TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yenidoğan Çetesi

İLKHABER-Gazetesi - Yenidoğan Çetesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yenidoğan Çetesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasına ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan ilk açıklama geldi Haber

'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasına ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan ilk açıklama geldi

Türkiye'de bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden 'yenidoğan çetesi' soruşturmasına dair Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan önemli açıklamalar geldi. Bakan Memişoğlu, bu süreçte hem gereğini yerine getirdiklerini hem de suçluların cezalandırılması için çalıştıklarını belirtti. "Yanlış uygulamalarla mücadeleye devam edeceğiz. Bu canice ve kabul edilemez bir durum" diyen Memişoğlu, devletin bu konuda peşinde olduğunu vurguladı. "İlgili Kuruluşlarla Gece Gündüz Çalışıyoruz" Memişoğlu, "Mayıs 2023'te yapılan ihbarla başlayan süreçte İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla birlikte suçlular tutuklandı ve hastanelere cezalar uygulandı. Bu süreçte, hem gereği hem de cezalandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm devlet ve ilgili kuruluşlar illegaliteyi engellemek için gece gündüz çalışıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu tür suçlamaların yalnızca suçlulara yönelik olduğunu ve gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının bu durumdan etkilenmemesi gerektiğini belirtti. "Türkiye'nin değerlerine saldırı şeklinde yapılan genellemeler itibar edilmemeli" diyen Memişoğlu, sağlık çalışanlarının üzerindeki yükün arttığını ancak hizmet vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. BAKAN MEMİŞOĞLU: GEREĞİ YAPILIYOR Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu şunları söyledi: "Yanlış uygulamalarla mücadeleye devam edeceğiz. Canice ve kabul edilemez. Devlet olarak peşinde olduk. Her türlü cezayı ve önlemi almaktayız. Bunu dezonfarme edip yanlış algı oluşturmak isteyenler de bilmeyebilir. Mayıs 2023'te yapılan ihbarla başlayan süreç. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla başlayan ve çeşitli dinlemeler ve ispatıyla birlikte suçlular veya suç isnat edilenler tutuklandı. Hastanelere cezalar ve kapatma cezaları uygulandı. Bu süreçte hem gereği hem cezalandırılması için gereğini yapmaktayız. 2023 Mayıs ayından itibaren bütün devlet ve ilgili kuruluşların illegaliteyi engellemek için gece gündüz çalıştığımız süreçtir. İnsanlıktan nasibini almamış insanlarla, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının bir tutulmamasını istirham ediyorum. Türkiye'nin değerlerine, uygulamalarına saldırı şeklinde yapılan genelleyerek yapılan şeylere itibar edilmemeli. Biz sağlık çalışanları olarak elimizden gelemiyoruz, daha çok çalışacağız. Gereği yapılıyor."

'Yenidoğan Çetesi' iddianamesinde şok detaylar: Yenidoğan Çetesi hangi hastanelerle işbirliği yaptı? Haber

'Yenidoğan Çetesi' iddianamesinde şok detaylar: Yenidoğan Çetesi hangi hastanelerle işbirliği yaptı?

İstanbul'da bazı sağlık çalışanlarının, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışanlarla işbirliği yaparak bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirildiği ve bu süreçte bebeklerin ölümlerine neden oldukları belirlendi. SGK'DAN PARA ALMAK İÇİN BEBEKLERİ ÖLÜME TERK ETTİLER SGK'dan para alabilmek amacıyla bebekleri yoğun bakım ünitelerinde bebekleri ölüme terk eden 'Yenidoğan Çetesi' hakkında düzenlenen iddianame, 22'si tutuklu 47 şüpheliyi kapsıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan iddianamede, çetenin faaliyet gösterdiği özel hastanelerin listesi yer aldı.Doktor Fırat Sarı'nın liderliğindeki çetenin, İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi ile işbirliği yaparak bebekleri önceden anlaşmalı hastanelere sevk edildikleri ve bunun sonucunda en az 10'un ölümüne neden oldukları belirlendi. 'Yenidoğan Çetesi' hangi hastanelerde işbirliği yaptı? 19 özel hastane listesi şu şekilde sıralandı: Akabe Sağlık Tesisleri, Doğamed Sağlık Hizmetleri, Ekip Sağlık Hizmetleri, Güney Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri, Özel Avrupa Şafak Hastanesi, Özel Bağcılar Medlife Hastanesi, Özel Doğa Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Refik Arslan Sağlık Hizmetleri, Reyap Sağlık Hizmetleri, Silivri Kolan Hastanesi, Yonca Sağlık Hizmetleri, Medisense Sağlık Hizmetleri, GMZ Sağlık Hizmetleri, Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel TRG Hospitalist Hastanesi, İddianamede, şüpheli doktor FS ve İ.Ö. Kasten öldürmek, dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma gibi suçlamalarla yargılanıyor. İki şüpheli için toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sağlık çalışanlarına da benzer cezaların verilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.