TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: Sokak hayvanlarımız güvende değil

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifinin hemen geri çekilmesi çağrısında bulunarak, "Sokaklarımızda insanlarımız da hayvanlarımız da güvende değil” diyerek ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 11:21
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Barut: Sokak hayvanlarımız güvende değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, sokak hayvanlarına ölüm getiren yasa teklifinin hemen geri çekilmesi çağrısını tekrarladı. Barut, "Sokaklarımızda insanlarımız da hayvanlarımız da güvende değil. Yapılması gereken şey çok net. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" dedi.


“Hayvanları koruma kanunu değil hayvan hakları yasası çıkarılmalı"

Türkiye'de sokak hayvanlarının sahipsiz ve yalnız, halkın da mağdur ve çaresiz halde bırakıldığına belirten Ayhan Barut, "Öncelikle sorunun doğru tarif edilmesi şart. İşe yasanın adını doğru koyarak, tanımı düzgün yapıp buna göre çözüm üreterek başlanmalı. Hayvanları Koruma Kanunu değil Hayvan Hakları Yasası çıkarılmalı" diyerek ifade etti.

“Teklifi derhal geri çekin”

Ayhan Barut, "Sokakta insanlarımızın da, can dostlarımızın da neler yaşadığını, büyük sorunların yaşandığını herkes görüyor ve biliyor. Net olan şu ki, insanların da hayvanların da yaşadığı bu acılar artık son bulmalıdır. İktidarın hayvan hakları, toplumsal yaşam ve insanlarımızın güvenliği açısından ele alındığında mevcut 5199 sayılı yasanın hükümlerinin etkisiz kaldığı çok açık. Ancak neden Hayvan Hakları Yasası konusunda bunca öneriye rağmen AKP sessiz kalıyor? Çünkü umurlarında değil. 15 Ekim 1978 tarihinde UNESCO binasında kabul Evrensel Hayvan Hakları Beyannamesi'ne sahip çıkmıyorlar. Bu tutum kabul edilemez. Bu teklif büyük sakıncalarla dolu. Yanlışa geçit vermeyelim. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat! Çözüm bu kadar net. Teklifi derhal geri çekin” dedi.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.