TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem'den İBB'nin yeni taksi kararına tepki: "İBB kazandı, vatandaş kaybetti"

İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksi teklifi UKOME'de oy birliğiyle kabul edilirken, Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem bu karara sert tepki gösterdi. Öktem, kararın daha büyük bir ranta yol açacağını belirterek, vatandaşların mağdur olacağını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos ayı toplantısında, İstanbul'a 2 bin 500 yeni taksinin eklenmesini öngören "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi" oy birliğiyle kabul edildi. Bu yeni sistem, yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamaları üzerinden hizmet verecek ve bu taksiler yoldan yolcu alamayacak.

Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, karara sosyal medya platformu X üzerinden tepki gösterdi. Öktem, "Ulaştırma Bakanlığı’nın 5 yıllık inadı bitti. İBB kazandı, vatandaş kaybetti. İBB’nin kanuna aykırı, İstanbulluyu daha da mağdur edecek yeni 2.500 'sadece appler için taksi' ihalesine onay çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"Büyük Bir Rant Kapısı Açıldı" İddiası

Öktem, kararın İstanbul’da taksi sorununu çözmek yerine daha da karmaşık hale getireceğini savunarak, "Vücuda giren mikrobun çözümü daha çok mikrop diyorlar. Daha büyük rant ile taksi sorunu çözülecekmiş. Yazık memleketime, yazık," şeklinde eleştirilerini sürdürdü. Ayrıca, İBB'nin bu kararının bazı şirketler için rant yaratma amacı taşıdığını iddia ederek, İstanbul'un çıkarlarına uygun hareket edilmediğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.