TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamala Harris: İsrail'in güvenliğine olan bağlılığım sarsılmaz

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını ABD'nin yardımıyla bertaraf ettiklerini belirtti. Harris, "Ortak savunmamız etkili oldu ve birçok masum hayat kurtarıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
Kamala Harris: İsrail'in güvenliğine olan bağlılığım sarsılmaz

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, Washington D.C.’deki Josephine Butler Parks Center’da düzenlenen bir etkinlikte İsrail’e yönelik İran saldırısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İran’ın Orta Doğu'da istikrarı bozan bir güç olduğunu vurgulayan Harris, ABD'nin İsrail’e verdiği desteğin altını çizdi.

İRAN’IN İSRAİL’E FÜZELİ SALDIRISINI "PERVASIZ” OLARAK NİTELENDİRDİ

Harris, İran'ın İsrail'e yaklaşık 200 balistik füze fırlattığını söyleyerek, bu saldırıyı “pervasız” ve “küstah” olarak nitelendirdi. “Bu saldırıyı kesin bir dille kınıyorum” diyen Harris, saldırının bölgede istikrarı bozan İran’ın tehlikeli bir güç olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

"BİDEN’IN İRAN FÜZELERİNİ VURMA TALİMATINI DESTEKLİYORUM"

Harris, Başkan Biden ve ulusal güvenlik ekibiyle birlikte Durum Odası’nda saldırıyı gerçek zamanlı olarak izlediklerini söyledi. Harris, “Başkan Biden’ın İran füzelerini vurma talimatını destekliyorum” diyerek ABD'nin İsrail'e yaptığı savunma desteğinin kritik önem taşıdığını vurguladı. “Ortak savunmamız etkili oldu ve pek çok masum hayatı kurtardı” dedi.

İSRAİL’E DESTEK DEVAM EDECEK

İsrail'in İran ve İran destekli milislere karşı kendini savunma kabiliyetine sahip olması gerektiğini belirten Harris, "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığım sarsılmazdır" ifadelerini kullandı. İran’ın sadece İsrail için değil, ABD personeli ve çıkarları için de bir tehdit olduğunu dile getiren Harris, ABD’nin bu tehditlere karşı gerekli her türlü adımı atmaya hazır olduğunu söyledi.

İRAN’A KARŞI SERT MESAJ

Harris, “İran ve İran destekli teröristlere karşı ABD güçlerini ve çıkarlarını savunmak için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz” dedi. Müttefiklerle birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirten Harris, İran’ın saldırgan tutumunu engellemeye kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.