TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#camii

İLKHABER-Gazetesi - camii haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, camii haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP tarihi Camii'nin inşaatını durdurdu! Haber

CHP tarihi Camii'nin inşaatını durdurdu!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre , Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay'daki Ulu Camii inşaatını durdurmasına tepki gösterdi. AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, son seçimlerin ardından projeyi askıya aldı. Öntürk, “Cevap yok. Süreç durmuş durumda. Artık onu da biz yapacağız, uğraşmayacağız,” dedi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre  "Son Vatandaşımız Evine Yerleşmeden Ben Belediye Binası Yapmam" Deprem sonrası Hatay'daki çalışmaları yerinde inceleyen Öntürk, belediye binası inşaatına başlamadan önce vatandaşların evlerine yerleşmesi gerektiğini vurguladı. “Önceliğimiz vatandaşlarımızın konutlarına kavuşması,” diyen Öntürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Ulu Camii'nin inşaatına ilişkin yaşanan durumu da eleştirdi. Öntürk, “300 bin konutu yapan irade Ulu Camii'yi de yapar. Biz onu da hallederiz,” ifadelerini kullandı. "Konut Teslimleri Hız Kazanıyor" Hatay'daki konut teslimlerinin hız kazandığını belirten Başkan Öntürk, önümüzdeki 1-2 ay içinde yaklaşık 40 bin konutun teslim edileceğini açıkladı. Toplamda 300 bin bağımsız bölümün yapılacağını ve Hatay'ın bir şantiye alanı gibi olduğunu belirtti. Geçen hafta 7 bin 500 bağımsız bölüm teslim edildiğini ve Ekim ayında 12 bin 500 bağımsız bölümün daha teslim edileceğini duyurdu. "Muhalefet Destek Vermiyor" 2023 seçim sürecinde muhalefetin "bedava ev dağıtma" vaadinde bulunduğunu hatırlatan Öntürk, bu süreçte muhalefetten herhangi bir destek almadıklarını dile getirdi. “Seçim zamanı vaatlerde bulunup gittiler,” diyen Öntürk, Hatay'ın kurtuluşu için merkezi hükümetin desteğinin şart olduğunu vurguladı. "Borç Batağında Devraldık" Belediyenin devralındığında borç batağında olduğunu belirten Öntürk, “7.5 milyar borç var diye getirildi, sonra bu borcun 10.5 milyar olduğunu gördük. Bu mesele değil, biz bunları öderiz,” şeklinde konuştu. "Konut Meselesini Sene Sonunda Bitiriyoruz" Öntürk, Hatay'daki konut meselelerinin önümüzdeki yıl sonunda tamamen çözüleceğini belirtti. “Hatay’da yerinden olan, ikametini değiştiren yaklaşık 1 milyon vatandaş var. Binalar yapıldıkça geri geliyorlar. Hataylı Hatay'ını sever,” diyerek, halktan Hatay'ı unutturmamalarını istedi. Öntürk’ün açıklamaları, CHP'nin Ulu Camii inşaatını durdurmasının yanı sıra, deprem sonrası Hatay'daki konut sorunları ve muhalefetin tutumu hakkında önemli bilgiler sunuyor. Hatay’ın geleceği için umut veren Öntürk, "Biz gece gündüz çalışıyoruz," diyerek çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

İsrail ordusu Han Yunus'ta bulunan bir camiye baskın yaparak Kuran-ı Kerim-i yırttı Haber

İsrail ordusu Han Yunus'ta bulunan bir camiye baskın yaparak Kuran-ı Kerim-i yırttı

İsrail'in aylardır yoğun bombardıman ve saldırılar altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde yaşam her geçen gün daha da zorlaşıyor. Saldırılar, 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam ediyor ve bu süre zarfında ölü sayısı 40 bin 265'e, yaralı sayısı ise 93 bin 144'e yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde düzenlenen dört saldırıda 42 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 163 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Han Yunus'taki Camiyi Hedef Aldılar İsrail ordusu, Gazze'nin Han Yunus şehrinde bulunan bir camiye baskın düzenledi. Olay sırasında camideki Kur'an'ı Kerim'ler ateşe verildi ve cami patlatıldı. Baskın anları ve sonrasındaki patlama görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Bu eylem, bölgedeki dini ve kültürel yapılar üzerindeki saldırıların bir parçası olarak değerlendirildi. Uluslararası Tepkiler ve Genişleyen Kriz İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar, uluslararası toplumu derinden etkiledi. Bölgedeki can kaybı ve yaralı sayısının artması, dünyanın dört bir yanından tepkilere yol açtı. Sosyal medya ve çeşitli platformlarda paylaşılan Han Yunus'taki cami baskını görüntüleri, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti ve kınama çağrılarını artırdı. Son Durum ve Devam Eden Kriz Gözlemler ve raporlar, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin derinleştiğini ve saldırıların günlük yaşamı daha da zorlaştırdığını gösteriyor. Bölgedeki sağlık koşulları ve altyapı durumu giderek kötüleşiyor. İsrail'in bu eylemlerinin ve devam eden bombardımanlarının ne zaman sonlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Verilen sözler yerine getirilmeyince caminin yapımı yarıda kaldı Haber

Verilen sözler yerine getirilmeyince caminin yapımı yarıda kaldı

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminin ardından yeni bir mahalle olarak kurulan Güneykent Mahallesi'nde 2024 yılının başlarında başlayan Ebu Ubeyde Camisi'nin yapımı, maddi yetersizlikten dolayı durdu. 6 dönüm alan üzerinde yapımına başlanan ve bin 500 kişinin aynı anda ibadetlerini yerine getirebileceği cami, iş adamları tarafından verilen sözlerin tutulmamasından dolayı yapımı yarıda kaldı. 12 bin kişinin yaşadığı Güneykent Mahallesi'nde başka bir caminin olmaması vatandaşları diğer mahallede bulunan camilere yönlendirirken, mahalle muhtarı Necati Karataş, Elazığ'da bulunan hayırsever iş adamlarına seslenerek yapımı maddi yetersizlikten dolayı durmak zorunda kalan caminin tamamlanması için yardım beklediklerini belirtti. 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin akabinde Elazığ'da yapılan 24 bin konutun 12 bin konutunun yapılmış olduğu bir mahallede olduklarını belirten Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, "Güneykent Mahallesi yeni kurulmuş bir mahalledir. Arkamda bulunan cami de depremin 4'üncü yılında 24 Ocak 2024'de temelini attığımız bir camidir. 12 bin konutun yapılmış olduğu bölgede herhangi bir cami yok. 4 yıldır buradaki vatandaşlar, ezansız ve cemaatsiz bir şekildedir" dedi. Konunun iş adamlarına iletildiğini anlatan Karataş, "Caminin yapımına 'destek olacağım' diyenler destek olmadı. Şu an durma aşamasında olan camimizin yeniden kalkınmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü burası depremden sonra oluşan bir mahalle, depremden gelen kişilerin olduğu bir bölge olduğu için vatandaşların da maddi imkanları çok yok. 600 metrekare oturum alanı olan cami inşaatının inşaat çalışmalarını şu an son kubbeye getirmiş durumdayız. Elazığ'da yaşayan iş adamlarından ve hayırsever vatandaşlardan cami inşaatı için yardım bekliyoruz. Camimize Ebu Ubeyde'nin ismini koyduk. Bu camimizin bir an önce kalkınmasını istiyoruz. Bizim en çok sıkıntı yaşadığımız demirimiz ve betonumuzu borçla da olsa aldık ama bizim işçi parasında sıkıntı yaşıyoruz. İşçilere vermemiz gereken ücreti şu ana kadar hiç veremedik. Bu konuda bizlere destek sağlamalarını istiyoruz. Toplam cami alanımız 6 dönüm. Camimizin yanına da müftülük yardımı ile bir hayırsever vatandaş tarafından 4-6 yaş grubu için yapacağı bir yerimiz olacak. Bin 500'ün üzerinde bir cemaatin olacağı bir cami alanımız var. Altında taziye evleri, çocukların eğitim göreceği alanlar da olacak” dedi.

Isparta'da camiye ayakkabı ile giren şahsın akıl sağlığının yerinde olmadığı ortaya çıktı Video Galeri

Isparta'da camiye ayakkabı ile giren şahsın akıl sağlığının yerinde olmadığı ortaya çıktı

Yapılan açıklamada “Şüphelinin akıl rahatsızlığı nedeniyle çevrede bilinen biri olduğu, yine olay akabinde Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne yatışının yapıldığı, adı geçenin akıl sağlığının yerinde olmadığına dair daha önceden düzenlenmiş raporların bulunduğu, bu raporlara istinaden mahkeme tarafından vesayet altına alınmasına (kısıtlanmasına) karar verildiği anlaşılmış olup, soruşturmaya devam edilmektedir" denildi. Olay 21 Eylül Perşembe günü şehir merkezindeki Vanlı Camiinde meydana geldi. Akşam namazı sırasında Ç.A isimli şahısın ayakkabıları ile cami içerisine girerek namaz kıldıran imamın yanına gitti. İmama bir şeyler söyleyen şahsı, camide bulunan cemaat tepki göstererek uzaklaştırdı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şahsın ayakkabıları ile camiye girdiği, namaz kıldıran imamın yanına gittikten sonra imamla konuşmaya çalıştığı, bu sırada camide bulunan vatandaşların tepki göstermeleri yer alıyor. Konuyla ilgili olarak Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Başsavcılıkta yapılan açıklamada, “Bazı yazılı ve görsel yayın kuruluşlarında yer alan haberlere konu 21/09/2023 tarihinde Isparta’da meydana gelen, Isparta Vanlı Camii’nde namaz kılındığı sırada Ç.A isimli kişinin camiye ayakkabılarıyla girerek, görevli imama ezan sesinden rahatsız olduğunu söylediğine ilişkin iddialarla ilgili olarak adı geçen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan derhal soruşturmaya başlanılmış olup, şüphelinin akıl rahatsızlığı nedeniyle çevrede bilinen biri olduğu, yine olay akabinde Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne yatışının yapıldığı, adı geçenin akıl sağlığının yerinde olmadığına dair daha önceden düzenlenmiş raporların bulunduğu, bu raporlara istinaden mahkeme tarafından vesayet altına alınmasına (kısıtlanmasına) karar verildiği anlaşılmış olup, soruşturmaya devam edilmektedir” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.