TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbağlar Katliamı olayı nedir? Kaç kişi öldü? Kim yaptı?

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan acı olay hala hafızalarda taze. Bugün 31.yılında anılan 33 masum sivilin acısı hala yüreklerde taze. Peki Başbağlar Katliamı nedir? Kim yaptı? Kaç kişi öldü? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
Başbağlar Katliamı olayı nedir? Kaç kişi öldü? Kim yaptı?

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan acı olay hala hafızalarda taze. PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıda köy halkı büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Teröristler, evleri yağmalayıp ardından ateşe vererek 33 masum insanın hayatına son verdiler. O gece, köy sakinleri evlerinden çıkarılarak bir araya getirildi ve birçok kişi vahşice katledildi.

erzincan başbağlar

Başbağlar köyünde yaşanan bu insanlık dışı saldırı, Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir dönüm noktası olarak anılmakta. Saldırının üzerinden geçen yıllara rağmen, köy halkı ve olayı yakından takip edenler, yaşanan bu acı hatırayı unutmadı. Her yıl, 5 Temmuz'da yapılan anma programlarıyla katliamın kurbanları bir kez daha anılıyor ve adalet talebi yankılanıyor.

başbağlar katliamı

Başbağlar katliamını kim yaptı?

Erzincan kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra para, altın ve değerli eşyaları alarak yağmaladıkları evleri ateşe verdi.

Önce 5 kişiyi bulundukları evleri ateşe vererek öldüren teröristler, daha sonra akşam namazı için camide olan 28 erkeği köy yakınındaki boş alanda topladı.

Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra bu kişileri kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede yüzlerce boş kovan bulundu.

Başbağlar katliamında kaç kişi öldü?

5 Temmuz 1993 tarihinde PKK terör örgütünün saldırısı sonucunda Erzincan'ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 vatandaşımız katledildi.

başbağlar katliamında ölenler

başbağlar katliamından kaç kişi öldü

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.