TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması için bir çok neden var

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı haberlerine tepki gösterdi. Başkan Karalar, havalimanının stratejik önemine vurgu yaparak, "Şakirpaşa Havalimanı hem stratejik öneme sahip hem NATO’ya kayıtlı hem de vatandaşımızın kısa sürede istediği yere ulaşması için çok uygun. Gerçekler ortadayken Adana Havalimanı’nın kapatılmasının hiçbir mantığı yok." diyerek Adana Havalimanı'nın kapatılmaması için bir çok neden sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması için bir çok neden var

1937 yılından bu yana hizmet veren Şakirpaşa Havalimanı’nın 11 Ağustos’tan itibaren yolcu taşımacılığına kapatılacağı yönündeki haberler, Adana’da büyük tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adanalı ne derse o olacak” sözleri hatırlatılarak, kapatma kararından vazgeçilmesi talep ediliyor.

Havalimanı Önünde Basın Açıklaması

Başkan Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı önünde yaptığı basın açıklamasında, CHP Adana milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Adanalı ile bir araya geldi. Açıklamanın ardından düzenlenen protesto yürüyüşünde havalimanının kapatılmaması gerektiğine dair mesajlar içeren pankartlar taşındı ve sloganlar atıldı.

Stratejik Önemi

Başkan Karalar, havalimanının stratejik önemine dikkat çekerek, "6 Şubat depremlerinde kısa sürede afetzedelere buradan yardım gitti. Allah korusun bir afet olması durumunda şimdi uçaklar 40 kilometre öteye inecek." dedi. Karalar, Adana’nın, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye gibi 8 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir bölgeye hizmet ettiğini belirterek, "Bölge iki havaalanı kaldıracak nüfusa sahip. Şakirpaşa Havalimanı pistleri uzatılarak ve bakımı yapılarak uzun yıllar hizmet vermeye devam edebilir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözü

Karalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adanalı ne isterse o olacak, Adana Havalimanı kapanmayacak” sözlerini hatırlatarak, "Devlet büyüklerimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere verdikleri sözlere sadık kalacaklardır. Biz bölgeye bir havalimanı daha yapılmasına karşı değiliz, kendi havalimanımızın kapanmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Teknik Özellikler ve Avantajlar

Adana Şakirpaşa Havalimanı, NATO apronu olan tek havalimanı olarak biliniyor ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı tüm uçaklara hizmet verebiliyor. Apronun piste yakın olmasından dolayı 2 dakikada uçuşa başlanabiliyor. Kar, buz, fırtına gibi iklim sorunlarının yaşanmaması sayesinde 24 saat açık kalabiliyor. Yılda 5 milyon yolcuya hizmet veren havalimanının, genişletme çalışmaları ile 30 milyon yolcu kapasitesine ulaşabileceği belirtiliyor. Ayrıca, şehir merkezine yakınlığı ile dünyada birinci sırada yer alıyor.

Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması için bir çok neden var

Stratejik Önemi: Şakirpaşa Havalimanı, doğal afetlerde ve acil durumlarda stratejik bir role sahip.
NATO Kaydı: Türkiye’de NATO apronu olan tek havalimanı.
Teknik Altyapı: Tüm hava koşullarında 24 saat operasyonel kalabilme kapasitesi.
Coğrafi Avantaj: Şehir merkezine yakınlığı ile hızlı ulaşım sağlama imkânı.
Yüksek Kapasite: Yılda 5 milyon yolcuya hizmet veriyor, kapasite artırımı ile 30 milyon yolcuya ulaşabilecek potansiyele sahip.
Bölge Nüfusu: 8 milyonun üzerinde nüfusa hizmet eden geniş bir bölgeye hitap ediyor.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması yönündeki çağrılar, bölgedeki vatandaşların taleplerine dayanak oluşturuyor. Başkan Karalar ve birçok Adanalı, havalimanının kapatılmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.