TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan İsrail'e sert uyarı: "Nasıl Karabağ'a girdiysek, benzerini onlara da yaparız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamaları, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz tarafından tepkiyle karşılandı. Katz, Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzeterek skandal bir paylaşım yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan'dan İsrail'e sert uyarı: "Nasıl Karabağ'a girdiysek, benzerini onlara da yaparız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Rize İl Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemelerinden bahsederken, İsrail'e yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım." ifadelerini kullandı.

İsrail'den Tepki

Erdoğan'ın bu sözleri, İsrail cephesinde büyük yankı uyandırdı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'a tepki göstererek sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Katz, Saddam Hüseyin ile Erdoğan'ın fotoğraflarını yan yana koyarak, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." şeklinde bir yorumda bulundu.

Erdoğan'ın Açıklamaları

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişmelerine dikkat çekerek, "Savunma Sanayii'nde bizim ithalat-ihracatımız neydi, nereye geldik ama sevgili kardeşlerim bunların hiçbiri bizi aldatmasın. Biz çok güçlü olmalıyız ki bu İsrail, Filistin'e bunları yapamasın." dedi. Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artırmak için daha güçlü olması gerektiğini vurguladı.

İsrail'den Gelen Cevap

Katz'ın bu açıklamaları, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artıracak nitelikte. Daha önce de Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Katz, bu sefer Saddam Hüseyin benzetmesi yaparak diplomatik ilişkileri zorlayacak bir adım attı.

katz saddam hüseyin

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.