TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Siyah İnciri AB Tescili Aldı! Türkiye'nin Coğrafi İşaretli ürün sayısı 26'ya yükseldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa siyah incirinin Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillendiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yumaklı, "Bursa'nın siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti oldu. Böylelikle AB'den tescilli ürün sayımız 26'ya yükseldi. Dün söylemiştik listeye yenilerin ekleneceğini, devamı da gelecek." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Siyah İnciri AB Tescili Aldı! Türkiye'nin Coğrafi İşaretli ürün sayısı 26'ya yükseldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa siyah incirinin Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaret olarak tescillendiğini açıkladı. Böylelikle Türkiye'nin AB tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı 26'ya yükseldi.

Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Ürün Listesi Genişliyor

Bursa siyah incirinin AB tescili almasıyla birlikte Türkiye'nin coğrafi işaretli ürün sayısı 26'ya ulaştı. Tescilli ürünler listesinde şu lezzetler yer alıyor: "Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği ve Bursa siyah inciri."

bursa siyah inciri

61 Ürünün Tescil Süreci Devam Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası tescil süreçlerine dikkat çekti. Kacır, "Bursa siyah inciri/Bursa siyahı, AB nezdinde tescillenen 26'ncı coğrafi işaretimiz oldu. 4'ü ilan aşamasında olmak üzere 61 başvurumuzun tescil süreçleri devam ediyor. Coğrafi işaretli ürünlerimizle ülkemizin zengin kültür ve lezzet mirasını dünya sahnesine taşımaya devam ediyoruz. Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.