TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kız Kalesi görenleri kendine hayran bırakıyor

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde denizin ortasında yer alan Kız Kalesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 06:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 07:43
Kaynak: Meryem Ünal
Kız Kalesi görenleri kendine hayran bırakıyor

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde denizin ortasında bir ada üzerinde yer alan Kız Kalesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Mersin’deki Kızkalesi ve İstanbul’daki Kızkulesi için anlatılan efsane, burası için de anlatılmakta olup, kale İtalyan mimarisinin izlerini taşımaktadır.

Yapılan araştırmalara göre, Kız Kalesi yıllar önce limana ek hizmet binası olarak kullanılmış ve bir gümrük kontrol noktası olarak hizmet vermiştir. Tarihi yapıyı gezmek isteyenler, Yumurtalık Limanı’ndan tekne kiralayabilir. Ayrıca, iyi bir kondisyona sahip olanlar yüzerek ya da kıyıdan deniz bisikleti veya kano kiralayarak adaya ulaşabilirler.

Kız Kalesi’nin bir diğer özelliği ise, Marko Polo İskelesi ile birlikte dalgakıran vazifesi görmesidir. Bu sayede Yumurtalık Plajı genellikle dalgasız ve güvenli bir yüzme deneyimi sunar. Plajda şezlong ve şemsiye kiralanabilir, ayrıca soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi olanaklar da bulunmaktadır. Kız Kalesi ve çevresinde sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilir, tarihin ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.