TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Israel Katz

İLKHABER-Gazetesi - Israel Katz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Israel Katz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Katz NATO'da en güçlü üyelerden Türkiye'nin çıkarılmasını istedi Haber

Katz NATO'da en güçlü üyelerden Türkiye'nin çıkarılmasını istedi

Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan Pazartesi gece saatlerinde yapılan bir açıklamaya göre, Bakan Israel Katz, Türkiye’nin "NATO’dan çıkarılması" çağrısında bulundu. Bakanlığın açıklamasında, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i işgal etme tehditleri ve tehlikeli söylemleri ışığında, Dışişleri Bakanı Israel Katz diplomatlara NATO üyeleriyle acilen iletişime geçmeleri talimatını verdi, Türkiye'nin kınanmasını ve ittifaktan çıkarılmasını talep etti" ifadeleri yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar günü Rize'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) İl Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, Filistinliler adına İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına müdahale edebileceğini söylemesinin ardından iki ülke arasında tansiyon yükselmişti. Ortadoğu'da Türkiye'nin gücünün önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırılarının artmasına karşı "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" demişti. Bunun üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yan yana fotoğraflarını paylaşarak, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunuyor. (Erdoğan) orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı" ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özdağ: ''Türkiye Irak değil, Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz'' Haber

Ümit Özdağ: ''Türkiye Irak değil, Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz''

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamalarına ve İsrail Dışişleri Bakanı İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Erdoğan’ı Saddam'a benzetmesine sert tepki gösterdi. Özdağ, Erdoğan'ın "İsrail’e gireriz" ifadesine yönelik olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, harekât öncesinde Türkiye'nin stratejik adımlar atması gerektiğini belirtti. Özdağ, "Eğer, bu harekât öncesinde S-400’leri kullanıma alıp, Doğu Akdeniz’deki aramalara tekrar başlarken, İsrail’e gidecek birliklerimiz Yunan ordusunun işgaline terk edilen Ege’deki adalarımızı alıp, Suriye’nin kuzeyinde oluşan PKK/YPG bölgesindeki terörist unsurları ezip oradan Kandil üzerinden İsrail’e inecek ise hiç itirazımız olmaz. Hayırlı olsun deriz," şeklinde konuştu. "Türkiye Irak değil, Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz'' Özdağ, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan’ı Saddam'a benzetmesine de sert yanıt verdi. İsrail Dışişleri Bakanı’nın Erdoğan’ı Saddam Hüseyin’e benzetmesini eleştiren Özdağ, "Türkiye Irak değil. Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz. Ancak İsrail Dışişleri Bakanını cehennemde Ribbentrop karşılayarak 'Gazze’de yaptıklarından sonra senin kadar olamadım' diyecektir," ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Nazi benzetmesi Haber

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Nazi benzetmesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine sosyal medya üzerinden sert bir tepki gösterdi. Çelik, Katz'ı Nazi olmakla itham ederek, Katz'ın Hitler'in Dışişleri Bakanı Joachim von Ribbentrop'u örnek aldığını ileri sürdü. Çelik'ten Sert İfadeler Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle haddini aştığını belirterek, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır." ifadelerini kullandı. Katz’a Nazi Benzetmesi Çelik, Katz'ın Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'u örnek aldığını savunarak, "Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop, ‘kasıtlı bir şekilde savaş çıkarmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları planlamak ve barışa karşı suç işlemek’ten yargılanmıştı. Katz’a, Ribbentrop’un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz; insanlığa karşı beraberce suç işlediği şebeke er ya da geç yargılanacaktır." dedi. Ne Olmuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, benzerini onlara da yaparız" sözlerine Katz'ın Saddam Hüseyin benzetmesiyle yanıt vermesi, üzerine Türkiye- İsrail arasında gerilim arttı.

Erdoğan'dan İsrail'e sert uyarı: "Nasıl Karabağ'a girdiysek, benzerini onlara da yaparız" Haber

Erdoğan'dan İsrail'e sert uyarı: "Nasıl Karabağ'a girdiysek, benzerini onlara da yaparız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Rize İl Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemelerinden bahsederken, İsrail'e yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım." ifadelerini kullandı. İsrail'den Tepki Erdoğan'ın bu sözleri, İsrail cephesinde büyük yankı uyandırdı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'a tepki göstererek sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Katz, Saddam Hüseyin ile Erdoğan'ın fotoğraflarını yan yana koyarak, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." şeklinde bir yorumda bulundu. Erdoğan'ın Açıklamaları Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişmelerine dikkat çekerek, "Savunma Sanayii'nde bizim ithalat-ihracatımız neydi, nereye geldik ama sevgili kardeşlerim bunların hiçbiri bizi aldatmasın. Biz çok güçlü olmalıyız ki bu İsrail, Filistin'e bunları yapamasın." dedi. Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artırmak için daha güçlü olması gerektiğini vurguladı. İsrail'den Gelen Cevap Katz'ın bu açıklamaları, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artıracak nitelikte. Daha önce de Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Katz, bu sefer Saddam Hüseyin benzetmesi yaparak diplomatik ilişkileri zorlayacak bir adım attı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.