TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili cezaları artırmayı hedefleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının haftaya TBMM'ye geleceğini duyurdu. Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili olarak hükümlere yer verdik. Bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik." şeklinde konuştu. Peki Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının haftaya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geleceğini açıkladı.

  • Taslakta öğretmenlere karşı şiddete ilişkin suçlarda cezaların artırılmasına yönelik madde yer alıyor.
  • Okullarda yönetici, öğretmen ve diğer personele yönelik "kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında" cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor.
  • Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması da teklifte yer alıyor.
  • Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldıkları durumlarda kamu görevlisi sayılmasına ilişkin düzenleme de teklifte yer alacak.
  • Bu gelişmelerle birlikte Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşması bekleniyor.

öğretmenlik meslek kanunu 2024

Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili olarak hükümlere yer verdik. Bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik." şeklinde konuştu.

Taslakta özellikle okullarda yönetici, öğretmen ve diğer personele yönelik "kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında" cezaların yarı oranında artırılmasının öngörüldüğü belirtiliyor. Ayrıca, hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması da taslakta yer alıyor. Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldıkları durumlarda kamu görevlisi sayılmasına ilişkin düzenlemenin de teklifte yer alacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.