TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzm. Dr. Polatöz: Sağlık çalışanları, güvenli ve şiddetsiz bir çalışma ortamında hizmet sunmayı hak ediyorlar

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Polatöz, sağlık çalışanlarının güvenli ve şiddetsiz bir çalışma ortamında hizmet sunmayı hak ettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 15:07
Kaynak: Meryem Ünal

Adana Tabip Odasında, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla sağlık çalışanları ve hekimler basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, sağlıkta şiddetin son bulması gerektiğini vurgulayarak, "Sağlık çalışanları, güvenli ve şiddetsiz bir çalışma ortamında hizmet sunmayı hak etmektedirler" dedi.

Şiddete ilişkin basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Yine şiddet yine acı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan 12 No’lu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta yakınlarının sözel saldırısına maruz kalmış ve bu olayın ardından ağır bir kalp krizi geçirerek fenalaşmıştır. Meslektaşımıza, olay yerinde çalışma arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği hastanede koroner anjiyografi uygulanmış ve yoğun bakım altındadır. Şu anda durumu kritik olan meslektaşımıza acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşarak işinin başına dönmesini umut ediyoruz” diye ifade etti.

“Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için hukuki farkındalığın artırılması gerekli”

Uzm. Dr. Polatöz, “Bu tür saldırılar, sağlık çalışanlarının moralini ve motivasyonunu düşürmekte, sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkilemektedir. Türk Tabipleri Birliği (TTB) olarak, sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi için yıllardır somut adımlar atılması gerektiğini savunuyoruz. Hazırladığımız kanun teklifi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve faillerin caydırıcı cezalara çarptırılması için gerekli yasal düzenlemeleri içermektedir. Bu teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir an önce gündeme alınarak yasalaştırılmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için, hukuki düzenlemelerin yanı sıra toplumsal farkındalığın artırılması ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması da hayati önem taşımaktadır” dedi.

“Sağlık çalışanlarının güvenli bir çalışma ortamından yoksun olduğunu bir kez daha göstermiştir”

Uzm. Dr. Polatöz açıklamasında yaşanan şiddete bir başka örnek vererek şunları söyledi: “Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi'nde görev yapan Dr. Pelin Değirmenci Ayçiçek'in, görev başında bir hasta yakını tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddetin başka bir örneğidir. Bu olay, kadın hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenli bir çalışma ortamından yoksun olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kadın sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansımasıdır. Kadın hekimlerimiz, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle sağlık hizmeti sunmaktadır. Kamu otoritelerinin, kadın hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alması bir zorunluluktur.”

 Adana Tabip Odası

“Tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti şiddetle kınıyoruz”

Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Adana Tabip Odası olarak, Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, Dr. Pelin Değirmenci Ayçiçek ve Dr. Erhan Çelik şahsında hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti şiddetle kınıyoruz. Şiddetsiz bir çalışma ortamı yaratmak için tüm sağlık çalışanlarını, özellikle de kadın hekimleri dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi için toplumun tüm kesimlerinin bilinçlenmesi ve harekete geçmesi gerekmektedir. Sağlıkta şiddet, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını engelleyen ciddi bir sorundur. Adana Tabip Odası olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için gerekli tüm yasal ve idari düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Sağlık çalışanları, güvenli ve şiddetsiz bir çalışma ortamında hizmet sunmayı hak etmektedirler. Bu amaçla, TTB'nin hazırladığı yasa teklifinin acilen gündeme alınmasını ve yasalaştırılmasını talep ediyoruz. Adana Tabip Odası, tüm sağlık çalışanlarının yanında olup, şiddetin her türlüsüne karşı durmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.