TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Uğur: Yenidoğan çetesi Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalıdır

Adana'da Birleşik Kamu-İş ve Genel Sağlık-İş federasyonu, Yenidoğan çetesine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Açıklamada yaşanan olayların Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalı olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 13:07
Muhabir: Meryem Ünal
Dr. Uğur: Yenidoğan çetesi Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalıdır

Adana'da Birleşik Kamu-İş ve Genel Sağlık-İş federasyonu, Yenidoğan çetesine karşı bir araya gelerek Eğitim İş 1. Şubesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Birleşik Kamu-İş Kamu Federasyonu Adana İl Başkanı Dr. Musa Uğur, son günlerde yaşanan olayların Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalı olduğunu belirterek bebeklerin öldürülmesi ve sağlık emekçilerine yönelik güven kaybının toplumda yarattığı dile getirdi.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalı karşısında derin bir üzüntü ve öfke hissetmekteyiz”

Birleşik Kamu İş Kamu Federasyonu Adana İl Başkanı Dr. Musa Uğur, “Bir haftadır hepimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalı karşısında derin bir üzüntü ve öfke hissetmekteyiz.  Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan çete Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalını gerçekleştirmiş; yolsuzluk yapmak, bebeklerin ailelerinin sağlık emekçilerine duyduğu güveni istismar ederek kazanç sağlamaya çalışmak amacıyla yenidoğan bebekleri ihmalen değil kasten, bile isteye öldürmüştür” şeklinde konuştu.

sağlık

“Şüpheli bebek ölümüne sadece seyirci kalanlar bunun hesabını nasıl vereceklerdir?”

Dr. Musa Uğur yenidoğan çetesi yüzünden sağlıkçılara yönelik güvenin azaldığını belirterek şunları söyledi: “Bebeklerin öldürülmesine ilişkin süreç kamuoyuna yansımadan yenidoğan çetesinin kullanmış olduğu hastaneleri dahi kapatmayanlar, ruhsatlarını iptal etmeyenler, bildiğimiz kadarıyla 12 ancak bu hastanelerde hayatını kaybeden her bir şüpheli bebek ölümüne sadece seyirci kalanlar bunun hesabını nasıl vereceklerdir?  Toplumun çaresizliği üzerinden nemalanan, yenidoğan bebekleri yaşasın diye verebileceklerinin haddi hesabı olmayan anne babaların sağlık emekçilerine duyduğu güvenin istismar edilmesi neticesinde ailelerin güveni nasıl yeniden kazanılacak, sağlık emekçileri mesleklerinin gereğini nasıl yerine getirecektir? Siyasi iktidarın politikaları neticesinde zaten sağlıkta şiddetin tırmandırıldığı bu ortamda sağlık emekçileri, ağır iş yükü ve şiddete uğrama endişesi altında mesleklerini icra ederken uyguladıkları tüm tedavilerin gerçekten gerekli olduğunu ispat etmeye mi çalışacaktır? Peki ya yenidoğan çetesinin sebep olduğu hastanelere ve sağlık çalışanlarına güvensizlik nedeniyle bebeklerinin tedavisini yaptırmayan ailelerin gerekli tıbbi müdahalenin yapılmaması sonucunda bebeklerin hayatını kaybetmesinin hesabını kim verecektir?”

sağlık

“İhmali ve sorumluluğu bulunan herkesin cezalandırılmasını talep ediyoruz”

Dr. Musa Uğur, “Cumhuriyet tarihinin kara lekesi bu çeteler ile bu çetelere geçit verenler yargılanmalıdır. Siyasi iktidar kamucu sağlık politikalarına geri dönmeli, özel hastane patronlarını zenginleştiren uygulamalardan dönülerek herkes için ücretsiz, nitelikli ve herkes için eşit sağlık hizmeti politikalarının işletilmesi gerekmektedir. Bizler buradan bir kez daha sorumluluğu bulunan herkesin ucunun kime dokunduğu fark etmeksizin yargılanmasını, ihmali ve sorumluluğu bulunan herkesin cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.