TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tufanbeyli’de ilçe mezarlığına haciz geldi

CHP’li Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk 2002 yılından kalan SGK borçları nedeniyle belediyeye ait taşınmazlarla birlikte ilçe mezarlığına da haciz konulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 11:15
Kaynak: Meryem Ünal
Tufanbeyli’de ilçe mezarlığına haciz geldi

CHP’li Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 2002 yılından bu yana ödenmeyen SGK borçları nedeniyle belediyenin bazı taşınmazlarına ve ilçe mezarlığına haciz konulduğunu açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık görevini AKP’li Remzi Ergü’den devralan Aktürk, geçtiğimiz ay ilçe mezarlığını Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek istediği sırada, mezarlığın SGK borçları yüzünden hacizli olduğunu öğrendi. Aktürk, “2002 yılının parası ile SGK 111 milyon TL’lik bir borç varmış ve o tarihten beri ödenmemiş. Haczi kaldırdık daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devrettim” dedi.

“Kamu alacağından dolayı, mezarlığa haciz getirmişler”

Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, “Tufanbeyli Cumhuriyet Mahallesi'nde yıllardır bir mezarlığımız var. Bu mezarlıkta Tufanbeyli Belediyesine ait bir mezarlık. Artık mezarlıklar büyükşehirlere ait olduğu için ben de buranın tahsisini Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yapmak istedim. Ancak mezarlığın hacizli olduğunu öğrendim. Haczi araştırdık, kamu alacağından dolayı, mezarlığa haciz getirmişler” diye ifade etti.

“2002 Yılından 111 milyon borç varmış”

Aktürk mezarlığa gelen haciz hakkında şunları söyledi: “2002 yılından kalma bir hacizmiş. 580 bin lira olan borç için haciz edilen yerin cinsinin mezarlık olduğu yazıyor. 2002 yılının parası ile SGK 111 milyon TL’lik bir borç varmış ve o tarihten beri ödenmemiş. Haczi kaldırdık daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.