan önce Meclis'in toplanması yönündedir" dedi. Ayrıca, Baş, "Meclis Başkanı'na '16 Ağustos olabilir mi?' diye bir öneri sunduk. Şu an itibarıyla Meclis Başkanı'ndan beklentimiz, Can Atalay'ın tahliye edilmesinin yolunun açılmasıdır. Yarın diğer partilerle birlikte dilekçemizi sunacağız. Ortada Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı var ve 15 Ağustos'tan önce Meclis'in toplanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. NE OLMUŞTU? Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davadaki hapis cezası gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürülmesine yapılan itirazlarla ilgili kararı 1 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kararın ardından gözler TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çevrilmiş, TİP, Genel Başkanı Erkan Baş, Kurtulmuş’tan Atalay'ın durumunu görüşmek üzere randevu talep etmişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Aklını yitirmiş Netanyahu'dan her şey beklenir Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Aklını yitirmiş Netanyahu'dan her şey beklenir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta uğradığı saldırıda hayatını kaybettiğini belirten Kurtulmuş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: Kurtulmuş, İsmail Haniye'nin hayatını kaybetmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Haniye kardeşimiz, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi" dedi. Kurtulmuş, Haniye'ye Allah'tan rahmet diledi ve "Makamı ali, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı. FİLİSTİN DAVASI VE MÜCADELE Kurtulmuş, Haniye'nin Filistin davasına adadığı ömrün ve verdiği mücadelenin nesillere örnek olduğunu belirtti. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in sözleriyle Haniye'nin şehadetinin önemine vurgu yaparak, "Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı" dedi. Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül verenlere sabır ve başsağlığı diledi. SALDIRI VE ULUSLARARASI TEPKİLER CNN TÜRK'te açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Haniye'nin "alçak bir saldırıyla şehit edildiğini" belirtti. Bu saldırının tüm insanları uyandırması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Netanyahu ve ekibinin derhal durdurulması gerektiğini söyledi. Filistin davasının Türkiye için milli bir mesele olduğunu vurguladı. TÜRKİYE'DEKİ GÜVENLİK VE YENİ SALDIRILAR Kurtulmuş, Türkiye'nin kendi topraklarını koruyacak güçlü bir ülke olduğunu ve dışarıdan gelen tehditlere karşı pabuş bırakmayacağını belirtti. Ayrıca, "Aklını yitirmiş Netanyahu'dan her şey beklenir" diyerek, olası yeni saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.

TBMM'de, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasına ilişkin tezkere kabul edildi Haber

TBMM'de, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasına ilişkin tezkere kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına ilişkin tezkerede, "Bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz." denildi. TBMM Genel Kurulunda, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşma yapmasına ilişkin Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş imzasını taşıyan tezkerede, Filistin'de on yıllardır devam eden haksız işgal ve ağır hukuk ihlallerinin Gazze'deki acımasız bir etnik temizlik kampanyasıyla eşi benzeri görülmemiş bir boyuta taşıyan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresine hitabının tarihe bir utanç tablosu olarak geçtiği vurgulandı. Tezkerede, "Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz. Gazze'de 10 ay içinde çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin sivil katledilmiştir. Yaşam alanları kasıtlı olarak tahrip edilen 2 milyon Gazzeli yerlerinden edilmiştir. Hayatta kalabilenler, her türlü insani yardımın engellendiği dar bir bölgede açlık ve hastalıklar karşısında yaşam mücadelesi vermektedir. Gazze'deki insani trajedi her geçen gün derinleşirken, Batı Şeria'daki işgalci şiddeti de tırmanmakta; Filistinlilerin canına ve mülklerine yönelik saldırılar hız kazanmaktadır." denildi. Bu tablonun baş mimarı olan eli kanlı bir savaş suçlusunun, demokrasi ve insan hakları savunuculuğunu kimseye bırakmayan bir ülkenin müşterek meclisinde alkış ve tezahüratlar eşliğinde konuşturulmasının sadece demokratik bir ayıp değil, aynı zamanda hukuka, her türlü insani ve ahlaki değere karşı talihsiz bir meydan okuma olduğunun altı çizilen tezkerede, şu ifadelere yer verildi: "Demokratik bir kurumun, İsrail'in sınır tanımayan saldırganlığını dizginlemek yerine büyük insanlık suçlarının faillerine güç ve cesaret veren yalanlarla dolu bir sahne şovuna alet olması esef vericidir. Buna mukabil, Kongre binasının içinde ve dışında maşeri vicdanın sesi olanların gösterdiği tavrı son derece kıymetli buluyor, şaibeli bir ismin parlamentolarında konuşturulmasına cesaretle karşı çıkarak oturuma katılmayan sağduyu sahibi Kongre üyelerini de takdirle karşılıyoruz. Tüm insanlığın başından itibaren tanık olduğu soykırıma varan katliamın ve açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu'nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir. Başta ABD Kongresi olmak üzere İsrail üzerinde siyasi etki sahibi olan bütün karar alıcıları, Gazze'de akan kanı durdurmak için etkili tedbirler almaya, acil bir ateşkes için İsrail üzerindeki siyasi baskıları artırmaya ve işlenen vahim suçlar sebebiyle hesap verebilirlik çabalarına destek olmaya davet ediyoruz. Savaş suçlularının konuşacakları yer, parlamento kürsüleri değil, uluslararası mahkemelerde sanık sandalyesidir." Tezkere yapılan oylamanın ardından kabul edildi. Tezkerenin kabul edilmesinin ardından, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ile milletvekilleri kararı ayakta alkışladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.