TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Necip Taşkın

İLKHABER-Gazetesi - Necip Taşkın haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Necip Taşkın haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Necip Taşkın: Memur ve memur emeklilerinin hayat şartlarını iyileştirecek reel düzenlemeler yapılmasını istiyoruz Haber

Necip Taşkın: Memur ve memur emeklilerinin hayat şartlarını iyileştirecek reel düzenlemeler yapılmasını istiyoruz

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, kamu çalışanlarının maaşlarında yaşanan kayıpların telafisi için reel artış istediklerini belirtti. “Çarşıya pazara, markete gidenler sürekli etiket değişikliğiyle karşılaşıyor” Enflasyonun Ağustosta aylık bazda yüzde 2.47 arttığına dikkat çeken Taşkın, yıllık enflasyonun ise 61.78'den yüzde 51.97'ye gerilediğini ancak memur ve memur emeklilerinin, asgari ücretlinin bunu hissetmediğinin altını çizerek şunları söyledi: “TÜİK, aylık enflasyon oranlarını açıklıyor; ne yazık ki açıklanan enflasyon rakamları ücretliler tarafından yüksek hissediliyor. Çarşıya pazara, markete gidenler sürekli etiket değişikliğiyle karşılaşıyor. Temmuz ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3.23, yıllık enflasyon yüzde 61.78 olarak açıklanmıştı. Ağustos ayında da aylık enflasyon oranı 2.47 olarak açıklandı. Enflasyonun düştüğünü TÜİK görüyor ama memur ve memur emeklileri ne yazık ki henüz göremedi! Ücretlilerin maaşlarındaki erime devam ediyor. Buna karşılık maaşlardaki kayıpları telafi edecek bir reel artış yapılmıyor.” “Memur ve memur emeklilerine hem reel artış yapılmıyor hem enflasyona ezdiriliyor” Taşkın, “Türkiye ekonomisi 2013’ten 2021 yılbaşına kadar reel olarak %42 büyümüş. Aynı dönemde memur maaşları reel olarak sadece %4 artmış. 2022 yılında %3.5, 2023 yılında %4.5 büyüme açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı ilk çeyreğine (ocak-mart dönemi) ilişkin gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) %5.7, ikinci çeyrekte ise %2.5 büyüdüğünü açıklandı. Ekonominin büyümesi neticesinde oluşan refah artışı memur maaşlarına yansıtılmıyor.  Memur maaşları 2013 yılından beri reel olarak neredeyse yerinde sayıyor.  Uygulanan yanlış “ücret politikası” nedeniyle memur ve memur emeklilerine hakkettiği maaş verilmiyor. Memur ve memur emeklilerine hem reel artış yapılmıyor hem enflasyona ezdiriliyor hem de yoksullaştırılıyor. Ülke ekonomisi büyürken memurların alım gücü düşüyor!” diye ifade etti. Necip Taşkın, “Enflasyonun düşmesini, ülkemiz ekonomisinin canlanmasını, Milletimizin alım gücünün artmasını, mal ve hizmetlere erişimin daha kolay olmasını elbette ki istiyoruz. Ancak uygulamada yaşanan ücret adaletsizliği, vergilendirmede yaşanan adaletsizlik inancımızı yitirmemize neden oluyor.  Dolaylı ve dolaysız vergi yükü tamamen kamu çalışanlarının üzerinde. Özellikle memur ve memur emeklilerinin hayat şartlarını iyileştirecek reel düzenlemeler yapılmasını istiyoruz” dedi.

Necip Taşkın: 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir Haber

Necip Taşkın: 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamasında; büyük Önder Gazi Mustafa Kemal komutasındaki ordunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçtiğini söyledi.  Yokluk ve yoksulluk içindeki Milletin, 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in “Ya istiklal ya izmihlal” diyerek başlattığı büyük kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırıldığını belirten Taşkın, Türk Milletinin onuru ve bağımsızlığı söz konusu olduğu zaman neleri başarabileceğini dünyaya gösterdiğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 1919 yılında Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtilaf Devletleri Mondros Ateşkes Antlaşması’na dayanarak uydurma bahanelerle Anadolu'yu işgale başladı. Ordunun elinden cephanesi alınarak teslim olmaya zorlandı. Ancak Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, işgallere karşı Kuvayi Milliye Hareketini başlatarak Millet olma bilincinin gelişmesini sağladı. Milletin önünde iki seçenek bulunuyordu; ya teslim olunacak ya da yok olmak üzere olan bir ülkenin ayağa kalkması sağlanarak küllerinden yeniden doğacaktı!” “Topraklarımıza saldıran düşman devletler, kazanacağımıza inanmadıkları bu zafer karşısında şapka çıkarmışlardır” Necip Taşkın, “Topraklarımıza saldıran düşman devletler, kazanacağımıza inanmadıkları bu zafer karşısında şapka çıkarmışlardır. Bütün dünya liderleri bu zaferden saygı ile söz etmek zorunda kalmıştır. 102. yıl dönümünü kutlayacağımız bu zaferi Millete yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, kahraman Mehmetçiklerimize minnet ve şükran borçluyuz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah, mekânlarını cennet eylesin. Bu vesileyle aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” diye ifade etti.

Necip Taşkın: Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz Haber

Necip Taşkın: Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Van'da sendika üyesi bir hemşirenin uğradığı saldırıya sert tepki gösterdi. Taşkın, saldırıyı kınayarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini vurguladı. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulunan Taşkın, "Sağlık çalışanları bu şiddeti hak etmiyor. Hemşire arkadaşımızın yanındayız ve hukuki sürecin takipçisi olacağız" dedi. Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “Van Yönetim Kurulu Üyemize geçmiş olsun diyoruz. Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Yönetim Kurulu Üyemize yapılan saldırıyı kınıyor, bu yobazın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye ifade etti. “Hemşire arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” Necip Taşkın Şiddet yanlılarının en ağır şekilde cezalandırılası gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarına saldıran şiddet yanlıları psikolojik rahatsızlığı olan insanlardır. Bunların tedavileri yine saldırdıkları sağlık çalışanları tarafından yapılıyor. Bencil ve hasta ruhlu bu insanların sorumsuzluğundan bıktık! Üniversite Rektörlüğü ve Hastane Başhekimliği kendi personeline sahip çıkmalıdır. Şiddet yanlılarının en ağır şekilde cezalandırılmaları için çalışma yapmalıdır.  Sendikamızın Van Yönetim Kurulu Üyesi olan hemşire arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz! Hemşire arkadaşımız görevini yapmak isterken darp edilmiştir. Şiddet yanlısı hasta ruhlu bu şahıs, tamamen haksız ve hukuki hiçbir gerekçesi bulunmadan kendisini uyaran hemşire arkadaşımıza arkadan saldırarak burnunu kırmıştır.” “Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalıdır” Taşkın konuşmasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi: “Sağlık çalışanları her zaman vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için tedavilerine destek oluyor. 24 saat uykusuz, yoğun ve yorucu mesai yapıyorlar. Sağlık çalışanları bu haksızlıkları, şiddeti, görevi başında hakarete uğramayı, darp edilmeyi hak etmiyor. Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalıdır. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz. Saldırıya uğrayan hemşire arkadaşımızın yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki desteği vererek yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Taşkın: Memur ve emeklilerin yoksulluk sınırının üstünde maaş verilerek insanca yaşaması sağlanmalıdır Haber

Taşkın: Memur ve emeklilerin yoksulluk sınırının üstünde maaş verilerek insanca yaşaması sağlanmalıdır

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memur ve emeklinin maaş zammından kısarak enflasyon düşmez değerlendirmesinde bulundu.  Türkiye İstatistik Kurumu’nun TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladığına dikkat çeken Taşkın, “TÜİK bizi yine şaşırtmadı ve memurun ve emeklinin cebinden almaya devam etti,” ifadelerini kullandı. “Memur ve emeklinin maaş zamları enflasyon rakamlarına göre tespit ediliyor” Necip Taşkın, Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı. ENAG ise aylık %4,27, yıllık artışı ise 3,08 olarak açıkladı. Çarşının pazarın, marketlerin fiyatları ortada iken TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına inanmamızı kimse bizden beklemesin. Bilindiği gibi memur ve emeklinin maaş zamları enflasyon rakamlarına göre tespit ediliyor. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranına göre 6.5 milyon memur ve memur emeklisinin maaşına Temmuz ayında .31 zam yapılacak. Açıklanan rakamlarla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ikinci 6 ayında alacağı zamlı maaşlarla önümüzdeki kışı geçirebilmeleri mümkün değil.” “Bu maaşla yaşamaya çalışmanın doğal sonucu açlık, hastalık ve yoksulluktur” Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “Akaryakıta gelen zamla birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelecek. Elektrik ve doğalgaz zammı kapıda. Gıda fiyatlarında günlük etiket değişiyor. %25 olan kira artış oranı kalktı. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan memur ve memur emeklilerinin bırakın gıda, ulaşım, eğitim, elektrik, doğalgaz gibi giderlerini karşılamayı, kiraya bile yetişemeyecekler. En düşük 36 bin TL ile bir memur nasıl geçinsin? Bunu birileri bize açıklasın. Bu maaşla yaşamaya çalışmanın doğal sonucu açlık, hastalık ve yoksulluktur. Daha da kötüsü enflasyon karşısında geçinememek ve yoksullaşmak ahlaki bir sorun olarak karşımıza çıkar ve ahlaki çözülmeyi tetikleyerek toplumu yozlaştırır. Dolayısıyla dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerine yoksulluk sınırının üstünde maaş verilerek insanca yaşaması sağlanmalıdır” dedi.

Taşkın: Memur ve emekli yoksullaştı, yetkili sendikalar sessiz Haber

Taşkın: Memur ve emekli yoksullaştı, yetkili sendikalar sessiz

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER)- Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, enflasyonun yüksek olduğunu ve dar gelirli memur ve emeklilerin yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Taşkın, ekim ayı açlık sınırının 13.684 TL, yoksulluk sınırının ise 44.573 TL olduğuna dikkat çekti. TÜİK tarafından ekim ayı enflasyonunun %3.43 olarak açıklandığını, ancak yıllık bazda enflasyonun %61.36 olduğunu ifade eden Taşkın, bu verilerin dar ve sabit gelirli memur ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları yansıtmadığını belirtti. Taşkın, merkez bankasının 2023 yılı enflasyon tahminini %65'e çıkardığını ve bu tahminin dahi TÜİK tarafından açıklanan verileri doğrulamadığını söyledi. Maaş artışlarının enflasyonun gerisinde kaldığını, bu nedenle reel olarak bir artış olmadığını belirten Taşkın, memurların ve emeklilerin maaşlarının eridiğini ifade etti. Açlık ve yoksulluk sınırının arttığı bir dönemde dar gelirli memur ve emeklilerin yaşam mücadelesinin zorlaştığını dile getiren Taşkın, memur ve emeklilerin ekonomik olarak güçlendirilmesi ve ekonomik çöküntüden kurtarılması gerektiğini vurgulayarak eşel mobil sistemi uygulanmasını ve vergi adaletinin sağlanmasını talep etti. Ayrıca, memurların reel kayıplarını telafi edecek maaş zammı yapılmasını istedi.

Taşkın: 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun Haber

Taşkın: 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun

ADANA (İLKHABER) - Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Taşkın, gazetecilerin demokrasi için kritik bir öneme sahip olduklarını vurgulayarak ifade ve fikir özgürlüğünün gazeteciler için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, tarafsız, doğru ve objektif haberciliğin halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi açısından kritik olduğuna dikkat çekti. Gazetecilerin savaş dönemlerinde bile tarafsızlık ve doğru bilgiyi halka ulaştırma görevini üstlendiğini söyleyen Taşkın, gazetecilerin kamu yararı açısından önemli bir rol oynadıklarını ifade etti. Gazetecilik mesleğinin zorlu ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Genel Başkan, gazetecilerin sürekli olarak görev başında olduklarını ve haber yapma sorumluluklarını her an taşıdıklarını belirtti. Necip Taşkın, gazetecilerin ekonomik sorunlarının giderilmesi gerektiğine inandığını dile getirerek, gazetecilerin iş güvencesi ile mesleklerini korkusuzca icra edebilmeleri için örgütlenme haklarına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Gazetecilerin ekonomik, sosyal ve mesleki haklarının korunması ve geliştirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Son olarak, Taşkın, gazetecilik mesleğinin sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde daha iyi koşullarda yapılabilmesi temennisinde bulunarak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlayarak tüm gazetecilere sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu bir gelecek diledi.

Taşkın: Memur ve memur emeklileri yüksek enflasyona ezdiriliyor Haber

Taşkın: Memur ve memur emeklileri yüksek enflasyona ezdiriliyor

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER) - Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işveren tarafının yaptığı teklifin memur ve memur emeklilerinin tepkisine neden olduğuna dikkat çekti. Kamu işveren tarafının 2024 yılı birinci 6 ayı için %15, ikinci 6 ayı için %10; 2025 yılı birinci 6 altı ayı için %6, ikinci 6 ayı için %5 önerdiğini belirten Taşkın, ekonomideki kötü gidişin bedelinin memur ve memur emeklilerine ödetilmeye çalışıldığını söyledi. Memur ve emekliler, artan enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini belirterek daha yüksek zam talebinde bulundu. Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, kamu işveren tarafından yapılan teklifin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Memur ve emeklileri yüksek enflasyona ezdiriliyor, adeta canı çıkartılıyor" dedi. Taşkın, yaptığı açıklamada, "Kamuda sınırsız harcama yapılırken, memur ve emeklilerinin maaş ve sosyal haklarının düzenlenmesine sıra geldiğinde cimri davranmayı doğru bulmuyoruz. Kamu işvereni tarafından yapılan teklif memur ve emeklilerinin aklıyla alay etmektir! Büyüme deniyor, büyümeden dar ve sabit gelirli memur ve emeklisine pay vermemek için türlü bahaneler ortaya konuyor. Bugüne kadar yapılan maaş zamları geçmiş dönem kayıplarını bile telafi edememiştir" ifadelerini kullandı. Taşkın, kamu işvereninin revize ettiği teklifin memur ve emeklisinin ciddi tepkisine yol açtığını belirterek, "Sahanın sıkıntılarını görmek istemeyen bir yetkili Konfederasyon ile Türkiye gerçekliğinden kopmuş kamu işvereni ne yazık ki sadece 3 ay içerisinde tüm mal ve hizmetlere gelen %100’ü aşan zam fırtınasını görmek istemiyor, dar ve sabit gelirli memur ve emeklisinin bir eli yağda, bir eli balda yaşadığını zannediyorlar! Dolaylı vergilerle iyice bunalan dar ve sabit gelirli vatandaşın geleceğinden umudu yok. Çarşıya pazara çıkacak, markete girecek halleri kalmadı. Kira, elektrik, doğalgaz, ulaşım, sağlık, gıda gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiler" dedi. Taşkın, "Bireyin gerçek refah göstergesi net geliridir. Ancak memur ve emeklisinin elinde ay başını getirecek para kalmıyor, borçlanarak yaşamaya çalışıyorlar. Hedeflenen enflasyona göre değil, ülkenin içinde bulunduğu gerçek enflasyona göre maaş artışı yapılmalıdır. İnsanca yaşayabilmek için reel maaş artışının yapılması gerekiyor. Alım gücü iyileştirilmeli, refah payı verilmeli, enflasyon farkları her ay maaşla beraber verilmeli ve yoksulluk sınırı üstünde emekliliğe yansıyan tek kalem maaş verilmelidir" şeklinde konuştu. Taşkın, kamu işvereninin yetkili Konfederasyonu dikkate alıp önemsemediğini yaptığı tekliften anladıklarını belirterek, "Mali ve sosyal haklarda ilerleme kaydedilmemiş olması, enflasyonun altında bir teklif sunulması da gösteriyor ki ortada bir tiyatro oynanıyor! Bu gerekçelerle; daha hakkaniyetli, gerçekçi ve insaf ölçüsünde bir teklif sunulmalı; dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin insanca yaşaması sağlanmalıdır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.