TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Haciz

İLKHABER-Gazetesi - Haciz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Haciz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Milletvekili Gürer: Vatandaşın borcu artıyor, icra kapıda Haber

Milletvekili Gürer: Vatandaşın borcu artıyor, icra kapıda

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  ekonomik dengeleri düzeltmek amacıyla uygulanan politikaların vatandaşın yaşamını daralttığını ifade etti. 2024 yılı ocak-temmuz döneminde bireysel kredi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaşların bankalara ödediği faiz miktarının, geçen yılın aynı dönemine göre 5 artarak 453,1 milyar liraya yükseldiğini belirtti. Gürer, "Borç ödeyemeyen vatandaş icra memurlarıyla karşı karşıya kalıyor," dedi. İcra Takibine Alınan Kişi Sayısında Artış Yaşanıyor Ömer Fethi Gürer, 2024 yılının ilk yedi ayında, 642 bin 159 kişinin bireysel kredi, 784 bin 374 kişinin ise kredi kartı borcunu ödeyemediği için icra takibine alındığını açıkladı. Gürer, bu durumun geri ödemede yaşanan sıkıntının boyutlarını gözler önüne serdiğini ifade etti. Kara Listede 3 Milyon 853 Bin Kişi Var CHP'li vekil Gürer, ekonomik krizin etkilerinin derinleştiğini vurgulayarak, temmuz 2024 sonu itibariyle toplam 3 milyon 853 bin kişinin borçları yüzünden icra takibinde olduğunu kaydetti. Bankaların tahsil edemediği batık kredilerin ise 29 Ağustos itibariyle 22,9 milyar liraya ulaştığını belirtti. Gürer, "Ekonomik iyileşme anlatılıyor, fakat vatandaş bundan faydalanamıyor," dedi. Çiftçi Borç Yükü Altında Eziliyor Sazlıca’da çiftçilik yapan Muammer Yılmaz, artan maliyetler nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti. Yılmaz, "Geçen sene 90 lira olan su saati bu yıl 150 liraya çıktı, devletin tarım sulamaya desteği ise kaldırıldı," dedi. Maliyetlerin katlanarak arttığını vurgulayan Yılmaz, "Çiftçi ancak kendini çevirebiliyor, kalkınamıyor," şeklinde konuştu. Girdi Maliyetlerindeki Artış Çiftçiyi Zor Durumda Bırakıyor Muammer Yılmaz, domatesin stili fiyatının geçen sene 4 lira iken bu sene 11 liraya yükseldiğini, ilaç ve gübre fiyatlarının ise 0 arttığını belirterek, "Ne üretirsek üretelim, para kazanamıyoruz," dedi. Çiftçiler, yükselen maliyetler ve azalan desteklerle ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Tufanbeyli’de ilçe mezarlığına haciz geldi Haber

Tufanbeyli’de ilçe mezarlığına haciz geldi

CHP’li Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 2002 yılından bu yana ödenmeyen SGK borçları nedeniyle belediyenin bazı taşınmazlarına ve ilçe mezarlığına haciz konulduğunu açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık görevini AKP’li Remzi Ergü’den devralan Aktürk, geçtiğimiz ay ilçe mezarlığını Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek istediği sırada, mezarlığın SGK borçları yüzünden hacizli olduğunu öğrendi. Aktürk, “2002 yılının parası ile SGK 111 milyon TL’lik bir borç varmış ve o tarihten beri ödenmemiş. Haczi kaldırdık daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devrettim” dedi. “Kamu alacağından dolayı, mezarlığa haciz getirmişler” Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, “Tufanbeyli Cumhuriyet Mahallesi'nde yıllardır bir mezarlığımız var. Bu mezarlıkta Tufanbeyli Belediyesine ait bir mezarlık. Artık mezarlıklar büyükşehirlere ait olduğu için ben de buranın tahsisini Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yapmak istedim. Ancak mezarlığın hacizli olduğunu öğrendim. Haczi araştırdık, kamu alacağından dolayı, mezarlığa haciz getirmişler” diye ifade etti. “2002 Yılından 111 milyon borç varmış” Aktürk mezarlığa gelen haciz hakkında şunları söyledi: “2002 yılından kalma bir hacizmiş. 580 bin lira olan borç için haciz edilen yerin cinsinin mezarlık olduğu yazıyor. 2002 yılının parası ile SGK 111 milyon TL’lik bir borç varmış ve o tarihten beri ödenmemiş. Haczi kaldırdık daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik.”

Belediye başkanının makam odası haczedilerek yediemin deposuna götürüldü Haber

Belediye başkanının makam odası haczedilerek yediemin deposuna götürüldü

Antalya'nın Döşemealtı Belediyesi'ne alacaklı firma bir tarafından icra yoluyla haciz işlemi uygulandı. Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasında bulunan koltuğu ve eşyalar haczedilerek adliye yediemin deposuna götürüldü. Antalya'da 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi'nde Döşemealtı Belediye Başkanlığına seçilen Menderes Dal'ın makam odasında bulunan koltuk ve eşyalar haczedildi. Bir önceki dönemde yapılan ihaleyi kazanan bir firma Döşemealtı Belediyesi'nde alacaklarını tahsil edemeyince icra yoluyla haciz işlemi başlattı. Öğlen saatlerinde belediye hizmet binasına gelen alacaklı firma avukatları ve icra memurları belediye yetkililerinden borçların ödenmesi yönünde bir teminat alamayınca Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasında bulunan eşyalar için haciz işlemi gerçekleştirdi. Başkan Dal'ın makam odasında bulunan masası, makam koltuğu, oturma grupları, TV, avize, masaj koltuğu, dolaplar, komidinler tek tek kayıt altına alınarak haczedildikten sonra gelen kamyona yüklenerek Adliye Yediemin Deposu'na götürüldü. “Hepinizi tanıyoruz” Yaşanan haciz işleminin ardından bir video yayınlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, “4.5 aylık belediye icraatı dönemimizde şeffaf olduk, bundan sonra da şeffaf olacağız. 1.5 milyar TL borç ile devraldığımız Döşemealtı Belediyesi'nde yaptığımız işler bu 4.5 ayda semeresini gösterdi. Bir takım çevrelerin aldıkları kazançların sonucunda bugün belediyemize icra getirdiler. Hepinizi tanıyoruz. Şeffaf olmaya, ahlaklı ve vicdanlı olmaya devam edeceğiz. Döşemealtı halkına verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bundan şüpheniz olmasın, dimdik ayaktayız. Belediye icraatları belediye makamında yapılmaz. Döşemealtı'nın sokaklarında caddelerinde yapılır. Bunu da hepinize göstereceğiz” dedi. Belediye binasına borç tablosunu astırmıştı Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal ve yönetimi göreve geldikten kısa bir süre sonra belediye binasına kendilerinden önce iki dönem belediyeyi yöneten ve aynı zamanda partilisi olan CHP'li Başkan Turgay Genç ve yönetiminden devraldıkları mali tablonun bulunduğu pankartı belediye binasının girişine asmıştı. Tahakkuka bağlanmış emanetlerde bekleyen borçlar, esnaf-müteahhit, personel, kamulaştırma, kurum borçları ve kredilerin yer aldığı tabloda belediyenin toplam borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira 58 kuruş olduğunu gösterir pankartla vatandaşı bilgilendirmişti. Eski başkan Turgay Genç ve CHP Antalya İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaların ardından pankart asıldığı yerden indirilmişti.

Şakirpaşa Havalimanı kapandığı için taksiciler işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya Haber

Şakirpaşa Havalimanı kapandığı için taksiciler işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya

10 Ağustos 2024 itibarıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndaki uçuşlar, yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'na taşınacak. Bu değişiklikle birlikte, Şakirpaşa Havalimanı'nda yıllardır taksicilik yapan esnaf, işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Havalimanında taksicilik yapan Yasin Şimşek, yeni havalimanına gidemeyecekleri için taksilerine haciz geleceğini belirtti. Şimşek, “2001 yılından beri Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda taksicilik yapıyorum. Şu an bu havalimanı kapanırsa hacizler gelmeye başlayacak. Ekmeğimizi elimizden aldılar” dedi. “Bu havalimanı kapanırsa hacizler gelmeye başlayacak” Şakirpaşa Havalimanında taksicilik yapan Yasin Şimşek yeni yapılan havalimanına gidemeyecekleri için  taksilerine haciz geleceğini belirterek şunları söyledi: "2001 yılından beri Adana Şakirpaşa Havalimanında taksicilik yapıyorum. Şu an bu havalimanı kapanırsa hacizler gelmeye başlayacak. Buradaki taksiciler olarak hepimizin borcu var. Dışarda da bizim yerimiz yok. Yapacak bir şeyimiz yok ekmeğimizi elimizden aldılar. Buraya biz kiralarını ödüyorduk, günü gününe alıyorlardı. Ama maalesef verilen sözler vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize burası kapanmayacak dedi. Bizi de götürme şansları vardı. Fakat bizi de yeni yapılacak havalimanına götürmüyorlar." “Adana Şakirpaşa Havalimanında 47 taksimiz var bunların hepsi borçlu” Yasin Şimşek, “10 Ağustos itibarı ile herkes malını mülkünü alıp gidecek. Ondan sonra herkesin taksisine haciz gelecek. Adana Şakirpaşa Havalimanında 47 taksimiz var bunların hepsi borçlu” dedi.

Tüketiciler Birliği Başkanı: Suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı Haber

Tüketiciler Birliği Başkanı: Suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; Kayseri Barosu önünde açıklama yaptı. Avukatın eve girerek haciz yaptığını eleştirdiği için baro tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve takipsizlik kararı ile sonuçlandığını söyleyen Başkan Şahin; Geçtiğimiz aylarda bir avukat bir eve hacze gidiyor, çilingir marifetiyle ev açılıyor. Avukat; evin yatak odasına giriyor, çekmeceleri karıştırıyor ve bir kadın parfümünü haczediyor. Daha sonra evin sahipleri içeri girince bir tartışma yaşanıyor. Bu olayı bir televizyon programında eleştirdim, dedim ki; 'Bu yasal olabilir ama ahlaksız bir işlemdir. Bu insani bir işlem değildir'. Bu eleştirimden Kayseri Barosu incinmiş ve benimle ilgili suç duyurusuna gitmişler. Suç duyurusu geçtiğimiz hafta sonuçlandı ve savcılık takipsizlik kararı verdi. Barolar; hukukun gelişmesine katkı sağlayan kurumlardır. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda ülkenin gelişmişliğine, insani yaşam seviyesine katkı sağlaması gerekirken yaptıkları iş bir avukatın kadın parfümünü haczettiğini eleştirimden beni savcılığa şikâyet etmek. Oysa o avukat çağırılacak ve denecekti ki; 'Siz ne yapıyorsunuz? Bütün avukatları töhmet altında bırakamazsınız'. Yargılamanın 3 tane sac ayağı vardır; Hâkim, savcı ve avukatlardır. Bir arazi anlaşmazlığı keşfinde elinde metre ile bir hâkim, bir otopside elinde neşterle bir savcı gördünüz mü? Hayır, onlar kararı verirler ve işlemi yaptırırlar. Avukat da aslında yasal olsa da haczetmek bir malzemeyi eline alamaz, bu haczi yapamaz. Bu kendi uygulamalarına aykırı bir durum. Bunu eleştirmesi ve disiplin kurulu marifetiyle soruşturması gereken baro, beni şikâyet ediyor. Gelişmiş ülkelerde şu anda borcundan dolayı internet kesilmiyor. Fakat biz hala ev hacizleriyle uğraşıyoruz. Bizim hukukumuz nereye kadar gelişecek ki? Hukukumuzu getirdikleri noktaya bakın" ifadelerini kullandı.

Hacze giden genç avukata sözlü saldırı Haber

Hacze giden genç avukata sözlü saldırı

Olay, geçen 11 Ocak Perşembe günü merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. 10 gün sonra ruhsat alacak stajyer Avukat Melisa Nazlıgüneş (23), Adana 1. Genel İcra Dairesi tarafından verilen karara istinaden Arda A.’nın evine hacze gitti. Sözlü saldırıya uğradı, polis araya girdi İcra memurları ve polis eşliğinde icraya giden stajyer Avukat Nazlıgüneş burada Arda A.’nın erkek kardeşi Semih A. ve annesi Rabia A. tarafından sürekli sözlü olarak saldırıya uğradı. "Seni sakat bırakırım" Nazlıgüneş ise Semih A. ve annesinin sözlü ifadelerini zabıta yazdırmak istedi. Buna sinirlenen Semih A., genç avukatın üstüne yürüyerek "Seni sakat bırakırım" diyerek saldırmaya çalıştı ancak polis ekipleri araya girerek saldırganı uzaklaştırdı. Şikayetçi oldu Bunun üzerine stajyer Avukat Melisa Nazlıgüneş, 100. Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği’ne giderek Semih A. hakkında şikayetçi oldu. Saldırıların son bulmasını istedi Yaşadığı korku dolu dakikaları İhlas Haber Ajansı’na anlatan Melisa Nazlıgüneş, 1 hafta önce Şanlıurfa’da stajyer avukat Büşra Teksöğüt’ün ayaklarının kırıldığını ve kendisinin de çok korktuğunu söyledi. Nazlıgüneş, “Mesleğimi icra etmem engellendi. Sürekli haciz mahallinden uzaklaştırılmaya çalışıldım. Bana hakaret ve tehdit ettiler. Neredeyse fiziksel olacak bir şiddette bulundu. Eğer polisler orada olmasaydı ne olacağını düşünmek istemiyorum. Polisler bile o şahsı zor zapt etti. Hem şahıs hem de annesi bana hakaretlerde bulundu” dedi. “Sürecin takipçisi olacağız” Hacze gitmeye korktuklarını anlatan Nazlıgüneş, “Avukatlar olarak hacze gitmeye çok korkuyoruz. Zaten korktuğumuz için yanımıza polis aldık. İyi ki de polis almışız. Bizi dosyanın tarafı olarak görüyorlar. Bizim kamu görevi icra ettiğimizi düşünmüyorlar. Böyle davranışları şiddetle kınıyorum ve bir an önce bitmesini istiyorum. Karakola gidip şikayetçi oldum. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. “Mesleği icra etmemize kimse engel olamaz” Avukatların birbirine sahip çıkması gerektiğini de kaydeden Melisa Nazlıgüneş, “Avukatlara şiddetin son bulması için meslektaşlarımızın birbirini desteklemesi çağrısında bulunuyorum. Bu dosyanın da sonuna kadar takipçisiyiz. Bundan sonra icra dosyalarına biraz temkinli yaklaşırım ama güçlendikçe kimse mesleği icra etmemize engel olamayacak” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.