TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UKOME’den İstanbul için yeni taksi düzenlemesi: 2.500 yeni taksi geliyor

İstanbul'da taksi sorununu çözmek amacıyla yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bu kararla birlikte megakente 2.500 yeni taksi geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
UKOME’den İstanbul için yeni taksi düzenlemesi: 2.500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da taksi sorununu çözmek için yapılan UKOME toplantısında, 2.500 yeni taksi ve modern taksi sistemi teklifi kabul edildi. Başkan İmamoğlu, “İstanbul’a hayırlı olsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından “2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun” açıklamasını yaparak, yeni sistemin çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi hizmeti sunacağını belirtti. İmamoğlu, "Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler" ifadelerini kullandı.

istanbula yeni 2500 taksi

Yeni Taksi Sistemi Neler Getiriyor?

Yeni düzenlemeye göre, taksilerde artık tepe lambası bulunmayacak ve yolcu alımları uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak. Ayrıca, bu taksiler diğerlerinden farklı bir tasarıma ve damalı bir görünüme sahip olacak ve içinde güvenlik bölmesi bulunduracak. Yeni sistemle hem yolculara kaliteli hizmet sunulması hem de taksiciler için kamuoyundaki kötü algının iyileştirilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra, bu düzenlemenin kurumsal taksi taşımacılığı sistemine geçiş imkanı sağlaması bekleniyor.

istanbul taksi

Daha Önce 15 Kez Reddedilmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taksi sayısını artırma teklifini daha önce tam 15 kez UKOME toplantılarında oylamaya sunmuş, ancak bu teklifler her seferinde reddedilmişti. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.