TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesla, Kanada'nın Çin menşeli EV'lere yükselttiği vergiye itiraz etti

Kanada, Çin yapımı elektrikli araçlara 0 vergi uygulama kararı aldı. Tesla, Ottawa'ya başvurarak Avrupa Birliği'nde aldığına benzer bir tarife indirimi talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
Tesla, Kanada'nın Çin menşeli EV'lere yükselttiği vergiye itiraz etti

Kanada'nın Çin yapımı elektrikli araçlara 0 gümrük vergisi getireceği açıklamasından önce Tesla, Ottawa'ya daha düşük bir tarife için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek olan bu karar, Çin'de üretilen tüm elektrikli araçları kapsıyor ve doğal olarak Tesla'nın modelleri de bu kapsamda yer alıyor.

Hükümet kaynaklarına göre, Tesla, Avrupa Birliği'nin Çin menşeli elektrikli araçlara uyguladığı %9'luk tarife oranına benzer bir muafiyet talep etti. AB, daha önce Çin'den ithal edilen diğer elektrikli araçlara %36,3 oranında bir vergi uygularken, Tesla'ya özel bir muafiyet sağlamıştı.

NEDEN TESLA ÖZEL BİR MUAMELE BEKLİYOR?

Tesla'nın bu talebinin ardında, şirketin küresel elektrikli araç pazarındaki lider konumu ve Kanada'daki yatırımları olduğu düşünülüyor. Şirket, Kanada'da bir süper şarj istasyonu ağı kurmakta ve yerel ekonomik büyümeye katkıda bulunmakta.

KANADA'NIN KARARI NEDEN ÖNEMLİ?

Kanada'nın bu kararı, Çin ve Batı arasındaki artan ekonomik gerilimlerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda, elektrikli araç pazarındaki rekabetin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.