TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sıcak

İLKHABER-Gazetesi - sıcak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sıcak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bir günlük apart otel fiyatına, sürprizlerle dolu bir haftalık Mısır tatili Haber

Bir günlük apart otel fiyatına, sürprizlerle dolu bir haftalık Mısır tatili

Bunaltan sıcak yaz günlerinde Akdeniz'in eşsiz kıyılarındaki yıldızlı otel ve apartların yüksek fiyatları nedeniyle tatil yapma imkânı bulamayan vatandaşlar, rotalarını ekonomik açıdan daha cazip olan Yunanistan ve Mısır gibi ülkelere çevirdi. Mersin'deki tatil yörelerinde apart otellerin bile günlüğünün 4 bin lirayı bulması, Mısır turlarına olan ilgiyi artırdı. Türkiye'de otel, motel ve apart fiyatlarının yükselmesinden şikâyet eden tatilciler, bu yaz aylarında yönlerini Yunanistan adaları ile zengin tarihe ve kültürel mirasa sahip Mısır'a çevirdi. Mısır, Türk turistler arasında popüler bir tatil destinasyonu olarak öne çıkıyor. Uzun bir kıyı şeridine sahip Mersin'deki tatil yörelerinde konaklama fiyatlarının diğer yörelerde olduğu gibi artmasının farklı arayışlara yönlendirdiği tatilciler, Kızıldeniz'in mavi sularında dalıp, çölde ATV safarisi, çölde Bedevi gecesi, tekne, dünya harikası Piramitler ve Mısır Ulusal Müzesi gezisi gibi Antik Mısır'ın büyüleyici atmosferini deneyimleme fırsatı buluyor. Türkiye'de gecelik otel fiyatlarının artmasından, apartlarda 3-4 kişilik oda fiyatının bile günlük 4 bin lirayı geçmesinden şikayet edenler, "Tur şirketleri veya özel rezervasyonlarla bir haftalık Mısır tatili kişi başına uçak fiyatı dahil 17 bin TL'ye geliyor. Piramitler, Sfenks ve Karnak Tapınağı gibi antik yapılar, hem tarih meraklıları hem de fotoğraf tutkunları için eşsiz fırsatlar sunuyor." dedi. Türkiye'de tatil yapmak yerine eşi Cansu Üğü ile birlikte Mısır’ı tercih edenler arasında bulunan Adana Barosu Avukatlarından Emir Üğü de, bu tercihlerinin, Türklerin tarih ve kültüre olan ilgisiyle örtüşmesinden ve daha ekonomik olmasından kaynaklandığını söyledi. Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki şehirleri, özellikle Sharm El Sheikh ve Hurghada'nın Türk turistlerin deniz ve güneş tatili için tercih ettiği popüler merkezler arasında yer aldığını ifade eden Emir Üğü, "Sıcak iklimi, berrak denizleri ve lüks tatil köyleri, tatilcilerin konforlu ve keyifli bir tatil geçirmelerine olanak sağlıyor. Dalış ve şnorkelle yüzme gibi su sporları da bu bölgelerde sıklıkla tercih ediliyor. Mısır, Türk turistler için ekonomik bir tatil alternatifi sunuyor. Konaklama ve yemek gibi temel ihtiyaçların maliyetinin bazı diğer popüler tatil destinasyonlarına kıyasla daha uygun olması Mısır’a ilgiyi artırıyor" diye konuştu. Mısır'da Keremcem sürprizi Tatil için Mısır'ı tercih edenler arasından ünlülerin de yer aldığını dile getiren Emir Üğü, "Örneğin bu ünlüler arasında Keremcem de yer aldı. Mısır tatilimiz Keremcem ile daha da renklendi. Mütavazi kişiliğiyle bilinen Keremcem, Türk turistlerin yoğun olduğu Sharm El Sheikh'teki tatili sırasında hayranlarının fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi" diye konuştu.

Adana'da Eyyam-ı Bahur sıcakları sokakları boşalttı Haber

Adana'da Eyyam-ı Bahur sıcakları sokakları boşalttı

Ağustos ayının başlamasıyla birlikte etkisini gösteren Eyyam-ı Bahur sıcakları, Adana'da sokakları boşalttı. Hafta sonu tatilini değerlendiren Adanalılar, kentin yüksek kesimlerinde bulunan yaylalara akın ederken, şehir merkezinde Atatürk Caddesi başta olmak üzere, park ve caddelerde büyük bir sakinlik göze çarptı. Trafik ve Gürültü Kirliliği Azaldı Trafik ve gürültü kirliliğinin azalmasından memnuniyet duyan vatandaşlar, bu durumu olumlu karşıladı. Yılmaz İzgezer, "Kent hayalet şehre döndü, herkes yaylaya, denize kaçtı. Sakinlik iyi, çoğu insan korna ve araba gürültülerinden rahatsız oluyor. Hafta sonları ise sakin geçiyor. Adana'nın sıcağından kaçmak istiyor. Bizler de emekliyiz. Toplanıyoruz, sohbet ediyoruz. Ülke genelinde ne olursa onu konuşuyoruz," dedi. "Kent Çok Boş, Çok Sıcak" Hafta sonunu dışarıda geçirmek isteyen Ulaş Mut ise şunları söyledi: "Arkadaşlarımızla hafta sonu diye dışarı çıkmıştık. Ama çok sıcak. Bir yer bulduk, gölgede bekliyoruz. Dayanamadık eve döneceğiz şimdi. Kent de çok boş, çok sıcak. Özellikle hafta sonları zaten çok boşalıyor çünkü Mersin tarafına doğru bir akış oluyor. Ayrıca çok fazla araba var. Çok fazla trafik oluyor. Bugün alışılmışın aksine çok daha sakin." Yaylalara ve Deniz Kenarlarına Kaçış Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde, Adanalılar sıcak havadan kaçmak için yaylalara ve deniz kenarlarına yönelmeyi tercih ediyor. Şehir merkezindeki sakinlik, sıcak havaların getirdiği bir rahatlama olarak değerlendiriliyor. Adana'da sıcaklıkların etkisini artırmasıyla birlikte şehirdeki bu değişim, önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi görünüyor.

Hava sıcaklıklarıyla birlikte yayla evleri kiraları tırmandı: Kiracılar kara kara düşünüyor Haber

Hava sıcaklıklarıyla birlikte yayla evleri kiraları tırmandı: Kiracılar kara kara düşünüyor

Son yıllarda yaşanan aşırı sıcaklar, insanların serinlemek için yayla evlerine olan ilgisini artırdı. Ancak bu durum, yayla evleri kiralarında önemli bir yükselişe neden oldu. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yaz aylarında serinlemek için yaylaları tercih eden vatandaşlar, artan taleple birlikte yükselen kiralarla karşı karşıya kalınca, kara kara düşünmeye başladı. Yayla evleri kiralarındaki artış, kiracıları zor durumda bırakmaya başladı. Birçok kişi, bütçesini zorlayarak katlanan oranlarda daha yüksek kiralar ödeme mecburiyetinde kaldı. . Özellikle sabit gelirli vatandaşlar, bu durumdan en çok etkilenenler arasında yer aldı. Bütçesi uygun olmayan kiracı yayla sakinleri, kiraları karşılayamayacakları için yayla evlerinden vazgeçmek zorunda kalacaklarını söyledi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz emlak uzmanları, yayla evleri kiralarındaki artışın ana nedeninin, aşırı sıcaklarla birlikte artan talep olduğunu söyledi. Emlakçılar, iklim değişikliği sonucu sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların yayla evlerine olan ilgisinin daha da artacağını ve bu durumun ise kiraları olumsuz etkilemeye devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da yayla kültürünün yoğun olduğu Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları gibi yaylalarda da kiraların arttığına işaret eden bazı emlakçılar, “Kira fiyatları artıyor ancak, alım gücünün düşmesi nedeniyle çok yayla evi boş kalabilir. Ev sahiplerinin, bu durumu da dikkate alarak kira artışını buna göre yapmasında yarar var” dedi. Yaylalara olan ilginin ev kiralarındaki artışa neden olması vatandaşların tepkisini çekerken, Akçatekir Yaylası’ndaki bazı emlakçılar, ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Emlakçılar, geçen yıl 20 bin lira olan normal bir dairenin kirasının yüzde yüze yakın oranda arttığını, villa fiyatlarının da lokasyona göre 100 bin liranın üzerine çıktığını kaydetti. Kiracıların dikkat etmesi gerekenler Yayla evi kiralarken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, kira sözleşmelerini iyi okumaları ve tüm maddeleri anlamalarının önemini vurguluyor. Ayrıca, kiracıların, ev sahipleriyle yapacakları görüşmelerde kiraların makul düzeyde olmasına dikkat etmeleri ve olası sorunlara karşı önceden tedbir almaları gerekiyor.

Adana'da sıcak hava alarmı: Öğle saatlerinde sıcaklık 41 dereceye kadar çıkacak Haber

Adana'da sıcak hava alarmı: Öğle saatlerinde sıcaklık 41 dereceye kadar çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ülke genelinde birçok şehirde hava sıcaklığı etkili olacak. Birçok şehirde hava sıcaklığı 40 dereceyi aşacak, Adana'da öğle saatlerinde termometreler 41 dereceyi gösterecek. Uzmanlar, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin bulunduğu Çukurova'da vatandaşlara uyarılarda bulundu. Meteorolojik tahminlerine göre yurt genelindeki bazı bölgelerde etkili olan yağışlar, haftanın ilk gününde etkisini kaybedecek ve yerini sıcak havaya bırakacak. Birçok kentte hava sıcaklığı 40 dereceyi geçecek. Özellikle öğle saatlerinde kavurucu sıcakların etkisini artıracağı kentlerden olan Adana'da öğle saatlerinde sıcaklık 41 dereceye kadar yükselecek. Hava sıcaklıkları Mersin'de 36, Hatay ve Osmaniye'de 37 derece düzeyinde olacak. Uzmanlardan sıcak hava uyarısı Uzmanlar ise artan sıcak hava nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Aşırı sıcaklıkların vücutta susuzluğa, baş dönmesine ve bayılma gibi durumlara yol açabileceğini bildiren uzmanlar, bu nedenle özellikle açık alanda çalışanlar, çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınların uzun süre güneş altında kalmamaları gerektiğini ifade ettiler. Meteoroloji verileri Bugün ülkenin Kuzeydoğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Aşırı sıcakların ağır bilançosu: Her yıl yarım milyon kişinin ölümüne sebep oluyor Haber

Aşırı sıcakların ağır bilançosu: Her yıl yarım milyon kişinin ölümüne sebep oluyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, aşırı sıcaklar nedeniyle her yıl yarım milyon kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bunun etkisini azaltmanın mümkün olduğunu, yeni bir küresel eylem çağrısında bulunduğunu belirtti. Son bir haftada dünya genelinde sıcakların daha önce görülmemiş düzeyde arttığına dikkati çeken Guterres, 21 Temmuz'un şimdiye kadar kaydedilen en sıcak gün olarak kayıtlara geçtiğini anımsattı. Guterres, "Bölünmüş dünyamızı birleştiren tek bir şey varsa o da hepimizin etkisini hissettiği artan sıcaklar." ifadesini kullandı. Dünyanın her yerinde herkes için sıcaklığın arttığına işaret eden Guterres, bunun milyarlarca insanı etkilediğini, sıcaklıkların 50 dereceye kadar yükseldiğini kaydetti. Ölümcül etkilere karşı uyardı Sahra çölünün güneyinde, ABD'de, Suudi Arabistan'da ve Asya ile Afrika'da sıcak hava dalgasının ölümcül etkileri olduğunu dile getiren Guterres, bazı yerlerde okulların kapandığını söyledi. Guterres, "Aşırı sıcaklar her yıl yarım milyon kişinin ölümüne sebep oluyor." bilgisini paylayarak, bunun tropik hortumların neden olduğu ölümlerin 30 katına tekabül ettiğini belirtti. Aşırı sıcakların temel sebebinin fosil yakıt kullanımı ve iklim değişikliği olduğunun altını çizen BM Genel Sekreteri, "Aşırı sıcak artık yeni anormalimiz." dedi. Guterres, bunun etkisinin azaltılabileceğini ve ölümlerin engellenebileceğini belirterek, "Bugün yeni bir küresel eylem çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu. Öncellikle toplumun en kırılgan kesiminin korunması gerektiğine işaret eden Guterres, sıcakların herkesi aynı etkilemediğini, yoksul, hamile, kadın, engelli, yaşlı ve çocuklar üzerinde daha büyük etkisi bulunduğunu söyledi. İşçilerin korunmasının diğer önemli bir husus olduğunu dile getiren Guterres, küresel iş gücünün yüzde 70'nin aşırı sıcaklar nedeniyle yüksek risk altında olduğunu bildirdi. Guterres, aynı zamanda ekonomi ve toplumların dayanaklılığını artırmak gerektiğinin altını çizdi. İklim krizine neden olan sorunların köküne inmek gerektiğini vurgulayan Guterres, "Semptomlarla mücadele etmek için hastalığı tedavi etmeliyiz. Bu hastalık kendi evimizi yakıp küle çeviriyor. Hastalığın adı fosil yakıtlara bağımlılık. Hastalık, iklim konusunda harekete geçmemek." dedi. Guterres, ülkelerin fosil yakıt tüketimini hızlı bir şekilde sonlandırması gerektiğini belirterek, dünya liderlerine bu konuda harekete geçmeleri için çağrıda bulundu. BM Genel Sekreteri, "Mesaj açık. Hararet yükseliyor. Aşırı sıcaklar insanlar ve gezegeni etkiliyor. Dünya artan ısılarla mücadele etmek için çaba sarf etmeli." şeklinde konuştu.

Tatilcilere güneş ışınlarından korunmak için hayati öneriler Haber

Tatilcilere güneş ışınlarından korunmak için hayati öneriler

Uzmanlar, sıcak yaz günlerinde tatilcilere cilde zarar veren güneş ışınlarından korunmak için suya dayanıklı krem, şapka, uzun kollu giysi ve gözlük kullanılması, belirli saatlerde gölgede kalınması gibi hayati önerilerde bulundu. Cildin koruyucu bir organ olduğunu birçok kişinin fark etmediğini belirten uzmanlar, vücudun en büyük organı olan derinin en önemli görevinin, vücudu dış etkenlere karşı korumak olduğunu belirtiyor. Yaşla beraber hücre yenilenmesinin azaldığını ve bu durumun da cildin koruyuculuğunu azalttığına dikkati çeken uzmanlar, tatilcilere ve özellikle yaş alan kişilere, cilt sağlığını korumak için neler yapılması gerektiği konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Derinin bünyesinde bulunan sinirler, damarlar, kıl yapıları, yağ ve ter bezlerinin çevre sıcaklığı farklı olsa bile vücut sıcaklığını belirli sınırlar içinde tutma gibi duyu fonksiyonlarını yerine getirdiğini kaydeden uzmanlar, "Yaşla beraber hücrelerin yenilenmesi azalıyor ve bu durum da cildin koruyuculuğunu düşürüyor. İlerleyen yaşta kolajen ve elastin gibi esnekliği sağlayan elemanların üretimi azalıyor, derinin nemlenme kapasitesi düşüyor. Bunların sonucunda daha kuru, daha ince, lekeli ve kırışık, kırılgan, darbelere daha az dayanıklı, daha kolay moraran ve daha yavaş iyileşen cilt ortaya çıkıyor" ifadeleriyle tehlikeyi vurguluyor. “Banyoda sıcak sudan kaçının” Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin de, cildi daha fazla kurutmamak için yumuşak temizleyiciler kullanılması, banyoda sıcak sudan kaçınılması gerektiğini belirterek, tatilcilere şu hayati önerilerde bulundu: "Güneşten korunmak için yüz ve açıkta kalan cilde geniş spektrumlu, suya dayanıklı 30 ve üzeri spf faktörlü güneş koruyucu uygulanmalı. Güneş ışınlarının en şiddetli olduğu günün 10.00 - 15.00 saatleri arasında gölge alanlar tercih edilmeli. Gözler yüzde 100 SPF faktörlü güneş gözlüğü ile korunmalı. Aynı zamanda şapka ve uzun kollu kıyafetlerin kullanımı tercih edilmeli."

Çukurova'nın gidilmeye değer en düzel plajları Haber

Çukurova'nın gidilmeye değer en düzel plajları

Çukurova Bölgesi’nde yer alan Adana, Mersin ve Hatay’ın Akdeniz kıyısındaki plajları,  bunaltan sıcak yaz günlerinde dolup taşıyor. Denizi, kumu ve güneşi ile Akdeniz'in en güzel sahil bandına sahip olan bölgede, çok sayıda plaj seçenekleri yer alıyor. Türkiye'nin en sıcak kentlerinin içinde yer aldığı Çukurova Bölgesi, yaylaların yanı sıra deniz turizmiyle de bir birinden farklı alternatifler sunuyor. Adana, Mersin ve Hatay, kara ve hava yolu yolcu taşımacılığındaki olanaklarıyla tatilini denizde değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı turistlere kucak açıyor. Adana’nın Akdeniz’e kıyısı olan Yumurtalık, harika doğal güzelliklere, tarihi yapılara ve tertemiz plajlarına sahip ilçesi olarak dikkati çekiyor. Yumurtalık, özellikle yaz aylarında ilçe halkı ve Adana kent merkezinden gelenler tarafından tercih ediliyor. Bölgede yer alan uzun ve temiz plajları, tatilcilerin denize girmesine, güneşlenmesine fırsat sunuyor. Ünlü Gezgin Marco Polo’nun Asya’ya ilk ayak bastığı yer olarak bilinen Yumurtalık’ın en güzel ve en popüler plajları arasında ilk üç sırayı Mavi Bayrak ödüllü Yumurtalık Halk Plajı, Zeytinbeli Plajı ve Yüzevler Plajı olarak da bilinen Alara Plajı alıyor. Adana’ya 48 kilometre uzaklıktaki Karataş Adana’nın Akdeniz’e kıyısı olan diğer bir ilçesini Karataş ise kent merkezine 48 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karataş, tarihi eserleri, kilometrelerce uzanan sahil bandı ve sulak alanlarıyla,  Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden biri olarak biliniyor. Kilometrelerce uzunluktaki ince kuma sahip sahil şeridi ve denizi, göz alıcı güzellikleri barındırıyor. Karataş’ın yelken ve rüzgâr sörfünün yapılabileceği özeliklere sahip en iyi rüzgâr alan Harbiş Kumsalı, ziyaretçilerine, yaz kış sportif faaliyetler için imkân sunuyor.  Karataş’ın göz alabildiğine uzanan irili ufaklı kumul tepelerinin MotoCross ve Off Road tutkunlarına değişik heyecanlar yaşatabilecek nitelikte olması,  çeşitli yarışlara ev sahipliği yapmasına da imkân sağlıyor. Ata Park Plajı, Port Marin Beach, Barınak Plajı, Mavi Kum Plajı, Orman Altı Plajı, Tuzla Plajı, Bahçe Plajı ve Harbiş kumsalları, Karataş’ın günübirlik tatilcilerin kullanabileceği ve denize girebileceği alanları oluşturuyor. Mersin’de onlarca plaj tatilcileri bekliyor  Tarsus’tan Silifke’ye kadar kilometrelerce kıyı şeridine sahip olan Mersin’de onlarca plaj bulunuyor. Türkiye'nin önemli sahil kentlerinden olan ve 321 kilometreyi aşan kıyı kesiminde Mavi Bayrak ödüllü 13 plajı bulunan Mersin’de keşfedilmeye değer pek çok doğal ve tarihi güzellik iç içe yer alıyor. Deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını, plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliği garanti eden Mavi Bayrak; Erdemli, Silifke, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinde dalgalanıyor. Kızkalesi, Susanoğlu, Kocahasanlı’daki halk plajlarının yanı sıra Mavi Bayraklı diğer plajları Bozyazı’da Hotel Anemurion, Kumkuyu’da Olbios Marina Resort Hotel, Ayaş’ta Liparis Resort Hotel, Kızkalesi’nde Barbarossa Otel, Yanışlı’da Ulu Resort Hotel, Atakent’te Mediterranean Resort Hotel ve Altın Orfoz Otel ve Taşucu’nda Intermot Boğsak Motel işletiliyor. Mersin’de denize gelenler, Kızkalesi, Yumuktepe Höyüğü, Adamkayalar, Soli Pompeipolis Antik Kenti, Anemurium Antik Kenti, Anamur Mamure Kalesi, Silifke Kalesi ve Uzuncaburç gibi tarihi kalıntıların arasında,  7 bin yıllık yolculuğa çıkıyor. Mersin’de tatil keyfi yaşayanlar, günübirlik keşiflerde Cennet-Cehennem Obrukları, Astım Mağarası, Gilindire Mağarası, Köşebükü Mağarası, Tarsus Şelalesi, Yerköprü Şelalesi, Ilısu Şelalesi ve Sunturas Şelalesi’ni ziyaret etmeden dönmüyor. Hoşgörünün merkezi medeniyetler kenti Hatay Türkiye’nin kültürel açıdan çeşitliliğe sahip olan illerinden Hoşgörünün merkezi medeniyetler kenti Hatay’ın pek çok farklı bölgesinde denize girilebilecek plaj ve beach seçenekleri yer alıyor. Tek vasıta ile Hatay merkezden tüm plajlara ve beachlere gidilebiliyor. Hatay’ın sahil kesiminde yer alan ilçeleri Arsuz, Samandağ, Payas, Dörtyol ve Erzin’de yer alan plajlar,  bunaltıcı yaz sıcaklarında serinleme imkânı sunuyor.  Hatay’da yer alan plajlar Samandağ Sahili, Çevlik Plajı, Arsuz Hatay Plajı, Gözcüler Plajı, Payas Halk Plajı, Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı ve Burnaz Plajı olarak dikkat çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.