TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP tarihi Camii'nin inşaatını durdurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay'daki Ulu Camii inşaatını durdurmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
CHP tarihi Camii'nin inşaatını durdurdu!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre , Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay'daki Ulu Camii inşaatını durdurmasına tepki gösterdi. AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, son seçimlerin ardından projeyi askıya aldı. Öntürk, “Cevap yok. Süreç durmuş durumda. Artık onu da biz yapacağız, uğraşmayacağız,” dedi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre 

"Son Vatandaşımız Evine Yerleşmeden Ben Belediye Binası Yapmam"

Deprem sonrası Hatay'daki çalışmaları yerinde inceleyen Öntürk, belediye binası inşaatına başlamadan önce vatandaşların evlerine yerleşmesi gerektiğini vurguladı. “Önceliğimiz vatandaşlarımızın konutlarına kavuşması,” diyen Öntürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Ulu Camii'nin inşaatına ilişkin yaşanan durumu da eleştirdi.

Öntürk, “300 bin konutu yapan irade Ulu Camii'yi de yapar. Biz onu da hallederiz,” ifadelerini kullandı.

"Konut Teslimleri Hız Kazanıyor"

Hatay'daki konut teslimlerinin hız kazandığını belirten Başkan Öntürk, önümüzdeki 1-2 ay içinde yaklaşık 40 bin konutun teslim edileceğini açıkladı. Toplamda 300 bin bağımsız bölümün yapılacağını ve Hatay'ın bir şantiye alanı gibi olduğunu belirtti. Geçen hafta 7 bin 500 bağımsız bölüm teslim edildiğini ve Ekim ayında 12 bin 500 bağımsız bölümün daha teslim edileceğini duyurdu.

"Muhalefet Destek Vermiyor"

2023 seçim sürecinde muhalefetin "bedava ev dağıtma" vaadinde bulunduğunu hatırlatan Öntürk, bu süreçte muhalefetten herhangi bir destek almadıklarını dile getirdi. “Seçim zamanı vaatlerde bulunup gittiler,” diyen Öntürk, Hatay'ın kurtuluşu için merkezi hükümetin desteğinin şart olduğunu vurguladı.

"Borç Batağında Devraldık"

Belediyenin devralındığında borç batağında olduğunu belirten Öntürk, “7.5 milyar borç var diye getirildi, sonra bu borcun 10.5 milyar olduğunu gördük. Bu mesele değil, biz bunları öderiz,” şeklinde konuştu.

"Konut Meselesini Sene Sonunda Bitiriyoruz"

Öntürk, Hatay'daki konut meselelerinin önümüzdeki yıl sonunda tamamen çözüleceğini belirtti. “Hatay’da yerinden olan, ikametini değiştiren yaklaşık 1 milyon vatandaş var. Binalar yapıldıkça geri geliyorlar. Hataylı Hatay'ını sever,” diyerek, halktan Hatay'ı unutturmamalarını istedi.

Öntürk’ün açıklamaları, CHP'nin Ulu Camii inşaatını durdurmasının yanı sıra, deprem sonrası Hatay'daki konut sorunları ve muhalefetin tutumu hakkında önemli bilgiler sunuyor. Hatay’ın geleceği için umut veren Öntürk, "Biz gece gündüz çalışıyoruz," diyerek çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.