TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kız Kalesi

İLKHABER-Gazetesi - Kız Kalesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kız Kalesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'in sahilleri bayramda doldu taştı Haber

Mersin'in sahilleri bayramda doldu taştı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Mersin'in incisi Kızkalesi başta olmak üzere tüm sahiller, bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte dolup taştı. Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte sahiller dolup taştı. Unesco Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası Kızkalesi başta olmak üzere 11 mavi bayraklı plaja tatilciler akın etti. Türkiye'nin dört bir tarafından kente gelen tatilciler, bunaltıcı sıcak hava nedeniyle denize girerek serinledi. Deniz suyunun 26 dereceler olduğu kentte hava sıcaklığının 35-36 derecelerde olduğu belirtildi. Daha çok ailelerin tercih ettiği Kızkalesi'nde bir çok tatilci deniz de vakit geçirdi, bazıları da çeşitli su aktivitelerine katılarak heyecanlı anlar yaşadı. Tatilcilerden Mehmet Ünal, memleketi Adana'da bayram ziyaretlerini yaptıktan sonra ailece Mersin'e tatile geldiklerini ve denizde serinleyerek vakit geçirdiklerini söyledi. Oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı 9 günlük tatilin turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, okulların da tatil olmasıyla tatilin dolu dolu geçtiğini kaydetti. Bölgede doluluk oranının yüzde 100 olduğuna dikkat çeken Öztop," Çevre illerden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz var. Aile ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Kurban Bayramı tatilinden sonra Temmuz'a geliyoruz. Eylül'ün sonuna kadar dolu dolu bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. O doğrultuda rezervasyonlar mevcut" dedi. Deniz sıcaklığının 26 derecelerde olduğuna da değinen Öztop, "Hava da çok güzel. Aileler hep yüzüyorlar. Denizimiz derin değil, her kesime hitap ediyor. Mavi bayraklı 11 plajımız var, Kızkalesi ise özel bir yer, dünyaya açılan turizm kapısı" şeklinde konuştu.  

Kızkalesi'nde kış günü deniz keyfi Video Galeri

Kızkalesi'nde kış günü deniz keyfi

Doğuda birçok ilde kar yağarken, Türkiye'nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Mersin'in Kızkalesi sahilinde güneşi görenler denizin tadını çıkardı. Hava ve deniz sıcaklığının 22-23 derecelerde olduğu kentte il dışından gelenler denize girdi, birçok kişi ise aileleri ile kumsalda yürüyüş yaptı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası olan Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi, sezonun bitmesiyle sakinliğe büründü. Yaklaşık 10 gün boyunca aralıklarla devam eden fırtına ve yağışlı havanın etkisini kaybetmesinin ardından güneş kendini gösterdi. Kış mevsimine rağmen hava sıcaklığının 22-23 derecelerde olduğu kentte güneşi gören vatandaşlar, Kızkalesi kumsalında yürüyüş yaparken, il dışından gelen bazı kişiler de denize girme keyfi yaşadı. Geziye gelen bazı vatandaşlar ise tekne ile kaleye geçti. Denizin içindeki kaleyi gezen vatandaşlar, fotoğraf çekerek, kendilerine anı bıraktı. Şanlıurfa'dan gelen vatandaşlardan Mahmut Ersöz, havanın güzel olması nedeniyle denize girenlerin olduğunu belirterek, kendilerinin de gezip tekrar memleketlerine döneceklerini ifade etti. Kış günü denize girenlerden Hasan Karşıyakalı ise Konya'dan geldiğini, memleketinde hava sıcaklığının eksileri gördüğünü söyledi. Karşıyakalı, "Mersin'de havalar güzel, herkese tavsiye ederiz, deniz suyu sıcak. Bu mevsimde Kızkalesi daha sakin ve sessiz denizin tadını daha rahat çıkartabiliyorsunuz. Sezonda biraz kalabalık olduğu için fazla zevk alamıyoruz" dedi. Öte yandan, meteorolojik verilere göre bölge genelinde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar 23-24 derecelerde olmasının beklendiği daha sonra ise yağışlı havanın etkili olacağının değerlendirildiği öğrenildi. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.