TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kanada

İLKHABER-Gazetesi - Kanada haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kanada haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, Lübnan'da tansiyonu yükseltiyor Haber

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, Lübnan'da tansiyonu yükseltiyor

İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, Lübnan'da tansiyonu yükseltti. Geçtiğimiz günlerde Almanya, Hollanda, Kanada, Kuzey Makedonya ve Kuveyt, vatandaşlarından Lübnan'ı terk etmelerini isterken, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanlıkları, Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını güncelledi. İngiltere ve ABD vatandaşlarına da benzer çağrılar yapıldı. İsrail, binlerce Filistinlinin yaşamını kaybettiği ve yaralandığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürürken İsrail ile Lübnan’daki İran destekli Hizbullah arasındaki çatışmaların sonucunda bölgede tansiyon yükseldi. Bu çatışmalar, bölgede yeni bir savaş cephesi açılması endişelerine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Almanya, Hollanda, Kanada, Kuzey Makedonya ve Kuveyt, vatandaşlarından Lübnan'ı terk etmelerini isterken, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanlıkları, Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını da güncelledi. İngiltere ve ABD de, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemelerini tavsiye etti. İngiltere Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi tarafından yapılan duyuruda, "FCDO, İsrail ile İşgal Altındaki Filistin toprakları arasındaki çatışmayla ilgili riskler nedeniyle Lübnan'a tüm seyahatlerin yapılmamasını tavsiye ediyor" ifadesine yer verildi. Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği de, Lübnan'daki Amerikan vatandaşlarına İsrail ve Suriye sınırındaki bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulundu. Lübnan ile ilgili uyarılar güncellendi Almanya Dışişleri Bakanlığı, Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını güncelledi, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu ve acilen Lübnan'dan ayrılmaları çağrısı yaptı. Hollanda Dışişleri Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlarından Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları ve bu ülkede bulunan vatandaşlarının ise hala uçak seferleri varken acilen ayrılmalarını tavsiye etti.  Hizbullah'ın, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in sınır hattında yer alan Metulla yerleşim birimindeki bir askeri hedefe saldırı düzenlemesi, İsrail ordusunun ise Lübnan'ın güneyinde Şuba, Ayta eş-Şab ve El-Hıyam bölgelerinde Hizbullah'a ait bir yapı, bir gözetleme noktası ve askeri bir binayı vurması, bölgede yeni bir cephe açılması korkularını artırdı. USS Dwight D. Eisenhower Doğu Akdeniz’e gidecek iddiası Bu arada, ABD'nin, USS Dwight D. Eisenhower isimli uçak gemisini Doğu Akdeniz’e göndereceği iddiası da dünya basınında yer almışn, ABD ordusunun taarruz grubunun başında yer alan bu uçak gemisinin, İsrail ile birlikte Lübnan’a saldırı için bölgeye geleceği öne sürülmüştü.

Hindistan, Kanada vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı Haber

Hindistan, Kanada vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Hindistan’daki ayrılıkçı Sih örgütü Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri Hardeep Singh Nijjar’ın Kanada’da öldürülmesinin ardından iki ülke arasında başlayan diplomatik kriz giderek büyüyor. Hindistan, Kanada vatandaşlarına yönelik vize hizmetini askıya aldı. Kanada’daki Hindistan vize başvurularını alan yetkili kuruluş BLS International tarafından yapılan açıklamada, “21 Eylül 2023 tarihinden itibaren Hindistan vize hizmetleri bir sonraki duyuruya kadar askıya alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. Hindistan Dışişleri Bakanlığından ise henüz bir açıklama yapılmadı. Ne olmuştu? Kanada Başbakanı Justin Trudeau geçtiğimiz günlerde Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, ayrılıkçı Sih örgütü KLF’nin lideri Nijjar’ın öldürülmesinin arkasında Hindistan devletinin olabileceğini ifade etmişti. Trudeau, Kanada istihbaratının "güvenilir" kanıtlar elde ederek Hindistan hükümeti ve Nijjar’ın ölümü arasında bağlantı tespit ettiğini vurgulayarak, "Bir Kanada vatandaşının Kanada topraklarında öldürülmesi olayına herhangi bir yabancı hükümetin karışması kabul edilemez bir egemenlik ihlalidir" ifadelerini kullanmıştı. Ottawa yönetimi daha sonra Hindistanlı diplomat Pavan Kumar Rai’yi sınır dışı etmiş, Kanada Başbakanı Trudeau’nun iddialarını reddeden Hindistan yönetimi de üst düzey Kanadalı bir diplomatın sınır dışı edilmesine karar vermişti. Nijjar, Hindistan’da terörist listesine eklenmişti Hindistan’daki Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri ve aynı zamanda Kanada vatandaşı olan 45 yaşındaki Nijjar, 18 Haziran’da Kanada’nın British Colombia eyaletinde maskeli kişiler tarafından aracında öldürülmüştü. Örgüt, 1987 yılından bu yana Hindistan’da askeri ve diplomatik misyonlara gerçekleştirdiği saldırılarla bilinirken, örgütün lideri Nijjar ise Hindistan tarafından terörist listesine eklenmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.