TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan'dan şok açıklama: Çiftçilerin yaşadığı sorunlara karşı eylem yapmamak için sabrımızın sınırlarını zorluyoruz

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin yaşadığı sorunlara karşı eylem yapmamak için sabır sınırlarını zorladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 16:27
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan'dan şok açıklama: Çiftçilerin yaşadığı sorunlara karşı eylem yapmamak için sabrımızın sınırlarını zorluyoruz

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara dikkat çekti. Üretim maliyetlerinin sürekli artması ve alım fiyatlarının maliyeti karşılamaktan uzak kalması nedeniyle çiftçilerin büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten Doğan, bu durumun çözülmesi için sabırla beklediklerini ifade etti.

Doğan, üretim maliyetlerinin her geçen gün yükseldiğini, buna karşın ürünlerin alım fiyatlarının bu artışı karşılayacak düzeyde olmadığını söyledi. Doğan, "Çiftçilerimiz, artan maliyetler nedeniyle büyük bir ekonomik baskı altında. Ürünlerini maliyetinin altında bir fiyata satmak zorunda kalıyorlar, bu da onların ekonomik olarak sürdürülebilirliğini tehdit ediyor" dedi.

Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin yaşadığı bu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm arayışlarını sürdürmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduklarını, ancak her soruna karşı eylem yapmaktan kaçındıklarını ifade etti.

Resmî Gazete

Doğan, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" konusunun da algıdan öteye gitmeyen bir gelişme olduğunu dile getirdi getirerek, şöyle devam etti: "Ekilmeyen iki karış bile tarım arazisi yok. Tarla sahibi kendi ekmese bile düşük fiyatla da olsa kiraya veriyor. Ankara'da masa başında oturanların işgüzarlığı ile sanki üretim süreci her geçen gün tehlikeye giren Türkiye'nin tarımsal üretimi için birşeyler yapıldı imajı yaratılıyor. Sorunlara karşı sabırla bu süreci yönetmeye çalışıyoruz, ama eylem yapmamak için bu sabır sonsuza kadar sürmeyecek. Yetkililerden tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması için acil çözümler üretmesi, daha etkin ve somut adımlar atmalarını bekliyoruz."

Resmî Gazete

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.