TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova'nın gidilmeye değer en düzel plajları

Çukurova Bölgesi’nde yer alan Adana, Mersin ve Hatay’ın Akdeniz kıyısındaki plajları, bunaltan sıcak yaz günlerinde dolup taşıyor. Denizi, kumu ve güneşi ile Akdeniz'in en güzel sahil bandına sahip olan bölgede, çok sayıda plaj seçenekleri yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 06:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 06:53
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Çukurova'nın gidilmeye değer en düzel plajları

Çukurova Bölgesi’nde yer alan Adana, Mersin ve Hatay’ın Akdeniz kıyısındaki plajları,  bunaltan sıcak yaz günlerinde dolup taşıyor. Denizi, kumu ve güneşi ile Akdeniz'in en güzel sahil bandına sahip olan bölgede, çok sayıda plaj seçenekleri yer alıyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin içinde yer aldığı Çukurova Bölgesi, yaylaların yanı sıra deniz turizmiyle de bir birinden farklı alternatifler sunuyor. Adana, Mersin ve Hatay, kara ve hava yolu yolcu taşımacılığındaki olanaklarıyla tatilini denizde değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı turistlere kucak açıyor.

Adana’nın Akdeniz’e kıyısı olan Yumurtalık, harika doğal güzelliklere, tarihi yapılara ve tertemiz plajlarına sahip ilçesi olarak dikkati çekiyor. Yumurtalık, özellikle yaz aylarında ilçe halkı ve Adana kent merkezinden gelenler tarafından tercih ediliyor. Bölgede yer alan uzun ve temiz plajları, tatilcilerin denize girmesine, güneşlenmesine fırsat sunuyor.

Ünlü Gezgin Marco Polo’nun Asya’ya ilk ayak bastığı yer olarak bilinen Yumurtalık’ın en güzel ve en popüler plajları arasında ilk üç sırayı Mavi Bayrak ödüllü Yumurtalık Halk Plajı, Zeytinbeli Plajı ve Yüzevler Plajı olarak da bilinen Alara Plajı alıyor.

Adana’ya 48 kilometre uzaklıktaki Karataş

Adana’nın Akdeniz’e kıyısı olan diğer bir ilçesini Karataş ise kent merkezine 48 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karataş, tarihi eserleri, kilometrelerce uzanan sahil bandı ve sulak alanlarıyla,  Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden biri olarak biliniyor. Kilometrelerce uzunluktaki ince kuma sahip sahil şeridi ve denizi, göz alıcı güzellikleri barındırıyor.

Karataş’ın yelken ve rüzgâr sörfünün yapılabileceği özeliklere sahip en iyi rüzgâr alan Harbiş Kumsalı, ziyaretçilerine, yaz kış sportif faaliyetler için imkân sunuyor. 

Karataş’ın göz alabildiğine uzanan irili ufaklı kumul tepelerinin MotoCross ve Off Road tutkunlarına değişik heyecanlar yaşatabilecek nitelikte olması,  çeşitli yarışlara ev sahipliği yapmasına da imkân sağlıyor. Ata Park Plajı, Port Marin Beach, Barınak Plajı, Mavi Kum Plajı, Orman Altı Plajı, Tuzla Plajı, Bahçe Plajı ve Harbiş kumsalları, Karataş’ın günübirlik tatilcilerin kullanabileceği ve denize girebileceği alanları oluşturuyor.

Mersin’de onlarca plaj tatilcileri bekliyor 

Tarsus’tan Silifke’ye kadar kilometrelerce kıyı şeridine sahip olan Mersin’de onlarca plaj bulunuyor. Türkiye'nin önemli sahil kentlerinden olan ve 321 kilometreyi aşan kıyı kesiminde Mavi Bayrak ödüllü 13 plajı bulunan Mersin’de keşfedilmeye değer pek çok doğal ve tarihi güzellik iç içe yer alıyor. Deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını, plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliği garanti eden Mavi Bayrak; Erdemli, Silifke, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinde dalgalanıyor.

Kızkalesi, Susanoğlu, Kocahasanlı’daki halk plajlarının yanı sıra Mavi Bayraklı diğer plajları Bozyazı’da Hotel Anemurion, Kumkuyu’da Olbios Marina Resort Hotel, Ayaş’ta Liparis Resort Hotel, Kızkalesi’nde Barbarossa Otel, Yanışlı’da Ulu Resort Hotel, Atakent’te Mediterranean Resort Hotel ve Altın Orfoz Otel ve Taşucu’nda Intermot Boğsak Motel işletiliyor.

Mersin’de denize gelenler, Kızkalesi, Yumuktepe Höyüğü, Adamkayalar, Soli Pompeipolis Antik Kenti, Anemurium Antik Kenti, Anamur Mamure Kalesi, Silifke Kalesi ve Uzuncaburç gibi tarihi kalıntıların arasında,  7 bin yıllık yolculuğa çıkıyor.

Mersin’de tatil keyfi yaşayanlar, günübirlik keşiflerde Cennet-Cehennem Obrukları, Astım Mağarası, Gilindire Mağarası, Köşebükü Mağarası, Tarsus Şelalesi, Yerköprü Şelalesi, Ilısu Şelalesi ve Sunturas Şelalesi’ni ziyaret etmeden dönmüyor.

Hoşgörünün merkezi medeniyetler kenti Hatay

Türkiye’nin kültürel açıdan çeşitliliğe sahip olan illerinden Hoşgörünün merkezi medeniyetler kenti Hatay’ın pek çok farklı bölgesinde denize girilebilecek plaj ve beach seçenekleri yer alıyor. Tek vasıta ile Hatay merkezden tüm plajlara ve beachlere gidilebiliyor.

Hatay’ın sahil kesiminde yer alan ilçeleri Arsuz, Samandağ, Payas, Dörtyol ve Erzin’de yer alan plajlar,  bunaltıcı yaz sıcaklarında serinleme imkânı sunuyor.  Hatay’da yer alan plajlar Samandağ Sahili, Çevlik Plajı, Arsuz Hatay Plajı, Gözcüler Plajı, Payas Halk Plajı, Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı ve Burnaz Plajı olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.