TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'nın eşsiz mutfak kültürü 8. Uluslararası Lezzet Festivali'nde dünyaya tanıtılacak

Adana Valiliği himayesinde düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı. Vali Yavuz Selim Köşger, festivalin "Kökleriyle Adana" temasıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:21
Kaynak: BÜLTEN
Adana'nın eşsiz mutfak kültürü 8. Uluslararası Lezzet Festivali'nde dünyaya tanıtılacak

Adana Valiliği himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve oda başkanlarının katkılarıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin İstanbul'daki basın toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ortaköy'deki Feriye'de yapılan toplantıda, "Kökleriyle Adana" temasıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin detayları paylaşıldı. Vali Köşger, Adana'nın zengin mutfak kültürünü tüm dünyaya tanıtmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla festivalin önemine vurgu yaptı. Toplantıda; 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında 17 Ekim 2024 Perşembe günü Adana Müzesinde yapılacak Çukurova Tarım Zirvesi ile ilgili bilgi vermek üzere içeriğin koordinasyonunu yürüten Şef Ebru Baybara Demir, Festival İçerik Sorumlusu Gökmen Sözen, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan sonra bir konuşma gerçekleştiren Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Adana’nın yalnızca eşsiz yemekleriyle değil aynı zamanda mutfak kültürünün ardındaki hikayelerle de tanınan bir şehir olduğunu söyledi.

Yavuz Selim Köşger, “Misafirperverliğimiz, sofralarımızda buluşan lezzetlerle hayat bulur. Bulunduğu coğrafi konum, 10 bin yıl öncesine dayanan geçmişi ile kadim bir kültürün varisi olan Adana’mız, kendine has lezzet sentezini bugün de zenginleştirmeye devam ederek geçmiş ile bugünü bünyesinde harmanlamayı başarabilmiştir. İşte bizler de tam bu yüzden Adana’mızın derin, tarihi ve köklü mutfağını tüm dünyaya tanıtmak ve geçmişin birikimiyle bugünümüzü inşa ederken, geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerleme gayemizi bir kez daha vurgulamak amacıyla bu yıl sekizincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Adana Lezzet Festivali’mizin temasını ‘Kökleriyle Adana’ olarak belirledik” diye ifade etti.

Misafirlerin bir taraftan Adana mutfağının sahip olduğu, kökleri Çukurova’nın verimli topraklarına dayanan eşsiz lezzetleri tadarken diğer taraftan yerli ve yabancı birçok ünlü şefin gastroshowlarıyla unutulmaz anlara şahitlik edeceklerini ifade eden Vali Köşger, festivalin her yıl bir önceki yıldan çok daha fazla ses getirmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

“Uluslararası Adana Lezzet Festivalimizde 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz”

Adana’nın gastronomi turizminin vazgeçilmez duraklarından biri olmasını amaçladıklarının altını çizen Vali Köşger şunları söyledi: ‘’Geçen yıl 923 bin ziyaretçiyi ağırladığımız Uluslararası Adana Lezzet Festivalimizde 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz. Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar TL’lik katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Festivalimizin önemli bir başka amacı da Adana mutfağını sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde tanıtmak ve yaygınlaştırmaktır. Bu noktada; Adana’nın yerel ürünleri, doğal tarım yöntemleri ve geleneksel tariflerini, çevre dostu bir anlayışla geleceğe aktarmayı aynı zamanda doğaya saygıyı ve sürdürülebilir yaşamı teşvik etmeyi planlıyoruz.”

Yavuz Selim Köşger, “Uluslararası Tarım Zirvesi’nde, Çukurova-Toprağın Lezzeti ana temasıyla düzenlenecek panellerde çiftçilerimize, gastronomi profesyonellerine ve girişimcilerine yol gösterecek paylaşımlarda bulunulacağını memnuniyetle ifade etmek isterim” diye ifade etti

“Şeflerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yemekler pişirip bunların dağıtımını gerçekleştirecekler”

Sosyal Gastronomi Hareketi ile yapılacak iş birliği ile festivalin aynı zamanda “Universal Plate” etkinliğinin de bir parçası olacağı bilgisini veren Köşger, “Ayrıca Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) açlığın son bulması ve herkesin kaliteli gıdaya erişerek sağlıklı beslenmenin sağlanmasına dikkat çekmek amacıyla belirlediği 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında gerçekleştirilecek Universal Plate etkinliğinde, şeflerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yemekler pişirip bunların dağıtımını gerçekleştirecekler” dedi.

“Gastronomi tutkunlarını 17-18-19-20 Ekim günlerinde Adana’nın lezzet dolu dünyasını keşfetmeye davet ediyorum”

Köşger, “Bu vesileyle, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, tüm katılımcıları ve gastronomi tutkunlarını 17-18-19-20 Ekim günlerinde Adana’nın lezzet dolu dünyasını keşfetmeye davet ediyorum” diye ifade etti.

Birbirinden eşsiz Adana lezzetlerinin konukların beğenisine sunulduğu toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.