TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çitfçi

İLKHABER-Gazetesi - Çitfçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çitfçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan'dan şok açıklama: Çiftçilerin yaşadığı sorunlara karşı eylem yapmamak için sabrımızın sınırlarını zorluyoruz Haber

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan'dan şok açıklama: Çiftçilerin yaşadığı sorunlara karşı eylem yapmamak için sabrımızın sınırlarını zorluyoruz

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara dikkat çekti. Üretim maliyetlerinin sürekli artması ve alım fiyatlarının maliyeti karşılamaktan uzak kalması nedeniyle çiftçilerin büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten Doğan, bu durumun çözülmesi için sabırla beklediklerini ifade etti. Doğan, üretim maliyetlerinin her geçen gün yükseldiğini, buna karşın ürünlerin alım fiyatlarının bu artışı karşılayacak düzeyde olmadığını söyledi. Doğan, "Çiftçilerimiz, artan maliyetler nedeniyle büyük bir ekonomik baskı altında. Ürünlerini maliyetinin altında bir fiyata satmak zorunda kalıyorlar, bu da onların ekonomik olarak sürdürülebilirliğini tehdit ediyor" dedi. Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin yaşadığı bu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm arayışlarını sürdürmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduklarını, ancak her soruna karşı eylem yapmaktan kaçındıklarını ifade etti. Doğan, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" konusunun da algıdan öteye gitmeyen bir gelişme olduğunu dile getirdi getirerek, şöyle devam etti: "Ekilmeyen iki karış bile tarım arazisi yok. Tarla sahibi kendi ekmese bile düşük fiyatla da olsa kiraya veriyor. Ankara'da masa başında oturanların işgüzarlığı ile sanki üretim süreci her geçen gün tehlikeye giren Türkiye'nin tarımsal üretimi için birşeyler yapıldı imajı yaratılıyor. Sorunlara karşı sabırla bu süreci yönetmeye çalışıyoruz, ama eylem yapmamak için bu sabır sonsuza kadar sürmeyecek. Yetkililerden tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması için acil çözümler üretmesi, daha etkin ve somut adımlar atmalarını bekliyoruz."

Barut: Çukurova afet bölgesi ilan edilsin, üreticilere maddi destek verilsin Haber

Barut: Çukurova afet bölgesi ilan edilsin, üreticilere maddi destek verilsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut küresel iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle ciddi verim kaybı yaşayan Çukurovalı çiftçilerin zararlarının tespit edilip karşılanmasını istedi. Meclis'te Çukurova'nın afet bölgesi ilan edilmesini talep eden Barut şunları söyledi: "Aşırı sıcak, kuraklık ve verim kayıpları nedeniyle Çukurova afet bölgesi ilan edilsin. Çiftçimizin zararı tespit edilip karşılansın. Üreticilerimize işin sürmesi için maddi destek verilsin." "Küresel iklim değişikliği  ülke tarımı ve çiftçimizi olumsuz etkiliyor” Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut şunları söyledi: "Küresel iklim değişikliği  ülke tarımı ve çiftçimizi olumsuz etkiliyor. Her gün daha da ağırlaşan maliyet yükü altında ezilen ve ürünü para etmeyen çiftçimiz, bir yandan da iklim değişikliğiyle ilgili ulusal ve bölgesel planlama yapamayan iktidarın yanlışlarıyla mağdur oluyor." “Susuzluk tarıma ve çiftçimize darbe vurmuştur” Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Çukurova Bölgesinde her yıl olduğu gibi bu sene de artan sıcaklar ve bununla alakalı 'Susuzluk' tarıma ve çiftçimize darbe vurmuştur. Yağış yetersizliği ve aşırı sıcaklar, bölgemizde tarımsal üretime ve çiftçiye zarar vermiş, narenciyeden ayçiçeğine, mısırdan pamuğa birçok üründe ciddi verim kaybı yaşanmıştır. DSİ ve Sulama Birlikleri'nin su tasarrufu için rotasyon uygulaması da üreticilerimizi perişan etmiştir. İklim değişikliğine bağlı etkin ve acil eylem planı çağrılarımız karşılıksız kalmış, başta kapalı sulama sistemleri yatırımları talebimiz karşılık bulmamıştır. Hal böyleyken iktidarı ve Tarım Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Öncelikle aşırı sıcak, kuraklık ve verim kayıpları nedeniyle Çukurova afet bölgesi ilan edilsin. Çiftçimizin zararı tespit edilip karşılansın. Üreticilerimize işin sürmesi için maddi destek verilsin” diye ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.