TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#taksi

İLKHABER-Gazetesi - taksi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, taksi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

UKOME’den İstanbul için yeni taksi düzenlemesi: 2.500 yeni taksi geliyor Haber

UKOME’den İstanbul için yeni taksi düzenlemesi: 2.500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da taksi sorununu çözmek için yapılan UKOME toplantısında, 2.500 yeni taksi ve modern taksi sistemi teklifi kabul edildi. Başkan İmamoğlu, “İstanbul’a hayırlı olsun” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından “2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun” açıklamasını yaparak, yeni sistemin çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi hizmeti sunacağını belirtti. İmamoğlu, "Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler" ifadelerini kullandı. Yeni Taksi Sistemi Neler Getiriyor? Yeni düzenlemeye göre, taksilerde artık tepe lambası bulunmayacak ve yolcu alımları uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak. Ayrıca, bu taksiler diğerlerinden farklı bir tasarıma ve damalı bir görünüme sahip olacak ve içinde güvenlik bölmesi bulunduracak. Yeni sistemle hem yolculara kaliteli hizmet sunulması hem de taksiciler için kamuoyundaki kötü algının iyileştirilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra, bu düzenlemenin kurumsal taksi taşımacılığı sistemine geçiş imkanı sağlaması bekleniyor. Daha Önce 15 Kez Reddedilmişti İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taksi sayısını artırma teklifini daha önce tam 15 kez UKOME toplantılarında oylamaya sunmuş, ancak bu teklifler her seferinde reddedilmişti. 

Antalya'da akıl almaz olay: Taksici müşterisini korumak isterken hayatının şokunu yaşadı Haber

Antalya'da akıl almaz olay: Taksici müşterisini korumak isterken hayatının şokunu yaşadı

Antalya’da seyir halindeyken önünü keserek araçtaki yolcuyu almak isteyen şahıslardan müşterisini korumak isteyen taksi şoförü, hayatının şokunu yaşadı. Şoförü olay yerinde bırakarak son sürat uzaklaşan yolcu, daha sonra en yakın polis merkezine giderek aracı teslim etti. Olay, Muratpaşa ilçesi Yüzüncü Yıl Caddesi üzerinde meydana geldi. Bağlı bulunduğu duraktan müşteri alan Erman isimli ticari taksi sürücüsü, bir süre sonra arkasında bir araç olduğunu fark etti. Ticari taksinin önü beyaz renkli bir araç tarafından cadde üzerinde kesildi. Araçtan inen ikisi kadın 4 kişi, taksideki yolcuyu indirmek istedi. Müşteri taksi ile kaçtı, şoför hayatının şokunu yaşadı Müşterisine zarar verileceği düşüncesi ile araçtan inen taksi şoförü, olaya müdahale etmek istedi. Kapıları kilitli olan araç içerisindeki şahsı indiremeyen kimliği belirsiz kişiler, bu kez ticari taksiye zarar vermeye başladı. Şahısları engellemeye çalışan ticari taksi sürücüsü, bu sırada hayatının yokunu yaşadı. Yolcu, çalışır durumdaki taksinin sürücü koltuğuna geçerek olay yerinden hızla uzaklaştı. Aracın arkasından bakakaldı Aracın hareket ettiğini gören ve kapıyı açmaya çalışan taksi şoförü, bu hamlesinde başarılı olamayınca hızla uzaklaşan aracının arkasından bakakaldı. Beyaz araç ile taksinin önünü kesen kimliği belirsiz kişiler de geldikleri araca binerek, taksi ile kaçan şahsın peşinden gitti. Şahıslar ve ticari taksi içerisinde bulunan müşteri arasında husumet olduğu ve davalık oldukları, panikle ticari taksi ile olay yerinden kaçan müşterinin araç ile en yakın polis merkezine gittiği öğrenildi. Ticari taksi şoförünün kendisine haber verilmesinin ardından aracını polis merkezinden teslim aldığı öğrenildi.

Mersin'de taksiciyi 2 saat alıkoyan biri kadın 2 kişi, polis tarafından yakalandı Haber

Mersin'de taksiciyi 2 saat alıkoyan biri kadın 2 kişi, polis tarafından yakalandı

Mersin'de müşteri olarak bindikleri taksiciyi yaklaşık 2 saat alıkoyarak gezdiren biri kadın 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Alınan bilgiye göre, Özer Onurlu'nun kullandığı 33 T 0063 plakalı ticari taksiye şehir merkezinde müşteri olarak binen biri kadın 2 kişi, bir süre gittikten sonra aralarında tartışmaya başladı. Şiddetli şekilde tartışan yolculardan biri markete gitmek için araçtan indiği sırada taksi şoförü polisi arayarak durumu bildirdi. Arabaya binerken taksicinin polisi aradığını fark eden erkek yolcu, telefonuna el koyduğu şoförü tehdit ederek yola devam etmesini istedi. Görüntü alınmasını engellemek için de aracın kamerasını kapattırdı. Bu sırada şoföre ulaşamayan duraktaki meslektaşları da durumu polise bildirerek, araç takip cihazından taksinin konumunu paylaştı. Güzergahta önlem alan Yunus ekipleri, yaklaşık 2 saat boyunca alıkonulan taksiyi, Mezitli ilçesinde önünü keserek durdurdu. Yakalanan 2 kişi ile taksi şoförü ifadeleri alınmak üzere Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayı duyan taksiciler polis merkezi önünde toplandı Bu arada olayı duyan taksiciler de İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Akasya Taksi Durağı Başkanı Mahmut Tuğalan, rahatsız olduğu için aracını şoföre verdiğini söyledi. Şoförün, aldığı yolcularca tehdit edilmesi üzerine Kazanlı, Karacailyas, Demirhisar gibi değişik yerlere götürdüğünü anlatan Tuğalan, "Sonra araçta bulunan kamerayı tehdit ederek zorla kapatıyor, şoförün elindeki araç telefonu ve kendi telefonunu elinden alıyor. Sonra otobana çıkarıyor. Biz takip cihazından aracın yerini belirledik. Polis arkadaşlarla istişare ederek, en son otobanda gördüğümüz yeri bildirdik. Kuyuluk kavşağında otobandan çıkış yapıp Soli kavşağına geldiğinde polis arkadaşlar Allah razı olsun, orada aracı yakalıyorlar" dedi. Tuğalan, bu tür olaylara karşı devletten destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Kastamonu'da kayıp taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu Haber

Kastamonu'da kayıp taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da dün saat 11.00’den itibaren taksi şoförü Akif Eymür’den yakınları haber alamadı. Eymür’ün yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan kayıp ihbarı sonrası Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Eymür’ün yakınları tarafından taksi şoförü Akif Eymür’ün kullandığı 37 T 6508 plakalı ticari taksi, Araç ilçesine bağlı Toygaören köyünde ormanlık alanda bulundu. Çevrede yapılan araştırma sonucunda taksi şoförü Akif Eymür’ün aracından yaklaşık 500 metre uzaklıkta ormanlık içinde ateşli silahla vurulmuş halde cesedi bulundu. Cumhuriyet Savcısının ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından Eymür’ün cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı. Olayın ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Araç ilçesinden son olarak ticari taksiye binen M.B.’yi cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen M.B., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Öte yandan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan bilgilendirmede, “Araç ilçesinde, 37 T 6508 plakalı araçta taksi şoförü olarak çalışan Akif Eymür isimli şahsın 22 Nisan 2024 günü kaybolması olayı ile ilgili olarak, Akif Eymür’ün Araç ilçesinde ormanlık alanda ateşli silah ile vurulmuş halde ölü olarak bulunduğu, yapılan çalışmalar neticesinde gasp ve kasten öldürme suçundan olayın şüphelisi M.B.’nin yakalanarak gözaltına alındığı, konu ile ilgili soruşturmaya Araç Cumhuriyet Başsavcılığınca kapsamlı olarak devam ediliyor” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.