TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kamala Harris

İLKHABER-Gazetesi - Kamala Harris haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kamala Harris haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ABD başkanlık seçiminde anketler Harris ve Trump'ın başa baş gittiğini gösteriyor Haber

ABD başkanlık seçiminde anketler Harris ve Trump'ın başa baş gittiğini gösteriyor

Ülkede başkanlık seçimi tarihi yaklaşırken, bazı basın kuruluşu ve anket şirketlerinin ortak yaptığı anketler, iki partinin yarışta başa baş gittiğini ve salıncak eyaletlerde alınacak sonucun seçime büyük etki yapacağını ortaya koydu. Washington Post'un, başkanlık seçimlerinin sonucunu belirlemede çok büyük etkisi olduğu düşünülen Pensilvanya'da yaptığı ankete göre, Harris ile Trump "istatistiksel olarak eşit" durumda. Ankette, Harris ve Trump'ın canlı yayın münazarasından 1 hafta sonra, Pensilvanya'daki olası seçmenlerin iki adayı da yüzde 48 desteklediği, sadece kayıtlı seçmenler dikkate alındığında da Harris'in yüzde 48, Trump'ın ise yüzde 47'lik destek kazandığını ortaya çıktı. Pensilvanya'da, iki lider arasındaki canlı tartışmanın sorulduğu anket katılımcılarından yüzde 54'ü Harris'in, yüzde 27'si ise Trump'ın daha iyi olduğunu söylerken, yüzde 17'lik kitle, ikisinin de tartışmayı kazanamadığı görüşünü paylaştı. Pensilvanya seçmenleri, demokrasiye sahip çıkmada yüzde 48'e 45 ile Harris'i desteklerken, ekonomide yüzde 51'e 42 ve göçmenlik politikalarında da yüzde 52'ye 39 Trump'ı tercih etti. ABD'de, farklı seçimlerde farklı siyasi tercih ortaya koyduğu için "salıncak eyaletler" diye anılan grupta yer alan Pensilvanya'da, 2016 başkanlık seçimlerinde Trump, 2020'deki seçimlerde ise Biden sadece birer farkla yarışı önde tamamlamış ve Beyaz Saray'daki başkanlık koltuğuna oturmayı başarmıştı. Ulusal bir anket iki adayı da yüzde 47 ile eşit gösterdi New York Times, Philadelphia Inquirer ve Siena College'ın yaptığı yeni anketlere göre, Kamala Harris, Donald Trump ile yaptığı tartışmada seçmenleri büyük ölçüde etkiledi ancak başkanlık kampanyasında şu ana kadar belirleyici bir üstünlük elde etmeyi başaramadı. Ülke çapında yapılan seçim anketinde, Trump ve Harris'in yüzde 47'lik bir desteği paylaştığı, yarışın kafa kafaya devam ettiği tespiti paylaşıldı. Ulusal ankette olası seçmenler, "Kamala Harris'in başkanlık tartışmasında ne kadar başarılı olduğunu düşünüyorsunuz?" sorusuna yüzde 67 olumlu yanıt verirken, aynı soru Trump için sorulduğunda bu rakam yüzde 40'ta kaldı. Bununla birlikte aynı anketin Pensilvanya eyaleti özelinde ise Washington Post'un sonuçlarından farklı olarak, Harris'in Trump'a yüzde 50'ye karşın yüzde 46'lık oranla 4 puan üstün olduğu belirtildi. Anketin paylaşıldığı New York Times gazetesinde, Harris'in Pensilvanya'da, ulusal çaptakinden daha güçlü olmasının "şaşırtıcı" olduğu, 2016'dan beri en çekişmeli eyaletler arasında yer alan salıncak eyaletin "ülke genelinden daha fazla Cumhuriyetçi eğilim gösterdiği" yorumlarına yer verildi. Her iki anketin de 15 Eylül'de Trump'a yönelik ikinci suikast girişiminden önce tamamlandığı göz önüne alındığında, yeni anketlerde değişiklik olup olmadığı merak ediliyor.

Harris, ABD başkanlık yarışında Trump'ın 4 puan önünde Haber

Harris, ABD başkanlık yarışında Trump'ın 4 puan önünde

ABD'de yapılan güncel bir ankete göre, başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın 4 puan önünde yarışı sürdürürken, kritik eyaletlerde Trump ortalama 2 puanlık avantajı bulunuyor. ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Reuters ile Ipsos'un son bir haftada yaptığı anket, Demokrat Parti Kongresi'nde ivme yakalayan Harris'in bu enerjiyi sürdürdüğü şeklinde yorumlandı. Ankete göre Harris, ülke genelinde yüzde 45 oy oranına ulaşırken, rakibi Trump ise yüzde 41 düzeyinde kaldı. Temmuz ayında yapılan ankette Trump'la neredeyse aynı oy oranına sahip gözüken Harris'in bu sürede özellikle kadın ve Latin Amerika kökenli seçmenler arasındaki desteğini artırdığı belirtildi. Buna göre Harris, kadınlar ve Latin Amerika kökenli seçmenler arasında Trump'ın 13 puan önünde yüzde 49 seviyesinde bir desteği yakalamış gözüküyor. Trump'ın ise beyaz Amerikalılar ve erkek seçmenler arasındaki desteğinin Harris'in önünde olduğuna dikkati çekildi. Kritik eyaletlerde Trump önde Aynı ankete göre, ülke genelinde Harris önde olsa da seçimlerin kaderini yakından ilgilendiren 7 kritik eyalette Trump'ın ortalama 2 puan Harris'in önünde olduğu tespit edildi. Arizona, Georgia, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Nevada ve Kuzey Carolina'da eyalet düzeyinde yapılan anketlerin ortalamalarına göre Trump'ın az farkla önde olması, 5 Kasım'daki başkanlık yarışının burun farkıyla bitebileceği yorumlarını güçlendiriyor. Reuters'ın anketinin yanı sıra seçim anketlerini düzenli olarak yayınlayan Real Clear Politics (RCP) adlı haber platformunda yer alan anketlerin ortalamalarına göre Trump, Arizona, Nevada, Georgia, Pennsylvania ve Kuzey Carolina'da yüzde 1'in altında farklarla önde gözüküyor. Harris ise Michigan'da 2, Wisconsin'de 1 puan farkla rakibinin önünde gözüküyor.

Donald Trump’tan Kamala Harris tartışması için kanala “Yalan Haber” suçlaması Haber

Donald Trump’tan Kamala Harris tartışması için kanala “Yalan Haber” suçlaması

Eski Başkan ve Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak seçimler için Demokratların adayı olan Kamala Harris ile 10 Eylül’de yapılması planlanan tartışma programına katılmaktan kuşku duyduğunu açıkladı. Trump, bu programı düzenleyen kanalı da “yalan haber”le suçladı. TRUMP’TAN “YALAN HABER” SUÇLAMASI Trump, Pazar gecesi Truth Social ağında yaptığı paylaşımda, ABC kanalının This Week programında sunucu Jonathan Karl ve Cumhuriyetçi Arkansas Senatörü Tom Cotton ile yaptığı söyleşiye atıfta bulunarak, bu programın adil olmayabileceğini öne sürdü. Trump, ABC'nin haber içeriğine ve “Trump'tan nefret eden” panelistlere dair eleştirilerde bulundu. “Bu sabah ABC FAKE NEWS'i izledim, hem hafif muhabir Jonathan Karl'ın, Tom Cotton'la yaptığı saçma ve önyargılı röportajı (ki kendisi harikaydı!) hem de Trump'tan nefret edenlerden oluşan sözde panellerini izledim ve soruyorum, neden bu kanalda Kamala Harris'e karşı münazara yapayım?” dedi. ABC KANALI VE SUNUCULARA YÖNELİK ELEŞTİRİLER Trump, ABC kanalının sunucularından George Stephanopoulos'un, New York'lu yazar E Jean Carroll tarafından açılan ve Trump'ın cinsel istismar yerine “tecavüzden sorumlu” bulunduğu davayla ilgili yaptığı yorumlara da değindi. Trump, bu yorumların ardından devam eden hakaret davasını da gündeme getirdi.

Kamala Harris, ABD Başkan adaylığını resmen kabul etti: "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım" Haber

Kamala Harris, ABD Başkan adaylığını resmen kabul etti: "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım"

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Parti Ulusal Kongresi 4. günün ardından sona erdi. Kongrede, ABD Başkan Adaylığı için Kamala Harris'in resmen adaylığı kabul edildi. Konuşmasında Harris, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum" diyerek, ülke genelindeki vatandaşlara güçlü bir mesaj verdi. TRUMP'I "CİDDİYETSİZ" OLARAK NİTELENDİRDİ Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı "ciddiyetsiz bir adam" olarak nitelendirdi ve Trump'ın yeniden başkanlık koltuğuna oturmasının ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı. Trump'ı, kendisi ve milyarderler için mücadele etmekle suçlayan Harris, güçlü bir orta sınıfın Amerika'nın başarısı için kritik olduğunu belirtti. DIŞ POLİTİKA VE ULUSLARARASI DESTEK Konuşmasında dış politikaya da değinen Harris, NATO ve ABD'nin müttefiklerini destekleme taahhüdünü yineledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Ukrayna’yı işgal etmeye cesaretlendirmekle suçlayan Harris, Ukrayna'nın yanında olacağını belirtti. Ayrıca, Gazze’deki savaşı durdurma çabalarına da vurgu yaptı: "Gazze'deki savaşla ilgili olarak Başkan Biden ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı" dedi. İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğini ifade etti. KİM JONG UN'A ATIFTA BULUNDU Harris, Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmelerine atıfta bulunarak, "Trump'ı destekleyen Kim Jong Un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim" dedi. Trump'ın diktatörleri dalkavukluk ve iltimaslarla kolayca manipüle edebileceğini savundu. AMERİKA'NIN GELECEĞİ İÇİN UMUT VERDİ Seçmenlere seslenerek destek isteyen Harris, "Amerikalı dostlarım, ülkemizi tüm kalbimle seviyorum. Gittiğim her yerde, karşılaştığım herkeste ilerlemeye hazır bir ulus görüyorum. Amerika olan bu inanılmaz yolculukta bir sonraki adıma hazır" şeklinde konuştu. Ülkenin ilham verici bir yola devam ettiğini ve her şeyin mümkün olduğunu vurguladı. KONGRE SONLANDI Harris'in konuşmasının sonunda eşi Doug Emhoff ve Başkan Yardımcısı Adayı Tim Walz ve eşi sahneye çıktı. Böylece 4 gün süren Demokrat Parti Ulusal Kongresi sona erdi.

Kamala Harris, salıncak eyaletlerde kampanyasını başlattı Haber

Kamala Harris, salıncak eyaletlerde kampanyasını başlattı

ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcısı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'ı seçmesinin ardından, seçimin kaderini belirleyecek salıncak eyaletlerde kampanyasını başlattı. Philadelphia’da düzenlenen mitingde Harris ve Walz birlikte sahneye çıktı. KRİTİK EYALETLERDE YOĞUN MİTİNG PROGRAMI Kamala Harris'in kampanya takviminde, Wisconsin, Michigan, Arizona ve Nevada gibi kritik salıncak eyaletlerde yapılacak mitingler bulunuyor. Bu mitinglerde, Harris’in ülke genelinde fazla tanınmayan Walz'ı tanıtmayı amaçladığı belirtiliyor. ANKETLERDE HARRİS ÖNDE Ülke genelinde yapılan anketler, Kamala Harris'i önde gösteriyor. NPR/PBS News/Marist tarafından yapılan bir ankete göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a destek yüzde 48'de kalırken, Harris yüzde 51 destek aldı. Bu sonuçlar, Harris'in seçmen nezdindeki popülaritesinin arttığını gösteriyor. ABD'DE Kİ SALINCAK EYALETLER NEDİR? ABD'deki salıncak eyaletler (swing states), seçimlerde sonuçları belirleyebilecek öneme sahip olan ve genellikle Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında dengeli bir şekilde bölünmüş olan eyaletlerdir. Bu eyaletlerde seçim sonuçları öngörülemez ve her iki parti de seçimleri kazanma şansına sahiptir. İşte ABD'deki önemli salıncak eyaletlerden bazıları: Florida Pennsylvania Michigan Wisconsin North Carolina Arizona Georgia Ohio Nevada Bu eyaletler, başkanlık seçimlerinde adayların yoğun kampanya yürüttüğü ve sonuçların genellikle küçük farklarla belirlendiği yerlerdir. Salıncak eyaletler, seçim sonuçlarını belirlemede kritik bir rol oynar.

Kamala Harris'in başkan yardımcılığı adayı listesi şekilleniyor Haber

Kamala Harris'in başkan yardımcılığı adayı listesi şekilleniyor

ABD'de Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Demokratların yeni başkan adayı haline gelen Kamala Harris, muhtemel başkan yardımcısı adayını belirlemek için çalışmalarına hız verdi. ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat aday Harris, başkan yardımcılığı adaylarını belirlemeye odaklandı. Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın Ohio Senatörü J. D. Vance'i başkan yardımcılığı adayı olarak belirlemesinin ardından gözler Harris'in kimi seçeceğine çevrildi. Amerikan medyasında öne çıkan isimlerden Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ile Michigan Valisi Gretchen Whitmer'ın "yarışta olmayacaklarını" açıklamalarının ardından kamuoyu diğer isimleri takip ediyor. ABD medyasına konuşan Harris'in çevresinden kaynaklar, Harris'in başkan yardımcılığı konusunda listede yer alan isimlerden bazılarının Arizona Senatörü Mark Kelly, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, Minnesota Valisi Tim Walz, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ve Kentucky Valisi Andy Beshear olduğunu iddia etti. Son seçimlerde kritik eyaletler arasında yer alan, Biden'ın 2020'de başkanlık yarışını kazanmasında önemli rol oynayan Arizona'da başarılı bir dönem geçiren eski astronot Kelly, 2020 ve 2022'de gösterdiği performansla Demokratlar arasında yıldızı parlayan kişi oldu. Öte yandan başkanlık seçimlerinin en kritik eyaletlerinden biri olan Pennsylvania'da valilik görevini yürüten Shapiro da Harris'in başkan yardımcısı adayları arasında gösteriliyor.2022'deki ara seçimlerde eyalet tarihindeki en yüksek Demokrat oy oranı ile seçilen Shapiro'nun, 19 delegesi bulunan eyaleti Harris'in kazanmasına yardımcı olarak, Trump'la yakın giden başkanlık seçimlerinin sonucunu belirlemede önemli rol oynayabileceği değerlendiriliyor. Minnesota Valisi Walz ile Kentucky Valisi Andy Beshear'ın da Harris'in listesinde yer aldığı ifade ediliyor. Daha önce başkanlık yarışına da katılan ve Biden yönetiminde Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilen Buttigieg de genç yaşı dolayısıyla Demokratlar nezdinde kabul gören bir isim olarak anılıyor. Demokrat Parti, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago'da gerçekleştirilecek parti kongresinde resmi olarak başkan ve başkan yardımcısı adayını ilan edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.