TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Valiliği

İLKHABER-Gazetesi - Adana Valiliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Valiliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Lezzet Festivali 4 gün boyunca lezzet dolu bir şölen sundu Haber

Adana Lezzet Festivali 4 gün boyunca lezzet dolu bir şölen sundu

Adana Valiliği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde; Tarım Zirvesi, Adana mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılmasının yanı sıra şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, Michelin yıldızlı şeflerin Adana lezzetlerini yorumladığı etlinlikler, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Festivalden geriye tadı damaklarda kalan lezzetler ve geçirilen hoşça vakitler kalırken festivalle ilgili bir değerlendirme yapan Yavuz Selim Köşger, gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. “Elimizdeki verilere bakarsak festivalin ne kadar ilgi gördüğünü anlamak mümkün” Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin kente hem ekonomik anlamda hem de tanıtım anlamında büyük katkılar sağladığını ifade eden Vali Köşger şunları söyledi: “Festival boyunca Adana’mızda otellerdeki 13 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Festivalimizin Tarsus ve Mersin gibi çevre il ve ilçelerdeki otellerin doluluk oranına da etkisi çok yüksek. Sadece bu verilere bakarak bile festivalin ne kadar ilgi gördüğünü anlamak mümkün.” "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti" Adana’nın artık gastronomi turizminin önemli bir parçası olduğunu aktaran Vali Köşger, “Festivali 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Bu yılki festival; kadim kentimizin zengin mutfak kültürünü, tarihi ve turistik değerlerini tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda Adana ekonomisine büyük katkı sağladı. Öyle ki hem Adanalı hemşerilerimiz hem de ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin yaptığı harcamalarla birlikte toplam 3,7 Milyar TL’lik bir ekonomik değerden bahsedebiliriz. Bunun dışında sosyal medya, yazılı ve görsel basında çıkan haber eş değerlerinin çok yüksek olduğunu değerlendiriyoruz. Bu tanıtım çalışmaları da önümüzdeki dönemlerde Adana turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Biraz önce de değindiğim gibi şehrimiz yemek kültürüyle gastronomi turizminde önemli bir marka değeri. Adana, Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa’nın da eklenebileceği bir destinasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hususta bölge belediye başkanlarımızın da destekleri büyük. Ben onlara da verdikleri bu destek için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Geleneksel hale gelecek tesbih fuarı gelecek nesillere umut veriyor Haber

Geleneksel hale gelecek tesbih fuarı gelecek nesillere umut veriyor

Adana Valiliği himayesinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, son gününde de büyük bir ilgiyle devam ediyor. Fuarda el emeği tesbihlerini sergileyen Ali Bey, tesbih sanatının bir kültürel miras olduğunu vurguladı. “İnsanlar tesbih sanatının aslında bizlere miras bir kültür olduğunu fark etti” İkinci defa fuara katılan Ali bey, "Bu sene katılım geçen yıllara göre çok daha iyi. İnsanlar unutulmaya yüz tutmuş tesbih sanatının aslında bizlere miras bir kültür olduğunu fark etti. İnsanların da tespihe olan ilgisi hoşumuza gidiyor ve işimizi daha da hevesli yapmamıza vesile oluyor. Çoğu insan şehir dışından ve başka ülkelerden geliyor” dedi. “Gelecek nesillere de taşınma ihtimali olması bizi mutlu etti” Çocukluğunda ustasından bu işi öğrenen Ali bey fuarın geleneksel hale gelecek olmasından mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: Sadece Türkiye değil, dünyanın en büyük fuarı haline geldi. Hollanda, Fransa, Dubai ve Katar'dan bizleri ziyaret eden misafirlerimiz oldu. Önümüzdeki yılda artık bu fuar geleneksel hale gelecekmiş. Bu duruma çok mutlu oldum çünkü unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasındaydı. Gelecek nesillere de taşınma ihtimali olması bizi mutlu etti. Tesbih yapımına  gönül vermiş insanların katılımıyla fuarımız gün geçtikçe kalabalık hale geldi.”

Özdil: Yüzüklerimizin tasarımlarını tarihimizden aldığımız ilhamla yapıyoruz Haber

Özdil: Yüzüklerimizin tasarımlarını tarihimizden aldığımız ilhamla yapıyoruz

Adana Valiliği himayesinde, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, son gününde de yoğun ilgiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuarda el emeği ile ürettiği yüzükleri sergileyen Mehmet Özdil, ürünleri ve fuarın geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Özdil, fuarın gelenekselleşeceğini belirterek tesbih sanatının ve doğal taşlarla yapılan ürünlerin fuarlar sayesinde daha çok gündeme geldiğini vurguladı. Ayrıca, tasarımlarında tarihten ilham aldığını söyleyerek yüzüklerinin sadece estetik değil, derin anlamlar taşıdığını ifade etti. "Bundan sonra Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı geleneksel hale gelecek" Tasarımcı Mehmet Özdil, “Çok değerli ustalarla üretim yapıyoruz. Kendim de tasarımcıyım daha çok ürünlerimiz erkek yüzüğünden oluşuyor. Tesbih, madalyon ve doğal taşlarla da ilgileniyoruz. Fuarımızın bu yıldan sonra geleneksel olacağı bildiriliyor. Her yıldan daha fazla üstüne katarak fuarımız ilerliyor. Bizler zaten sanata aşığız burada olmak çok farklı keyif ve heyecan bizim için” şeklinde konuştu. “Kültürün mirası olan tesbih sanatı bu fuarlar vesilesiyle daha çok gündeme geliyor” Özdil konuşmasında tesbih sanatının soyunun tükenmekle karşı karşıya olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tesbihin ustalığını buradaki büyük ustalar aslında şunu muhafaza ediyorlar. Devletimiz tesbih sanatını nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına aldı. Tesbih sanatını soyu tükenmiş çam ağacının reçinesi kehribarsa bu soyu tükenmesin ustalar bitmesin, kıymetli Nasır Fidan abimiz vesilesiyle onların büyük emekleri var. Kültürün mirası olan tesbih sanatı bu fuarlar vesilesiyle daha çok gündeme geliyor.” “Yüzüklerimiz tarihimizden ilham alıyor, paha biçilmez anlamlar taşıyor” Kendisine ustaları tarafından hediye edilen paha biçilemez yüzüğün anısını  Mehmet Özdil şu cümleleri ile anlattı: “ Bu sanata başladığımız ilk günden bugüne kadar ustalarım, arkadaşlarım bu yüzüğü tasarlarken yüzüğe baktığınızda dünyayı dört elle saran bir yapı görüyorsunuz. Bunun beni temsil ettiğini söyledi. Bende hiçbir zaman satmayacağıma dair söz verdim. Çok üst düzeyde rakamlar teklif ettiler fakat ben satmayacağım için kabul etmedim. Çünkü bir düşüncede bir yüzükte konu olabiliyorsam o yüzüğe benim için paha biçilemez. Bizler günü kurtaran değil zamanı kurtaran işler yapıyoruz. Yüzüklerimizin tasarımlarını tarihimizden aldığımız ilhamla yapıyoruz.”

Avşar: Boynuzları şekillendirerek yeni bir hayat veriyoruz Haber

Avşar: Boynuzları şekillendirerek yeni bir hayat veriyoruz

Adana Valiliği himayesinde, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı" devam ediyor. Bu yılki fuarda, Avşaroğlu Bıçakçılık da yerini alarak ziyaretçilerini bekliyor. Eshabil Avşar, bıçakçılık alanındaki tecrübelerini paylaşarak, “Yaklaşık 25 yıldır koleksiyon yapıyorum. Koleksiyon işinden bıçakçılık işine geçtim. Son 10 yıldır kendi atölyemde bu işi yapıyorum. Ürettiğimiz bıçaklar, tamamen geri dönüşümden elde edilen koç, manda ve geyik boynuzları ile geri dönüşüm çeliklerinden yapılıyor. Böyle güzel bir fuara katılma fırsatını bulduğumuz için mutluyuz” dedi. “Geri dönüşüm malzemeleriyle bıçak üretiyoruz” Eshabil Avşar, “Yaklaşık olarak 25 yıldır koleksiyon yapıyorum. Koleksiyon işinden bıçakçılık işine başladım. Yaklaşık olarak 10 yıldır kendi atölyemde bu işi yapıyorum. Tamamen geri dönüşümden elde edilen koç, manda boynuzu, geyik boynuzlarından geri dönüşümden elde edilen makas çeliklerinden, yay çeliklerinden ürettiğimiz bıçaklar bunlar. Böyle güzel bir fuarı bize teklif etti bizde katıldık” şeklinde konuştu. “Boynuzları şekillendirip dekoratif hale getiriyoruz” Eshabil Avşar, “Boynuzlara dekoratif şekiller verip insanların beğenisini sunup iş yerimizde satışa sunuyoruz. Geyik boynuzları  her yıl kendini doğada yeniliyorlar. Manda boynuzlaru, koç boynuzları temin ettikten sonra işleniyor. Kabzalık olan boynuzları ayrı ayırıyoruz olmayan ürünleri ise dekoratif ürün haline getiriyoruz. Bıçakları ve dekoratif boynuzları gören vatandaşlar çok fazla ilgi gösteriyor. Dükkanda olsun fuarda olsun merak edenler gelip bizleri ziyaret ediyor. Osmaniye’ye gelen devlet büyüklerimize de hediye verdik” diye ifade etti.

Adana Lezzet Festivali 8. kez kapılarını açtı Haber

Adana Lezzet Festivali 8. kez kapılarını açtı

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" dün Merkez Park'ta başladı. 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılması hedeflenen festivalin ikinci gününde binlerce kişi Adana lezzetlerine akın etti. “Adana’nın sadece kebaptan ibaret olmadığını tanıtmaya başladık” Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne her sene yeni etkinlikler kattıklarını belirterek, “Her yıl etkinliğimize bir şeyler daha katıp zenginleştirerek devam ediyoruz. Bir şeyi yapmak kıymetli ama sürekli olmasını sağlamak çok önemli. Bunun da yolu her yıl festivale yeni etkinlikler katmak. Hem Adana’mızı hem de Adana’nın güzelliklerini tanıtmak hem de esnafın para kazanmasını sağlamak asıl amacımız. 8-10 sene önce ‘Adana’da deniz var mı?’ diye soruyorlardı. Ancak şimdi Adana’da hem deniz olduğunu hem de lezzetli deniz ürünlerimiz olduğunu herkes öğrendi. Adana’nın sadece kebaptan ibaret olmadığını tanıtmaya başladık” şeklinde konuştu. “Eşsiz lezzetleri geleceğe taşımak için bu festival önemli bir köprü” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana, kendisine has lezzetleri sentezleyen ve geçmiş ile bugünü bünyesinde harmanlamayı başaran bir şehir. Adana’nın köklü mutfağını tanıtmak için düzenlediğimiz festivalin temasını ‘Kökleriyle Adana’ olarak belirledik. Eşsiz lezzetleri geleceğe taşımak için bu festival önemli bir köprü. Adana, geçmişten geleceğe lezzet köprüsü olmaya devam ediyor. Gastronomi, önemli bir turizm çekim gücü. Festivali her geçen yıl daha da zenginleştirmek istiyoruz. Ayrıca bu festivalin kent ekonomisine 3 milyar TL katkı sağlamasını bekliyoruz. 1.5 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Küçük düşünmekten, şehir milliyetçiliğinden vazgeçmemiz lazım. Adana’nın lokomotif şehir olma deneyimi var ve Adana bölgenin ağabeyi olacağı Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa'nın da eklenebileceği bir destinasyon oluşturulsun istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Vali Köşger ve Başkan Karalar protokol üyeleriyle mangal ateşini yaktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.