TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Necip Taşkın: Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Van'da bir hemşireye yapılan saldırıyı kınayarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını ve saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 00:01
Kaynak: Meryem Ünal
Necip Taşkın: Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Van'da sendika üyesi bir hemşirenin uğradığı saldırıya sert tepki gösterdi. Taşkın, saldırıyı kınayarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini vurguladı. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulunan Taşkın, "Sağlık çalışanları bu şiddeti hak etmiyor. Hemşire arkadaşımızın yanındayız ve hukuki sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “Van Yönetim Kurulu Üyemize geçmiş olsun diyoruz. Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Yönetim Kurulu Üyemize yapılan saldırıyı kınıyor, bu yobazın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye ifade etti.

“Hemşire arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”

Necip Taşkın Şiddet yanlılarının en ağır şekilde cezalandırılası gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarına saldıran şiddet yanlıları psikolojik rahatsızlığı olan insanlardır. Bunların tedavileri yine saldırdıkları sağlık çalışanları tarafından yapılıyor. Bencil ve hasta ruhlu bu insanların sorumsuzluğundan bıktık! Üniversite Rektörlüğü ve Hastane Başhekimliği kendi personeline sahip çıkmalıdır. Şiddet yanlılarının en ağır şekilde cezalandırılmaları için çalışma yapmalıdır.  Sendikamızın Van Yönetim Kurulu Üyesi olan hemşire arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz! Hemşire arkadaşımız görevini yapmak isterken darp edilmiştir. Şiddet yanlısı hasta ruhlu bu şahıs, tamamen haksız ve hukuki hiçbir gerekçesi bulunmadan kendisini uyaran hemşire arkadaşımıza arkadan saldırarak burnunu kırmıştır.”

“Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalıdır”

Taşkın konuşmasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi: “Sağlık çalışanları her zaman vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için tedavilerine destek oluyor. 24 saat uykusuz, yoğun ve yorucu mesai yapıyorlar. Sağlık çalışanları bu haksızlıkları, şiddeti, görevi başında hakarete uğramayı, darp edilmeyi hak etmiyor. Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalıdır. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz. Saldırıya uğrayan hemşire arkadaşımızın yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki desteği vererek yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.